ΥΓΕΙΑ

Η «χρυσή» Simone Biles αποκαλύπτει τι τρώει καθημερινά – Θα εκπλαγείτε

Η «χρυσή» Simone Biles αποκαλύπτει τι τρώει καθημερινά – Θα εκπλαγείτε

Η Simone Biles επέστρεψε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ήδη μετρά δύο χρυσά μετάλλια, ένα χρυσό στο σύνθετο ομαδικό της ενόργανης γυμναστικής και ένα στο σύνθετο ατομικό. Το τελευταίο ήταν και το ένατο ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας του «αστεριού» της ενόργανης γυμναστικής, σπάζοντας το ρεκόρ του αθλητή της ενόργανης με τα περισσότερα μετάλλια στην ιστορία των ΗΠΑ.

Με αυτές τις επιδόσεις, θα περίμενε κανείς ότι ακολουθεί μια αυστηρή διατροφή, μαζί με το αντίστοιχο αυστηρό πρόγραμμα προπόνησης. Kι όμως, η ίδια είχε σχολιάσει σε παλαιότερη συνέντευξή της στο Women’s Health ότι δεν παρακολουθεί καθόλου τις θερμίδες που καταναλώνει: «Τρώω αυτό με το οποίο νιώθω καλά και προσπαθώ να μην τρώω υπερβολικά και να μην χορταίνω, επειδή είμαι πάντα στο γυμναστήριο. Ειδικά για τις αθλήτριες, η στενή παρακολούθηση των γευμάτων και των θερμίδων θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας και διατροφικά ζητήματα, οπότε τρώω απλώς ό,τι ξέρω ότι μπορώ και πρέπει».

Από σολομό και κοτόπουλο μέχρι πίτσα και φέτα

Το πρωινό της πρωταθλήτριας δεν είναι πάντα το ίδιο, καθώς το περιεχόμενό του εξαρτάται από το αν θα καταφέρει να καταναλώσει κάποιο γεύμα πριν από την προπόνησή της. Το σίγουρο είναι πως δε θα πιει καφέ, καθώς ήταν πάντα πρωινός τύπος. Εάν έχει χρόνο, θα καταναλώσει βρόμη με φρούτα, τοστ, ένα βραστό αυγό ή μια μπάρα δημητριακών, τροφές τις οποίες καταναλώνει και μέσα στη μέρα. Όταν έχει περισσότερο ελεύθερο χρόνο τα Σαββατοκύριακα, θα μαγειρέψει βάφλες πρωτεΐνης με σταγόνες σοκολάτας ή ρολά κανέλας.

Μετά από κάθε προπόνηση, της αρέσει να πίνει ένα πρωτεϊνικό ρόφημα: «Συνήθως πίνω το μισό μετά την πρώτη προπόνηση και το μισό μετά τη δεύτερη προπόνηση» δήλωσε στη συνέντευξή της στο Women’s Health.

Όσον αφορά το μεσημεριανό, υπάρχουν και οι φορές που θα παραγγείλει πίτσα σολομό ή σούσι, μετά το τέλος της προπόνησής της στις 11 το πρωί. Όταν όμως μπει στην κουζίνα, θα μαγειρέψει ζυμαρικά, ή κοτόπουλο ή σολομό στη φριτέζα αέρος, στο φούρνο ή στη σχάρα. Της αρέσει επίσης να προσθέτει κάποιο λαχανικό στις πρωτεΐνες της, όπως σπαράγγια, μπρόκολο, καρότα, καλαμπόκι, φασολάκια, αρακά και πατάτες.

Για το τελευταίο γεύμα της ημέρας, σε αντίθεση με τις συνήθεις διατροφικές συμβουλές, είναι πλούσιο: «Αν έχω όρεξη για ένα λιγότερο υγιεινό γεύμα, τρώω πίτσα ή φετουτσίνι Αλφρέντο με κοτόπουλο» αναφέρει σε άλλη συνέντευξή της. Είτε θα επισκεφτεί κάποιο εστιατόριο, χωρίς να είναι ιδιαίτερα επιλεκτική, είτε θα γευματίσει στο σπίτι, ετοιμάζοντας σολομό με λεμονοπίπερο, με ρύζι και λαχανικά. Εάν φτιάξει σαλάτα, δε θα ξεχάσει να συμπεριλάβει και την αγαπημένη της φέτα. Ο σύζυγός της, Jonathan Owens, επίσης αθλητής και παίχτης αμερικανικού ποδοσφαίρου μαγειρεύει επίσης σολομό ή κοτόπουλο: «Τρώμε πολύ κοτόπουλο, είτε με μπρόκολο, είτε με πατάτες, είτε με μακαρόνια με τυρί, αλλά πάντα με λαχανικά και κατά κάποιο τρόπο χαλαρώνουμε για το βράδυ» αναφέρει σε συνέντευξή της.

Έχοντας αποφασίσει να μην αποκλείσει τίποτα από τη διατροφή της, η χρυσή ολυμπιονίκης θα ολοκληρώσει τη μέρα της με ένα ποτήρι κρασί ή μια μαργαρίτα κάποιες καθημερινές ή τα Σαββατοκύριακα, ενώ θα φτιάξει μόνη της σπιτικά μπισκότα.

Πού βρίσκεται, λοιπόν, το μυστικό της χρυσής επιτυχίας αν όχι στη διατροφή; Πρόκειται για μια μοναδική περίπτωση αθλήτριας, που αντιλαμβάνεται πλήρως το σώμα της στο χώρο και τον τρόπο με τον οποίο βελτιώνει τη μυϊκή της μνήμη, αποτέλεσμα και της αφοσιωμένης της προπόνησης στο νευρομυϊκό της σύστημα. Έχοντας ξεκινήσει τη γυμναστική σε ηλικία 6 ετών, δίνεται ένα σημαντικό προβάδισμα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου, ικανού να προσλαμβάνει νέες πληροφορίες. Τέλος, ο σωματότυπός της της προσφέρει μεγάλη αποτελεσματικότητα στις κινήσεις και μια μοναδική εκρηκτικότητα.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Θάνατος βρέφους: Συνελήφθη η μητέρα κατά την άφιξη της στην Κύπρο - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία

• Κάμερες τροχαίας: Θα διαγραφεί το εξώδικο αν αφήσεις πυροσβεστικό ή ασθενοφόρο να σε προσπεράσει; Τι ισχύει τελικά

• Πόσο σας στοιχίζει το χρόνο το γάλα και το ψωμί στην Κύπρο; Το κόστος θα σας εκπλήξει

• Ολυμπιακοί Αγώνες: Το τρολάρισμα Τεντόγλου σε Καραλή - Δείτε βίντεο

• Έχεις σκύλο και θες να πας παραλία; Νέα αναβάθμιση στη Λάρνακα - Δωρεάν κρεβατάκια και ομπρέλες για τους λουόμενους



ΠτΔ για Βασιλικό:  «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν ... αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη»

ΠτΔ για Βασιλικό: «Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν ... αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη»

Δεν θα υπάρξει συγκάλυψη για κανέναν, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναφερόμενος στις έρευνες για το Βασιλικό, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος προσωπικά αναλαμβάνει ευθύνη για αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top