ΥΓΕΙΑ

Η νούμερο 1 τροφή που είναι καλό να φας όταν έχεις αφυδατωθεί - Τα εναλλακτικά σνακ

Η νούμερο 1 τροφή που είναι καλό να φας όταν έχεις αφυδατωθεί - Τα εναλλακτικά σνακ

Είναι τραγανή, ήπια γλυκιά και μπορεί να σας εκπλήξει.

Η πεζοπορία ή το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων στην υπέροχη ύπαιθρο μπορεί να είναι αναζωογονητικά. Αλλά η έντονη σωματική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τη ζέστη και τον ήλιο μπορεί να είναι επικίνδυνη για την ενυδάτωση σας.

Πριν το καταλάβετε, ιδρώνετε και χάνετε περισσότερα υγρά από όσα μπορείτε να αναπληρώσετε. Η αφυδάτωση συμβαίνει όταν το σώμα σας δεν λαμβάνει αρκετό νερό για να τροφοδοτήσει σωστά τα κύτταρα σας και να διατηρήσει την υγιή λειτουργία του σώματος και του εγκεφάλου. Εκτός από το αίσθημα δίψας, η ζάλη, τα ξηρά χείλη και η κούραση είναι μερικά ύπουλα σημάδια ότι είστε αφυδατωμένοι .

Ενώ το να ξεδιψάσετε με ροφήματα όπως το νερό , μπορεί να σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε την ισορροπία του νερού σας, όμως η κατανάλωση ενυδατικών τροφών όπως το καρπούζι, τα φασόλια και το ρύζι μπορεί επίσης να είναι χρήσιμη.
Και ενώ πίνετε περισσότερο νερό, μπορείτε να σκεφτείτε να τσιμπολογήσετε μια θρεπτική τροφή που είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες, όπως το κάλιο και το νάτριο. Οι ηλεκτρολύτες θα διασφαλίσουν ότι το σώμα σας απορροφά πραγματικά το νερό.

Η νούμερο 1 τροφή για όταν έχετε αφυδατωθεί

Η τροφή που θα σας βοηθήσει να ενυδατωθείτε είναι τα αλατισμένα φιστίκια και, ενώ αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, θα σας εξηγήσω τον λόγο. Για αρχή, τα φιστίκια είναι πλούσια σε ηλεκτρολύτες, σημαντικά θρεπτικά συστατικά για τη διατήρηση της σωστής ενυδάτωσης. Είναι σχετικά οικονομικά και είναι εύκολο να βρεθούν στα καταστήματα. Για να μην αναφέρω, είναι πολύ εύκολο να τα πετάξετε στην τσάντα του γυμναστηρίου χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως πρέπει να τα διατηρήσετε σε δροσερό μέρος. Ας δούμε όμως τους λόγους πιο αναλυτικά παρακάτω.

Είναι καλές πηγές ορισμένων ηλεκτρολυτών

Μια μικρή χούφτα φιστίκια παρέχει νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο. Αυτοί οι ηλεκτρολύτες λειτουργούν για να διασφαλίσουν ότι αξιοποιείτε στο έπακρο το νερό που πίνετε. Εάν πιείτε ένα ποτήρι νερό και μετά καταναλώσετε μια μερίδα αλμυρά φιστίκια, οι ηλεκτρολύτες τους θα βοηθήσουν το σώμα σας να τραβήξει το νερό στα κύτταρά σας και να το χρησιμοποιήσει, αντί να το αποβάλλει.

Ενώ ορισμένοι μπορεί να ανησυχούν για την περιεκτικότητα σε νάτριο των αλμυρών φιστικιών, μπορεί να σας βοηθήσει εάν μάθετε ότι υπάρχει λιγότερο νάτριο ανά μερίδα, από ό,τι νομίζετε. Τυπικά, τα αλατισμένα φιστίκια παρέχουν λιγότερο από 140 χιλιοστόγραμμα νατρίου ανά μερίδα, που δεν είναι και τόσο μεγάλη. Επιπλέον, είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της περίσσειας νατρίου από το σώμα. Έτσι, μπορεί να προσφέρουν ό,τι χρειάζεστε όταν είστε αφυδατωμένοι, χωρίς να σας παρέχουν υπερβολική ποσότητα νατρίου.

Μαζί με την τριάδα των ηλεκτρολυτών (νάτριο, κάλιο και μαγνήσιο), τα φιστίκια περιέχουν και την φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, σημαντικά συστατικά για τροφές αποκατάστασης μετά την προπόνηση. Τα φιστίκια είναι ένα καλό σνακ μετά την προπόνηση ή αν ιδρώνετε πολύ επειδή περιέχουν πρωτεΐνες και υγιή λίπη, τα οποία θα παρέχουν ενέργεια.

Εναλλακτικά σνακ για να βοηθήσετε στην αφυδάτωση

Εάν δεν σας αρέσουν ή είστε αλλεργικοί στα φιστίκια, εδώ είναι μερικά υποκατάστατα με παρόμοια διατροφικά οφέλη.

Αλατισμένοι σπόροι, όπως ηλίανθος ή κολοκύθα

Όσπρια, όπως ψητά ρεβίθια, φάβα ή αρακάς

Άλλοι αλατισμένοι ξηροί καρποί, όπως αμύγδαλα, κάσιους

Για να αποτρέψετε την αφυδάτωση, βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό τακτικά, και όχι μόνο πριν αλλά και μετά τη σωματική δραστηριότητα. Εάν έχετε περιορισμούς στο νάτριο, είναι πάντα καλή ιδέα να μιλήσετε με τον γιατρό σας για τις διατροφικές σας συνήθειες πριν δοκιμάσετε οτιδήποτε νέο.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Χειροπέδες σε 25χρονο για σφετερισμό ε/κ περιουσίας στα κατεχόμενα

• Αντιδράσεις στα Social Media: Ο Φειδίας ανέβασε βίντεο μαζί με Τουρκοκύπριο Influencer για το Κυπριακό

• Ευλογιά των πιθήκων - ΠΟΥ: Κήρυξε παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top