«Tourists go home»: Ολοένα και μεγαλώνει το κίνημα του αντιτουρισμού - Επηρεάζεται η Κύπρος;

«Tourists go home»: Ολοένα και μεγαλώνει το κίνημα του αντιτουρισμού - Επηρεάζεται η Κύπρος;

Εξαπλώνεται μαζικά το κίνημα του αντιτουρισμού σε διάφορες χώρες της ΕΕ, με ντόπιους να απορρίπτουν τον υπερτουρισμό.

Συγκεκριμένα, σε αρκετές Ευρωπαϊκές πόλεις, ντόπιοι διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις του μαζικού τουρισμού, σε σημείο που τοποθετούν μέχρι και ψεύτικες ταμπέλες κινδύνου σε παραλίες.

Επιπλέον, αρκετοί δημοφιλείς προορισμοί προσπαθούν ενεργά να αποτρέψουν ή να μπλοκάρουν τις αφίξεις ενώ διάφοροι τουριστικοί οργανισμοί σε χώρες όπως την Βαρκελώνη, τη Βενετία, τη Μάλτα, τη Μάλαγα, τη Βαλένθια, την Πάλμα και τη Λισαβόνα, ασκούν πιέσεις στις δημόσιες διοικήσεις για να αλλάξουν τις τουριστικές τους πολιτικές.

Επηρεάζεται η Κύπρος;

Το ερώτημα που εγείρεται ωστόσο είναι αν και πώς επηρεάζει το συγκεκριμένο κίνημα και την Κύπρο.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ), Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης ανέφερε ότι το συγκεκριμένο κίνημα δεν επηρεάζει την Κύπρο.

«Δεν φτάσαμε σε συνθήκες απόλυτης πληρότητας και δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα στην Κύπρο», πρόσθεσε.

Εξηγώντας που ακριβώς καταγράφεται το κίνημα του αντιτουρισμού, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι παρατηρείται σε συγκεκριμένες περιοχές. οι οποίες «βουλιάζουν» από τον τουρισμό.

«Οι περιοχές αυτές έχουν πολύ πιο πολύ τουρισμό από ότι σηκώνουν, η κοινωνία δεν βρίσκει να νοικιάσει διαμερίσματα, εστιατόρια να φάει ενώ και οι τιμές πάνω πάνω, με αποτέλεσμα να αντιδρά ο κόσμος», επεσήμανε.

Καταληκτικά, ο κ. Ρουσουνίδης σημείωσε ότι δεν θα έχουμε στην Κύπρο το συγκεκριμένο κίνημα, αφού δεν έχουμε υπερβεί τα όρια της τουριστικής αντοχής του νησιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

ΠτΔ ενόψει διάσκεψης για Κυπριακό: «Βασιζόμαστε σε εσάς ως εγγυήτρια δύναμη», είπε στον Βρετανό ΥΠΕΞ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα, το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Λάμι, στην παρουσία, ανάμεσα σε άλλους, του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνου Κόμπου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE