ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προσοχή: Νέα απάτη - Έτσι ξεγελούν τα θύματα τους - Δείτε φωτογραφία

Προσοχή: Νέα απάτη - Έτσι ξεγελούν τα θύματα τους - Δείτε φωτογραφία

Η Αστυνομία συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό, σε σχέση με νέα μορφή διαδικτυακής απάτης, μέσω της οποίας οι δράστες αποσκοπούν να εκβιάσουν και αποσπάσουν χρηματικά ποσά από πολίτες.

Συγκεκριμένα, η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του Αρχηγείου Αστυνομίας, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει λάβει αριθμό αναφορών από πολίτες, για την αποστολή παραπλανητικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) τα οποία είναι εκβιαστικού χαρακτήρα.

Οι δράστες της απάτης, στα μηνύματα που αποστέλλουν σε πολίτες, αναφέρουν ότι, έχουν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και σε διαδικτυακούς λογαριασμούς των πολιτών και ότι, έχουν καταγράψει σε βίντεο τους πολίτες να παρακολουθούν πορνογραφικό περιεχόμενο.

Σε μερικές από τις περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί στην Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, το μήνυμα που αποστέλλουν οι δράστες φαίνεται να έχει αποσταλεί από τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) του ίδιου του θύματος, κάτι το οποίο οι δράστες επιτυγχάνουν με τη χρήση συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Τα μηνύματα αυτά συνιστούν προσπάθεια εξαπάτησης των πολιτών. Σκοπός των δραστών της απάτης είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά από πολίτες. Η Αστυνομία συστήνει προσοχή στο κοινό, που καλείται όπως αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία ή συναλλαγή με τους δράστες και όπως αποφεύγει να ανοίγει οποιαδήποτε συνημμένα αρχεία ή ηλεκτρονικούς συνδέσμους που περιέχονται στα μηνύματα απάτης.

Προτρέπεται το κοινό όπως λαμβάνει μέτρα ασφαλείας σε σχέση με την πρόσβαση σε διαδικτυακούς λογαριασμούς του, όπως είναι η ενεργοποίηση του ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων στον λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η αλλαγή του κωδικού πρόσβασης. Συστήνεται επίσης η σάρωση των ηλεκτρονικών συσκευών, με αξιόπιστο λογισμικό ασφαλείας.

* Δείγμα του μηνύματος απάτης στην πιο κάτω φωτογραφία

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Τραγωδία Helios: Ένα «προβληματικό» αεροσκάφος και ένα σοβαρό λάθος

• Θα ψήσετε στην εξοχή τον Δεκαπενταύγουστο; Αυτοί είναι οι εκδρομικοί χώροι που μπορείτε να πάτε – Όλες οι πληροφορίες

• Σας έστειλε μήνυμα «γνωστός» στο facebook; Τι να προσέξετε για να μην χάσετε τον λογαριασμό σας

• Εφραίμ Χρήστου: To τσιαττιστό του για την Β’ φάση της Εισβολής - «Ήντα πόνος, έντα κλάμα…» - Δείτε βίντεο

• Σε φάση… «υποψηφίου» βρίσκεται ακόμη ο Φειδίας Παναγιώτου - Ποιος Κύπριος ευρωβουλευτής τον ξεπερνάει σε ακόλουθους στο «Χ» – Φωτογραφία

• Μαρία Κορτζιά: Φόρεσε matching ρούχα στους γιους της - Δείτε τις γλυκές φωτογραφίες



ΠτΔ για Β' εισβολή: «Τιμούμε και μνημονεύουμε τους πεσόντες» - «Είμαι έτοιμος να προσέλθω ακόμη και αύριο στο τραπέζι του διαλόγου»

ΠτΔ για Β' εισβολή: «Τιμούμε και μνημονεύουμε τους πεσόντες» - «Είμαι έτοιμος να προσέλθω ακόμη και αύριο στο τραπέζι του διαλόγου»

Γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη για τη β΄ φάση της τουρκικής εισβολής

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top