ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση και σύλληψη χθες στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στα κατεχόμενα

Ένταση και σύλληψη χθες στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό στα κατεχόμενα

Στην ολιγόωρη κράτηση χθες βράδυ του προέδρου της συντεχνίας των εργαζομένων στην «αρχή ηλεκτρισμού», Αχμέτ Τουγτζιού οδήγησαν η ένταση και τα επεισόδια που προκλήθηκαν χθες στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό «Τεκνετζίκ» της «αρχής» στην Τράπεζα Κερύνειας. Συνελήφθη με την κατηγορία ότι παρεμπόδισε τις εργασίες στον σταθμό και σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν τη σύλληψή του ζήτησε ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ που πήγε εκεί.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, ο κ. Ουστέλ ζήτησε ανταλλακτικά από τον ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της AKSA για να χρησιμοποιηθούν για τις βλάβες στον σταθμό Τεκνετζίκ. Μηχανικός της AKSA μετέβη επίσης εκεί για την τοποθέτηση των ανταλλακτικών αλλά παρεμποδίστηκε από εργαζομένους στη βάρδια εκείνη την ώρα και από την ηγεσία της El Sen. Στο άκουσμα ότι υπάρχει ένταση μετέβη στο Τεκνετζίκ ο «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος κάλεσε και «αστυνομικές» δυνάμεις.

Η Κίπρις γράφει ότι Τουγτζιού κινήθηκε εναντίον του Ουστέλ και τότε επενέβη η «αστυνομία» και τον συνέλαβε. Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι αυτός ο ισχυρισμός διατυπώθηκε μόνο στην Κίπρις, ο ιδιοκτήτης της οποίας είναι και ιδιοκτήτης της AKSA, και παραπέμπει σε βίντεο που ανάρτησαν μέλη της συντεχνίας El Sen στα ΜΚΔ που δείχνουν τον «πρωθυπουργό» Ουστέλ ν’ απευθύνεται στον συνδικαλιστή και να του λέει «θα σε αποτελειώσω και σένα άτιμε» και στη συνέχεια να ζητεί από «αστυνομικούς» εκεί να συλλάβουν τον «τον άτιμο».

Μετά τη σύλληψη Τουγτζιού επιτόπου μετέβη αντιπροσωπεία του ΡΤΚ με επικεφαλής τον πρόεδρο, Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον Ουνάλ Ουστέλ (είχε αποχωρήσει από τον χώρο) τον κάλεσε είτε να αποδείξει τους ισχυρισμούς για σαμποτάζ, που άφησε εναντίον των εργαζομένων της El Sen, είτε να παραιτηθεί. Ο δε πρόεδρος του ΚΚΔ, Ζεκί Τσελέρ έγραψε στα ΜΚΔ ότι ο μεγαλύτερος υπεύθυνος για την κατάσταση στην παραγωγή ηλεκτρισμού, είναι ο ίδιος ο «πρωθυπουργός». «Η στάση που επέδειξε σήμερα στο Τεκνετζίκ είναι ντροπή για αυτή τη χώρα».

Ο κ. Ουστέλ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι παρενέβησαν για να «εξαλείψουν τις διακοπές ρεύματος που συνεχίζονται εδώ και τρεις ημέρες». «Έφτασαν ενισχύσεις, αλλά δεν τους επετράπη να μπουν. Ποια ήταν η πρόθεση; Αφήνω την απάντηση στον λαό μου. Είναι σύμπτωση που χάλασαν πέντε γεννήτριες ταυτόχρονα;», είπε.

Ο «πρωθυπουργός» ζήτησε διερεύνηση της κατάστασης από την «αστυνομία», αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για «σαμποτάζ».

Σύμφωνα με την Αβρούπα ο κ. Ουστέλ βλέποντας τον μαύρο καπνό από το φουγάρο του σταθμού, που δεν έχει τα κατάλληλα φίλτρα, σάστισε, σχολιάζοντας ότι είναι η πρώτη φορά που βγαίνει τόσο μαύρος καπνός.

Η Αβρούπα προτάσσει τις δηλώσεις του «δημάρχου» Αγίου Αμβρόσιου – Άγιου Επίκτητου που υποστηρίζει ότι τα υψηλά ποσοστά καρκίνου στην περιοχή – 64 περιστατικά – οφείλονται στον μαύρο καπνό και τη λειτουργία του Τεκνετζίκ σε κατοικημένη περιοχή.

Η Κίπρις γράφει τέλος ότι κατόπιν διαβουλεύσεων, τελικά άρχισε χθες αργά το βράδυ η τοποθέτηση των ανταλλακτικών για την επιδιόρθωση των βλαβών στις γεννήτριες κι αλλού, που αναμενόταν να διαρκέσει μέχρι τις 7 σήμερα το πρωί.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν



Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Η απόφαση της Λευκωσίας να επιτρέψει τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 29 Αυγούστου, αποτελεί στρατηγική κίνηση, υψηλής πολιτικής αξίας, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top