Νέα απάτη μέσω email - Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν για να σας ξεγελάσουν -Δείτε φωτογραφία

Νέα απάτη μέσω email - Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνουν για να σας ξεγελάσουν -Δείτε φωτογραφία

Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, σε σχέση με νέα μορφή διαδικτυακής απάτης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μέσω τις νέας αυτής απάτης, οι δράστες αποσκοπούν να αποσπάσουν τραπεζικά στοιχεία και χρηματικά ποσά από πολίτες.

Συγκεκριμένα οι δράστες με την αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τα οποία περιέχουν την ονομασία και το λογότυπο πιστωτικών ιδρυμάτων. Στα μηνύματα αυτά, καλούνται οι παραλήπτες να ακολουθήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο για δήθεν επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους. Ως πρόσχημα οι επιτήδειοι αναφέρουν ότι προηγούμενη σχετική ειδοποίηση του τραπεζικού ιδρύματος έχει αγνοηθεί και αν δεν γίνει η «επιβεβαίωση στοιχείων», οι δραστηριότητες του λογαριασμού θα ανασταλούν. 

Ο εν λόγω σύνδεσμος αποσκοπεί στην υποκλοπή ονομάτων χρηστών και κωδικών πρόσβασης λογαριασμούς τραπεζικών εφαρμογών, με απώτερο σκοπό την οικονομική εξαπάτηση.

Ως εκ τούτου το κοινό καλείται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό κατά την λήψη τέτοιων ηλεκτρονικών μηνυμάτων και να μην ακολουθεί τέτοιους συνδέσμους.    

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

VIDEO - Δολοφονία 22χρονου φοιτητή: Γνωρίστηκαν μέρες πριν τον φόνο, τον παρέσυρε με πρόσχημα δουλειά - Ποιο το «κλειδί» της υπόθεσης

Το κινητό τηλέφωνο του θύματος φαίνεται πως αποτέλεσε το κρίσιμο στοιχείο που οδήγησε στην ταυτοποίηση και τελικά στην «αποκάλυψη» του καθ’ ομολογία δράστη στην υπόθεση της δολοφονίας του 22χρονου Sahruar Ahmed Emon, φοιτητή από το Μπαγκλαντές, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από τις 12 Ιουνίου.