ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Χρονιά ρεκόρ αναμένεται η φετινή για τον τουρισμό - Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες των ντόπιων

Ισπανία: Χρονιά ρεκόρ αναμένεται η φετινή για τον τουρισμό - Αυξάνονται οι διαμαρτυρίες των ντόπιων

Ο αριθμός των ξένων τουριστών στην Ισπανία κατέγραψε άλμα 13% το πρώτο εξάμηνο του 2024, με τη χώρα να οδεύει προς μία ακόμα χρονιά ρεκόρ για τον αριθμό επισκεπτών παρά την αυξανόμενη δυσαρέσκεια για τον αντίκτυπο της τουριστικής βιομηχανίας σε κάποιες περιοχές.

Για τους έξι μήνες έως τα τέλη Ιουνίου, 42,5 εκατ. ξένοι επισκέπτες έφθασαν στην Ισπανία, με μόνο τον μήνα Ιούνιο να καταγράφει αύξηση 12% στα 9 εκατ. καθώς κορυφώνεται η θερινή περίοδος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της Ισπανίας INE.

Αυτό σημαίνει ότι το 2024 εξελίσσεται σε μια ακόμα χρονιά ρεκόρ για την Ισπανία, που είναι ήδη η δεύτερη χώρα στον κόσμο με τους περισσότερους επισκέπτες μετά τη Γαλλία, και πιθανόν να ξεπεραστεί το περυσινό υψηλό των 85 εκατ. τουριστών, όταν οι αριθμοί διαμορφώθηκαν πάνω από τα προ της πανδημίας επίπεδα.

Αλλά σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μαγιόρκα, η Βαρκελώνη και τα Κανάρια Νησιά, δημιουργείται ολοένα και μεγαλύτερη ανησυχία για την εισροή τουριστών και τον αντίκτυπό τους στο κόστος στέγασης, με τους κατοίκους των περιοχών αυτών να διαμαρτύρονται.

Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τουρίστες δαπάνησαν 12,3 δισ. ευρώ στην Ισπανία τον Ιούνιο, 17% περισσότερα από τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, αποτελώντας σημαντικό παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης που αποτυπώνει, ωστόσο, την πρόκληση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση στο να βρει τη σωστή ισορροπία μεταξύ τουρισμού και συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας.

Η έλλειψη οικονομικά προσιτής στέγης στην Ισπανία έχει εν μέρει αποδοθεί στην άνθηση τουριστικών μισθώσεων σε πλατφόρμες όπως η Airbnb και το Booking.com.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι τουρίστες ολοένα και περισσότερο επιλέγουν ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Το πρώτο εξάμηνο του έτους ο αριθμός των επισκεπτών που μένουν σε αυτό τον τύπο καταλύματος αυξήθηκε 30%, ενώ αυτών που μένουν σε ξενοδοχεία ήταν αυξημένος κατά 11%.

Πηγή: protothema.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Για την αγορά ενός μεγάφωνου έγινε το διπλό φονικό στη Λεμεσό - Υπό κράτηση οι δράστες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

• «Τ» Αποκλειστικό: Μεγάλη… μπάζα της Αστυνομίας - Τσάκωσαν Ε/κ με αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα -Δείτε φωτογραφίες

• Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι των μοναχών: «Ένας παραβάτης κληρικός δεν μπορεί να αποφύγει την τιμωρία του»

• Τρόμος στη Λεμεσό: Άνδρας με τραύμα από μαχαίρι περιφερόταν στο κέντρο της πόλης - Η κατάσταση υγείας του

• Καύσωνας: Τα do's και τα don'ts για να προστατεύσεις το κατοικίδιο σου - Πώς μπορείς να προλάβεις την θερμοπληξία

• Τηλεργασία: Πότε και σε ποιους εφαρμόζεται - Τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιολόγηση

• Κύπρια τραγουδίστρια φωτογραφίζεται με μαγιό και ξεσηκώνει τους followers της - Δείτε φωτογραφίες



Διαψεύδει φήμες ο ΚΕ: «Οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά»

Διαψεύδει φήμες ο ΚΕ: «Οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά»

Φήμες σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top