LIKE ONLINE

2 +1 πράγματα για το σεξ μετά τα 40 που θα θέλαμε να είχαμε ακούσει νωρίτερα

2 +1 πράγματα για το σεξ μετά τα 40 που θα θέλαμε να είχαμε ακούσει νωρίτερα

Πολλές γυναίκες (και άντρες...) νιώθουν περίεργα όταν πλησιάζουν τα σαράντα. Είναι μια ηλικία που σηματοδοτεί πως βρίσκεσαι περίπου στα μισά της ζωής σου, και συχνά τρέμεις μπροστά στις αλλαγές που ακολουθούν, είτε αφορούν στην καθημερινότητά σου, στις σχέσεις σου ή ακόμα και στο σεξ!

Σχετικά με το τελευταίο, μάλιστα, τα πράγματα είναι πιο ευοίωνα απ' όσο περίμενες. Και θα ήταν ακόμα καλύτερα αν γνωρίζεις τα παρακάτω:

Το σώμα αλλάζει, αλλά δεν παύει να είναι ελκυστικό

Η απόλαυση του σεξ δεν έχει να κάνει με το πώς δείχνει αλλά με το πώς νιώθει κανείς, υποστηρίζουν οι ειδικοί, και λένε πως ο καθένας μπορεί να έχει αυτοπεποίθηση ανεξάρτητα με τα κιλά του. Ωστόσο, αν πράγματι δεν νιώθετε καλά με το σώμα και την εμφάνισή σας, γιατί δεν αποφασίζετε να βγείτε για περπάτημα με τον σύντροφό σας, αντί να πάτε κάπου για φαγητό; Επίσης, προσπαθήσετε να φιμώσετε αυτή τη φωνούλα στο πίσω μέρος του μυαλού σας που λέει ότι οι άνδρες δεν ερεθίζονται όταν ένα σώμα έχει περιττά κιλά και κυτταρίτιδα.

Ρωτήστε όποιον άνδρα ξέρετε: Όταν έχει μία γυμνή γυναίκα στο κρεβάτι, το τελευταίο πράγμα που προσέχει είναι η κοιλίτσα και τα ψωμάκια της –βλέπει μόνο το γυμνό της σώμα. Οι ψυχολόγοι εξηγούν πως όσο μεγαλώνει μια γυναίκα ό,τι χάνει σε εμφάνιση το κερδίζει σε χιούμορ, κατανόηση και εμπειρία. Επίσης, στα 40 ξέρει πλέον πολύ καλύτερα το σώμα της από όσο το ήξερε στα 20, ξέρει και πώς να το αναδείξει και πώς να το ικανοποιήσει. Και δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι για έναν άνδρα από μία γυναίκα που ξέρει τι θέλει στο κρεβάτι.

Η ερωτική επιθυμία είναι... ακμαία!

Ένας μύθος λέει πως, μετά τα 40, είναι φυσιολογικό να «πέφτει» η λίμπιντο. Στην πραγματικότητα, μπορεί να συμβαίνει και το ακριβώς αντίθετο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως είναι πιο σύνηθες σε νεότερες γυναίκες να βιώνουν πτώση της ερωτικής τους επιθυμίες, λόγω ορμονικών διαταραχών της εγκυμοσύνης, της γέννας, του θηλασμού και της ανατροφής μικρών παιδιών. Ο μύθος πως μια ώριμη γυναίκα είναι υπερβολικά κουρασμένη για να κάνει σεξ, είναι απλά μια δικαιολογία για να αποφύγεις τις ερωτικές περιπτύξεις! Ίσως στα 40 να μην έχεις την ενέργεια που είχες στα είκοσι, όμως οι αποκλίσεις δεν είναι τόσο μεγάλες.

Αν, λοιπόν, η μεγαλύτερη γυναίκα δεν έχει καθόλου διάθεση για σεξ, ακόμα κι αν είχε εραστή τον George Clooney, ίσως πρέπει να το συζητήσει με τον γυναικολόγο της, καθώς μπορεί να αντιμετωπίζει κάποια πάθηση, όπως ο θυρεοειδής. Φυσικά, θα πρέπει ταυτόχρονα να το συζητήσει και με τον σύντροφό της, και να αποφασίσουν μαζί αν είναι ικανοποιημένοι από την σεξουαλική τους ζωή. Για κάποια ζευγάρια μία φορά τον μήνα είναι αρκετό, ενώ για άλλα τρεις φορές την εβδομάδα είναι λίγο.

Το σεξ εξακολουθεί να είναι «απαραίτητο» ακόμα και μετά τα 40!

Για πολλά ζευγάρια είναι δύσκολο να επαναπροσδιορίσουν την ανάγκη του σεξ από την στιγμή που θα κάνουν παιδιά και μετά. Και, ναι, η αλήθεια είναι πως δεν πεθαίνει κανείς επειδή δεν κάνει σεξ. Δεν είναι τόσο απαραίτητο όσο το νερό και η τροφή. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζεται λιγότερο από άλλα πράγματα που δίνουν χαρά, ικανοποίηση και καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Το σεξ βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος, με την οποία μεταφέρονται οι θρεπτικές ουσίες σε όλα το σώμα και περιορίζονται τα απόβλητα. Επίσης, βοηθά την λειτουργία της καρδιάς και του αναπνευστικού συστήματος, λένε οι ειδικοί.

Όσο για τον « χαμένο ερωτισμό» μετά από μια ηλικία, είναι περισσότερο θέμα σχέσης παρά ηλικίας, λένε οι ειδικοί. Μπορεί μία γυναίκα να έχει βαρεθεί ή να έχει ρουτινιάσει στο σεξ με τον σύντροφό της και το ίδιο μπορεί να συμβαίνει και με τον άνδρα, και αυτό είναι κάτι πρέπει να αντιμετωπίσει όσο είναι νωρίς. Ίσως, λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να μπουν στο παιχνίδι ερωτικά βοηθήματα, ροζ ταινίες και να αλλάξει ο τρόπος, ο χρόνος και ο τόπος που το ζευγάρι κάνει σεξ.

Πηγή: mama365.gr/Πληροφορίες από scarymommy.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κρίσιμα 60χρονος στο ΓΝ Λευκωσίας - Επιχειρούσε να ανάψει κάρβουνα και υπέστη εγκαύματα

• Καλοκαιρινές εξορμήσεις: Αυτά είναι τα top 10 ιστορικά αξιοθέατα της Κύπρου που πρέπει να επισκεφθείς - Δείτε εικόνες

• Αγοράζουν τελικά ηλεκτρικά οχήματα οι Κύπριοι; - Η θέση μας σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ

• Θέλετε να κάνετε διακοπές στην εξοχή; Στο «Σταυρό της Ψώκας» μπορείτε να κατασκηνώσετε ή να κλείσετε δωμάτιο – Πληροφορίες

• Άναψαν φωτιά σε κρατικό δάσος και τους πέρασαν χειροπέδες – Τι ισχυρίστηκαν



Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Λετυμπιώτης: «Κίνηση υψηλής πολιτικής αξίας η απόφαση συμμετοχής Φιντάν στο Άτυπο Συμβούλιο»

Η απόφαση της Λευκωσίας να επιτρέψει τη συμμετοχή του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στο επόμενο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 29 Αυγούστου, αποτελεί στρατηγική κίνηση, υψηλής πολιτικής αξίας, δήλωσε στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top