ΔΙΕΘΝΗ

Ένα λάθος τους έσωσε τη ζωή - Δέκα άνθρωποι περίμεναν σε άλλη πύλη τη μοιραία πτήση στη Βραζιλία και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ

Ένα λάθος τους έσωσε τη ζωή - Δέκα άνθρωποι περίμεναν σε άλλη πύλη τη μοιραία πτήση στη Βραζιλία και δεν επιβιβάστηκαν ποτέ

Η ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο και η άρνηση του προσωπικού εδάφους έσωσε τη ζωή δέκα επιβατών που ήταν έτοιμοι να πάρουν στην πτήση της Voepass η οποία τελικά συνετρίβη την Παρασκευή κοντά στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν εμφανιστεί μαρτυρίες ανθρώπων που λένε ότι καθυστέρησαν στο αεροδρόμιο του Κασκαβέλ, από όπου αναχώρησε η πτήση.

Ο Αντιάνο Ασίς είπε στο βραζιλιάνικο TV Globo ότι έχασε την πτήση από δικό του λάθος. «Έφτασα στις 09:40 αλλά η πύλη της LATAM ήταν κλειστή» δήλωσε, για να εξηγήσει ότι μετά μόνο κατάλαβε πως έπρεπε να πετάξει με την Voepass.


Αντιλήφθηκε το λάθος μια ώρα αργότερα, αλλά δεν τον άφησαν να περάσει, παρά το ότι καβγάδισε με το προσωπικό. «Αν δεν είχε κάνει [ο υπάλληλος] τη δουλειά του, δεν θα ήμουν εδώ», συμπλήρωσε.

Παρόμοια ήταν και δεύτερη μαρτυρία επιβάτη που έχασε την πτήση της Voepass. Είχε κάνει το ίδιο λάθος με τον Ασίς, όπως και άλλοι επιβάτες, συνολικά περί τους δέκα.

Η πτήση Voepass 2283 προσέκρουσε σε κατοικημένη περιοχή μερικά χιλιόμετρα από το Σάο Πάολο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 62 επιβαίνοντες.

Σε εξέλιξη η ανάσυρση των σορών

Ομάδες της πολιτικής προστασίας της Βραζιλίας εργάζονταν όλη τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο (10/8) για να ανασύρουν τις σορούς των επιβατών από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Τουλάχιστον 21 πτώματα είχαν ανασυρθεί έως το πρωί του Σαββάτου, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση του Σάο Πάολο και δύο θύματα ταυτοποιήθηκαν επιτόπου. Όλες οι σοροί μεταφέρονται στο νεκροτομείο του Σάο Πάολο.

Χθες, ο τοπικός αερομεταφορέας Voepass έκανε γνωστό πως στο αεροσκάφος επέβαιναν 57 επιβάτες και τετραμελές πλήρωμα, όμως σήμερα η εταιρεία επιβεβαίωσε πως υπήρχε ένας ακόμη επιβάτης, με τον αριθμό των θυμάτων να ανέρχεται πλέον στους 62, όλοι τους βραζιλιάνικης υπηκοότητας.

Οι θέσεις που βρίσκονταν τα πτώματα εντός του αεροσκάφους, τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα, όπως κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιούνται για την ταυτοποίησή τους, δήλωσε από το σημείο της συντριβής ο πυροσβέστης Μάικον Κρίστο.

Συγγενείς των θυμάτων κλήθηκαν να πάνε στο Σάο Πάολο για να βοηθήσουν στην παροχή γενετικού υλικού με στόχο την ταυτοποίηση μέσω DNA ανθρώπινων λειψάνων, δήλωσε από την πλευρά του ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας της κυβέρνησης του Σάο Πάολο Ενγκουέλ Περέιρα.

Έρευνα έχει ξεκινήσει από το Κέντρο Έρευνας και Πρόληψης Αεροπορικών Ατυχημάτων της Βραζιλίας (Cenipa) για να καθοριστούν τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Το αεροσκάφος, ένας στροβιλοελικοφόρο ATR-72, είχε προορισμό το Σάο Πάολο, έχοντας αναχωρήσει από το Κασκαβέλ, στην πολιτεία Παρανά και συνετρίβη γύρω στις 13.30 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδας), στην κοινότητα Βινιέντου, σε απόσταση 80 χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Σάο Πάολο.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Ύστατη προσπάθεια ελληνικών πανεπιστημίων για να «σώσουν» από τις διαγραφές τους φοιτητές που πέρασαν το όριο

• Έναρξη συναντήσεων για τις φορολογικές οφειλές ποδοσφαιρικών Σωματείων - O όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου

• Καταγγελία σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδειρε τη 14χρονη κόρη της γιατί διαφωνεί με τη σχέση της - «Πήγε να με πνίξει» είπε η ανήλικη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top