ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκαπενταύγουστος: Έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές τα κρεοπωλεία – Που κυμαίνονται οι τιμές;

Δεκαπενταύγουστος: Έτοιμα να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές τα κρεοπωλεία – Που κυμαίνονται οι τιμές;

Για το Δεκαπενταύγουστο ετοιμάζονται οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη να προμηθεύονται τα κρέατα που θα χρειαστούν, από τα κρεοπωλεία της προτίμησής τους.

Όπως αναφέρθηκε σε προηγούμενο ρεπορτάζ, την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου το ποσοστό πληρότητας σε κέντρα αναψυχής που βρίσκονται σε παραλιακές περιοχές αναμένεται να ανέλθουν στο 80% με 90%, ενώ σε ορεινές περιοχές η πληρότητα θα ανέλθει γύρω στο 60%. Παράλληλα, πολλοί είναι κι αυτοί που προτιμούν να γιορτάσουν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου στο σπίτι τους με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Κρεοπωλών, Κώστας Λειβαδιώτης, ανέφερε ότι, αν και είναι λίγο νωρίς ακόμη, πολλοί καταναλωτές ξεκίνησαν ήδη να προμηθεύονται τα κρέατα της επιλογής τους, λόγω και των ελλείψεων που υπάρχουν στην αγορά για αρνίσιο κρέας.

«Οι κρατήσεις για ποσότητα κρέατος έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο από εστιάτορες, όσο και από καταναλωτές που θα ψήσουν στο σπίτι τους, παρ’ όλα αυτά οι περισσότεροι αναμένεται να προσέλθουν για να αγοράσουν το κρέας τους σήμερα Πέμπτη, 8 Αυγούστου», ανέφερε.

Ερωτηθείς ποιο είδος κρέατος έχει την περισσότερη ζήτηση την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, ο κ. Λειβαδιώτης απάντησε πως, «το Δεκαπενταύγουστο έχει την τιμητική της η σούβλα στην Κύπρο. Τώρα εξαρτάται από την προτίμηση του καταναλωτή. Συνήθως, αυτή την περίοδο υπάρχει περισσότερη ζήτηση για σούβλα αρνίσια, σούβλα χοιρινή και σούβλα κοτόπουλο».

Σημειώνεται ότι, λόγω των ελλείψεων που υπάρχουν στην αγορά για αρνίσιο κρέας, πολλοί καταναλωτές προσπαθούν να προμηθευτούν εκ των προτέρων την ποσότητα του κρέατος που θα χρειαστούν.

Αναφερόμενος στις τιμές που επικρατούν στα κρεοπωλεία, ο κ. Λειβαδιώτεις τόνισε πως, «οι τιμές αυτή τη περίοδο είναι σταθερά ψηλές. Το αρνίσιο κρέας κυμαίνεται μεταξύ 13 και 15 ευρώ, το χοιρινό κρέας μεταξύ 6 και 7 ευρώ και το μοσχαρίσιο κρέας 11 με 13 ευρώ».

«Λόγω της ακρίβειας που επικρατεί, πολλοί καταναλωτές προτιμούν να γιορτάσουν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστο στο σπίτι τους, γιατί τους συμφέρει πολύ περισσότερο, παρά να επισκεφθούν μια ταβέρνα. Συγκεκριμένα, για κάποιον που θα ψήσει στο σπίτι, χρειάζεται περίπου μισό με ένα κιλό το άτομο, άρα γύρω στα 6 με 7 ευρώ για αρνίσιο κρέας και για χοιρινό περίπου 3 με 4 ευρώ το άτομο. Στις ταβέρνες οι τιμές ξεκινούν από 14 ευρώ το άτομο άρα, σίγουρα το να ψήσει κάποιος σπίτι τον συμφέρει περισσότερο», είπε καταληκτικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αναστολή πτήσεων σε δύο γερμανικά αεροδρόμια λόγω παρεμβάσεων ακτιβιστών

• Χειροπέδες σε 21χρονο - Τον έψαχναν για κλοπή περιουσίας και τον συνέλαβαν για κατοχή ναρκωτικών

• Φουλ ερωτευμένος ο Φειδίας Παναγιώτου – Με ποια κάνει τον γύρο της Ευρώπης – Βίντεο

• Μαρία Κορινθίου: Έκανε ανάρτηση για τη γιορτή της και ο Γιάννης Αϊβάζης τη σχολίασε

• Ψάχνετε ανάσα δροσιάς, ψυχαγωγία για τα παιδιά και φαγητό; – Ποια mall θα μείνουν ανοιχτά τον 15Αύγουστο

• Γέμισαν οι εκδρομικοί χώροι στα ορεινά - Ποιοι είναι πλήρεις και πού υπάρχει διαθεσιμότητα



Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Βλήμα στον Ακάμα: Τι εντόπισε ο πυροτεχνουργός από εξετάσεις στη σκηνή

Στο σημείο όπου ανευρέθει το βλήμα μετέβει πυροτεχνουργός.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top