ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το ρόφημα που καίει το λίπος - Απίστευτα απλό αλλά super αποτελεσματικό

Αυτό είναι το ρόφημα που καίει το λίπος - Απίστευτα απλό αλλά super αποτελεσματικό

Ψάχνεις ένα ελαφρύ ρόφημα που θα ενισχύσει την απώλεια βάρους; Δοκίμασε αυτό.

Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις τους στόχους απώλειας βάρους είναι η σταθερότητα και η αφοσίωση, είτε βρέχει είτε κάνει καύσωνα. Σίγουρα γνωρίζεις ότι η ισορροπημένη διατροφή και ένα πρόγραμμα γυμναστικής είναι αυτά που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο σώμα, την υγεία και την ευεξία σου.

Υπάρχουν όμως, μερικά ροφήματα που μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειές σου για απώλεια βάρους, βοηθώντας σε παράλληλα να παραμείνεις ενυδατωμένη και δροσερή.

Μία τέτοια απλή αλλά αποτελεσματική συνταγή ροφήματος καύσης λίπους είναι και αυτή που ακολουθεί. Είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και εύκολη στην παρασκευή.

Συστατικά

1/2 φλιτζάνι τριμμένο καρότο

1/2 φλιτζάνι τριμμένο ραπανάκι

1 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Βράσε σε σιγανή φωτιά Ρίξε το τριμμένο καρότο και το ραπανάκι σε ένα κατσαρολάκι και πρόσθεσε το νερό. Μόλις το μείγμα αρχίσει να παίρνει βράση χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά ακόμα.


Μετά το βράσιμο, σούρωσε το ρόφημα και απόλαυσέ το είτε ζεστό ή αφού κρυώσει προσθέτοντας λίγα παγάκια.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Lifestyle Genomics, ορισμένα θρεπτικά συστατικά στο χυμό καρότου μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι η βιταμίνη Α μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους μειώνοντας το λίπος στην κοιλιά, ιδιαίτερα το σπλαχνικό λίπος (ο λιπώδης ιστός που περιβάλλει τα ζωτικά όργανα και αυξάνει τον κίνδυνο καρδιομεταβολικών διαταραχών).

Τα καρότα είναι πλούσια σε διαλυτές και αδιάλυτες ίνες και επομένως ενισχύουν την υγιή απώλεια βάρους. Το ραπανάκι από την άλλη βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους καθώς τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι το ραπανάκι, ελέγχουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα. Αυτό, με τη σειρά του, διατηρεί το επίπεδο της ινσουλίνης ισορροπημένο στο αίμα, το οποίο είναι απαραίτητο για την καύση λίπους. Είναι επίσης, ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες που προκαλεί κορεσμό. Έχει επίσης διουρητικές ιδιότητες και βοηθά στην αποβολή της περίσσειας νερού και των τοξινών από το σώμα.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι αυτός ο χυμός δεν είναι ένα θαυματουργό ρόφημα καύσης λίπους και δεν θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος εν μία νυκτί. Είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α, καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά και άλλες βιοδραστικές ενώσεις που αποτρέπουν επιπλοκές που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Ο συνδυασμός των δύο είναι που ενισχύει το μεταβολισμό. Η κατανάλωση χυμού καρότου και ραπανιού μια φορά την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης νερού, η οποία βοηθά στην ενίσχυση της απώλειας βάρους.

Αυτός ο χυμός μπορεί να καταναλωθεί μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού και μπορεί να είναι μια καλή πηγή ινών και νερού που βοηθούν στην καλή κατάσταση του δέρματος και μας κρατούν χορτάτους.

Πηγή: gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καταγγελία: «Το Ευημερίας πέταξε εγχειρισμένη καρκινοπαθή σε σπίτι αχούρι με κατσαρίδες στη Λάρνακα» - Σκληρό βίντεο

• Νέο θανατηφόρο με θύμα 21χρονο μοτοσικλετιστή – Στη δημοσιότητα το όνομά του

• Χαλκιδική: Ξεσπούν οι συγγενείς του 19χρονου, χωρίς άδεια τα μηχανήματα του λούνα παρκ - Παραδόθηκε ο χειριστής του παιχνιδιού

• Καθυσηχάζει στέλεχος του ΠΟΥ - Η mpox δεν είναι η νέα Covid

• Μαρία Μπράνιας Μορέρα: Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σε ηλικία 117 ετών



ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

ΥΠΕΞ: Απαντά για τη συμμετοχή Φιντάν στην άτυπη συνάντηση ΥΠΕΞ - «Δεν συνιστά υποχώρηση»

Στο σκεπτικό της απόφασης της κυβέρνησης να συναινέσει στη συμμετοχή του υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών εξωτερικων της Ευρωπαικής Ενωσης στις 19 Αυγούστου, αναφέρθηκε ο υπουργός εξωτερικών Κωνσταντίνος Κόμπος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top