LIKE ONLINE

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βγαίνεις ραντεβού μέσα από dating apps

Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να βγαίνεις ραντεβού μέσα από dating apps

Τα dating apps ή αλλιώς οι εφαρμογές γνωριμιών έχουν αποκτήσει - ή τους έχουμε δώσει - κυρίαρχη θέση στη ζωή μας. Οι singles άνδρες και γυναίκες πολύ συχνά αναζητούν σε ένα διαδικτυακό πεδίο τον ιδανικό σύντροφο και να συνάψουν μαζί του μια μακροχρόνια σχέση. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα σχέσεων αυτό είναι μέγα λάθος.

Τα dating apps κρύβουν πολλές παγίδες, τις οποίες αγνοούμε, όταν εισερχόμαστε στον κόσμο τους. Οι αμέτρητες συνομιλίες, η ανταλλαγή πληροφοριών και τα ραντεβού μπορεί σε μια πρώτη ανάγνωση να φαίνονται ενδιαφέρουσα διαδικασία, όμως οι ειδικοί επισημαίνουν πως πρόκειται για μια επιβλαβή συνήθεια για την ψυχική υγεία και τον συναισθηματικό κόσμο μας.

Πέντε λόγοι για να μην βγεις ραντεβού μέσα από εφαρμογή γνωριμιών

1.Έλλειψη δέσμευσης/Επιφανειακές σχέσεις

Ο ενθουσιασμός μιας νέας γνωριμίας πολλές φορές λειτουργεί σαν κινητήριος δύναμη για να προχωρήσεις. Ωστόσο, πολλές φορές δεν θέλουμε τα ίδια πράγματα με τον άνθρωπο που στέκεται απέναντί μας. Αν εσύ, επιθυμείς να κάνεις μια μεγάλη σχέση και αναζητάς έναν - κατάλληλο - σύντροφο γι’ αυτό, δε σημαίνει ότι κι ο άλλος βρίσκεται σε ίδια φάση ζωής. Στις σχέσεις, η δέσμευση και η σταθερότητα είναι ζωτικής σημασίας για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συναισθηματικής ασφάλειας. Οι σχέσεις που προκύπτουν μέσα από dating apps είναι τις πλείστες φορές επιφανειακές και δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη. Προτιμούν την ποσότητα από την ποιότητα και κάπου εκεί χάνεται το παιχνίδι.

2.Συναισθηματικά μη διαθέσιμοι

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στις εφαρμογές γνωριμιών συνήθως ενδιαφέρονται για περιστασιακές σχέσεις. Κυριαρχούνται από τον ενθουσιασμό και συνεχώς επιδιώκουν να γνωρίζουν νέα πρόσωπα. Τα συναισθήματά τους είναι καλά κλεισμένα σε μια αποθήκη, την οποία πολύ δύσκολα θα καταφέρεις να ανοίξεις, ακόμα κι αν ενδιαφέρεσαι πολύ για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Το θέμα είναι να ενδιαφέρεται εκείνος. Μόνο τότε θα «αποφυλακίσει» τα συναισθήματά του.

3.Υψηλές προσδοκίες για μη ρεαλιστικά πρότυπα

Ο κόσμος των dating apps και γενικότερα του διαδικτύου μας δημιουργεί πολλές φορές υψηλές προσδοκίες, ενώ μας προκαλεί να πλάσουμε μη ρεαλιστικά πρότυπα. Αυτή είναι μια παγίδα που μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων πέφτει. Η εξωτερική εμφάνιση του άλλου αποτελεί το Α και το Ω, ενώ ο εσωτερικός κόσμος του περνάει αδιάφορος. Κάπως έτσι, μπαίνουν στη διαδικασία να συγκρίνουν, ενώ συνάμα αποκτούν μια δυσαρέσκεια για τη ζωή τους και αναζητούν συνεχώς «κάτι καλύτερο». Με αυτή τη στάση ζωής, τελικά, υποτιμάς τον εαυτό σου και καθιστάς αδύνατη τη διατήρηση μιας μόνιμης σχέσης.

4.Συναισθηματική εξάντληση

Η αβεβαιότητα, το άγχος και η αγωνία που ενδεχομένως νιώθεις πριν από κάθε ραντεβού ή κατά τη διάρκεια μιας γνωριμίας, έχουν σαν αποτέλεσμα τη συναισθηματική εξάντληση. Οι σχέσεις, ωστόσο, πρέπει να μας προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα κι όχι να αποτελούν αιτία συνεχούς ανησυχίας και συναισθηματικής κόπωσης.

5.Ασυνέπεια στην επικοινωνία

Κανείς δεν υποχρεώνει έναν χρήστη να είναι συνεπής. Σήμερα μπορεί να μιλάει μαζί σου, αύριο με κάποιον άλλον και μεθαύριο με έναν τρίτο. Ή μπορεί να μιλάει και με όλους ταυτόχρονα. Επίσης, αν σήμερα σου στείλει και αύριο όχι ή αν εξαφανιστεί για έναν μήνα, κανείς δεν μπορεί να του πει κάτι. Σε αυτού του είδους τις σχέσεις, το ενδιαφέρον κρατάει συνήθως λίγο. Κι όταν χαθεί ο ενθουσιασμός σχεδόν ταυτόχρονα σταματάει και η επικοινωνία.

ΠΗΓΗ: Jenny.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Για την αγορά ενός μεγάφωνου έγινε το διπλό φονικό στη Λεμεσό - Υπό κράτηση οι δράστες, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν

• «Τ» Αποκλειστικό: Μεγάλη… μπάζα της Αστυνομίας - Τσάκωσαν Ε/κ με αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα -Δείτε φωτογραφίες

• Στην αντεπίθεση οι δικηγόροι των μοναχών: «Ένας παραβάτης κληρικός δεν μπορεί να αποφύγει την τιμωρία του»

• Τρόμος στη Λεμεσό: Άνδρας με τραύμα από μαχαίρι περιφερόταν στο κέντρο της πόλης - Η κατάσταση υγείας του

• Καύσωνας: Τα do's και τα don'ts για να προστατεύσεις το κατοικίδιο σου - Πώς μπορείς να προλάβεις την θερμοπληξία

• Τηλεργασία: Πότε και σε ποιους εφαρμόζεται - Τα εργασιακά δικαιώματα και η αξιολόγηση

• Κύπρια τραγουδίστρια φωτογραφίζεται με μαγιό και ξεσηκώνει τους followers της - Δείτε φωτογραφίες



Διαψεύδει φήμες ο ΚΕ: «Οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά»

Διαψεύδει φήμες ο ΚΕ: «Οι πτήσεις από και προς την Κύπρο πραγματοποιούνται κανονικά»

Φήμες σχετικά με το κλείσιμο του εναέριου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top