ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο οι χθεσινές πυρκαγιές, το λιμάνι Λάρνακας και ο προτεινόμενος Επίτροπος

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Στο επίκεντρο οι χθεσινές πυρκαγιές, το λιμάνι Λάρνακας και ο προτεινόμενος Επίτροπος

Η πρόκληση πυρκαγιών από καλώδια της ΑΗΚ, οι καταγγελίες για παρουσία ανηλίκων που καταναλώνουν παράνομα αλκοόλ σε κέντρα διασκέδασης, οι αποφάσεις της χθεσινής σύσκεψης για το λιμάνι της Λάρνακας, οι παρεμβάσεις στα συστήματα GPS που επηρεάζουν την Κύπρο, η απώλεια ηλεκτρικής ενέργειας από την ΑΗΚ που περιορίζει τον ανταγωνισμό και η πρόταση της κυβέρνησης για διορισμό στη θέση Επιτρόπου του Κώστα Καδή, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον κυπριακό Τύπο την Τρίτη.

Με τίτλο «Τα καλώδια της ΑΗΚ καίνε τα δάση μας», η εφημερίδα «Αλήθεια» αναφέρεται στο κύριο της θέμα σε μελέτη, σύμφωνα με την οποία οι μεγαλύτερες καταστροφές προκαλούνται από αστοχίες ηλεκτροφόρων συστημάτων, με αφορμή νέα πυρκαγιά στο Φικάρδου, για την οποία, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, πιθανότερη αιτία ήταν τα καλώδια. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στην πρόταση του Προέδρου Χριστοδουλίδη για διορισμό στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου, του Κώστα Καδή, αναφέροντας ότι «τον ανταμείβει». Αλλού, η «Αλήθεια» αναφέρει ότι οι Υπηρεσίες Υγείας βρίσκονται σε ετοιμότητα για την ευλογιά των πιθήκων, με πρωτόκολλα και επάρκεια εμβολίων.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Ανήλικοι σε μπαρ-κλαμπ πίνουν ανενόχλητοι!», σημειώνοντας ότι τα τελευταία δυόμισι χρόνια έγιναν 134 καταγγελίες για είσοδο ανηλίκων σε κέντρα διασκέδασης. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην επιλογή Καδή για τη θέση του Επιτρόπου, αναφέροντας ότι αυτή δείχνει την προσπάθεια του Προέδρου Χριστοδουλίδη να ανατεθεί στην Κύπρο ένα καλό χαρτοφυλάκιο. Σε άλλο θέμα, ο «Πολίτης» κάνει αναφορά στην εισαγωγή του μαθήματος της χρηματοοικονομικής παιδείας στη γ’ γυμνασίου, από τη φετινή σχολική χρονιά.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Επιστρέφουν επενδυτές στη Λάρνακα», γράφει ότι η Κυβέρνηση διαπιστώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη μαρίνα και το λιμάνι της Λάρνακας από ντόπιους και ξένους επενδυτές, τους οποίους ο Υπουργός Μεταφορών, Αλέξης Βαφεάδης, θα συναντήσει το επόμενο διάστημα, μαζί με την ad hoc επιτροπή. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρεται στο κόστος του «Πάμε εξπρές» από το ΓΣΠ, σημειώνοντας ότι οι επιβάτες περιορίζονται στους 350, ενώ η κίνηση στους δρόμους συνεχίζεται. Αλλού, ο «Φ» αναφέρεται στις αφίξεις τουριστών μέχρι τον Ιούλιο, σημειώνοντας ότι ξεπέρασαν τα 2 εκ.

«Οι παρεμβάσεις στο σύστημα GPS συνεχίζουν να επηρεάζουν την Κύπρο» τιτλοφορεί το κύριο θέμα της η εφημερίδα «Χαραυγή», σημειώνοντας ότι ο Υπουργός Μεταφορών λέει ότι δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει και ότι από το πρόβλημα επηρεάζονται κράτη σε όλη την περιοχή. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρει ότι έχουν παρθεί τρεις αποφάσεις σε σχέση με τη μαρίνα και το λιμάνι στη Λάρνακα, μετά από σχετική σύσκεψη, που περιλαμβάνουν την εκβάθυνση της μαρίνας, αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για Ναυτικό Όμιλο και τοπιοτέχνηση. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η βασική πηγή θαλάσσιας ρύπανσης δεν βρίσκεται στη στεριά, αλλά στη θάλασσα, μεταφέροντας έκκληση του Δήμου Λεμεσού για παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα «Cyprus Mail» στο κύριο θέμα της με τίτλο «H AHK ‘πνίγει κάθε ανταγωνισμό’», δημοσιεύει δηλώσεις ανεξάρτητων παραγωγών ενέργειας, σύμφωνα με τους οποίους μέχρι και 30% της ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ απορρίπτεται. Αλλού, η εφημερίδα αναφέρεται στην πρόταση για διορισμό στη θέση του Ευρωπαίου Επιτρόπου του Κώστα Καδή. Σε άλλο θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος είναι «παράδεισος» για τους γιατρούς από Ελλάδα, οι οποίοι έρχονται στη χώρα για να συμμετέχουν στο ΓεΣΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Επτά οι τραυματίες από το τροχαίο στη Λεμεσό – Ποια η κατάσταση της υγείας τους

• Δραματική έκκληση για αιμοδότες από το Κέντρο Αίματος – Διακοπές και κορωνοϊός τους κράτησαν μακριά

• Κέντρα αναψυχής: «Πλήγμα» η επιστροφή των all inclusive πακέτων - Οι απώλειες, η ακρίβεια και τα προβλήματα

• Online shopping: Συμβουλές για σωστές και ασφαλείς αγορές – Το δικαίωμα υπαναχώρησης και η παράδοση αγαθών

• Τραγωδία στη Χαλκιδική: 19χρονος σκοτώθηκε σε λούνα παρκ στο Πευκοχώρι - Εκσφενδονίστηκε από παιχνίδι

• Φουσκωτές πισίνες και παιχνίδια νερού: Πως να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια από τα παιδιά – Χρήσιμες συμβουλές

• Πανσέληνος Αυγούστου 2024: Μάγεψε το φεγγάρι του Οξύρρυγχου – Εκπληκτικά κλικ από την Κύπρο



Η τραυματισμένη εικόνα της συγκυβέρνησης- Αυξάνονται οι φωνές διαφωνίας με φόντο το κυπριακό

Η τραυματισμένη εικόνα της συγκυβέρνησης- Αυξάνονται οι φωνές διαφωνίας με φόντο το κυπριακό

Όσο και αν προσπάθησαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να πείσουν πως οι διαφορές που υπάρχουν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, τον οποίο εξακολουθούν να στηρίζουν μέχρι στιγμής, οι όποιες εξελίξεις στο κυπριακό, αλλά και τα όσα ακούγονται παρασκηνιακά, έβγαλαν στη φόρα όλα όσα λέγονταν προεκλογικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top