ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Οι ξένοι μας κρατούν απασχολημένους (από κάθε άποψη)

Οι ξένοι μας κρατούν απασχολημένους (από κάθε άποψη)

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως ο ρατσισμός συνδέεται στενά με την ηλιθιότητα, ή να το θέσω πιο κομψά (και επιστημονικά) με το απελπιστικά χαμηλό IQ. Εξυπακούεται πως δεν είναι όλοι οι ηλίθιοι ρατσιστές όμως οι συνειδητοποιημένοι ρατσιστές είναι ηλίθιοι σε ποσοστό 100%. Δεν τα λέω εγώ παιδιά, η επιστήμη. Ξέρετε αυτή που ελέγχεται από τον Σόρος, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, τους Εβραιομασόνους και τον ίδιο τον Αντίχριστο κι έχει ως στόχο τον έλεγχο ή/και τη μείωση του παγκόσμιου πληθυσμού - επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο πως οι ρατσιστές κάνουν overlap με τους ψέκες (συνήθως αγοράζεις όλο το πακέτο).

Απολογούμαι για τον έντονο και ίσως δυσανάλογα σκληρό πρόλογο (από την άλλη, ίσως και όχι) αλλά προσπαθώ να βγάλω νόημα από δύο διαφορετικά μεν αλλά αλληλένδετα και αντικρουόμενα γεγονότα. ΟΚ, δεκτό πως είμαστε το νησί των αντιθέσεων, έχουμε αναγάγει το “δυο μέτρα δυο σταθμά” σε εθνικό μας μότο και η “κοινή λογική” δεν είναι και τόσο κοινή όσο νομίζουμε, και πάλι όμως περιμένεις να βγαίνει ένα κάποιο νόημα από την καθημερινότητά μας που πλέον συναγωνίζεται τον Νταλί στον σουρεαλισμό (Νταλί όπως λέμε Δάλι, “τι μας κρύβουν;” που θα αναρωτιόταν κι ο μέσος ψέκας). Από τη μια λοιπόν έχουμε την άνοδο του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στο νησί που ενισχύθηκε από την αντίστοιχη κανονικοποίηση της διαρκώς ανερχόμενης ακροδεξιάς (με την οποία αλληλοτροφοδοντούνται) κι από την άλλη έχουμε σχεδόν κάθε επαγγελματική/επιχειρηματική ένωση να απευθύνει έκκληση για ακόμα περισσότερα εισαγόμενα (βλ. φθηνότερα) εργατικά χέρια αλλιώς νευραλγικής σημασίας τομείς όπως ο πρωτογενής, η εστίαση και ο τουρισμός, κινδυνεύουν με κατάρρευση! Σας το είπα, ότι δεν πολυβγάζει νόημα.

Στη Λεμεσό οι οργανωμένες επιθέσεις νεαρών εναντίον αλλοδαπών ντελιβεράδων στους οποίους στήνουν καρτέρι, χτυπάνε και ληστεύουν έχουν ξεφύγει πλέον αλλά η Αστυνομία επιμένει πως δεν πρόκειται για “ρατσιστική βία”. Το γεγονός ότι οι δράστες -τουλάχιστον όσους μπήκαν στον κόπο να τσιμπήσουν ή αναζητούν-  είναι νεαροί (κάποιοι μάλιστα ανήλικοι) χουλιγκάνοι με ακροδεξιές ρίζες που ψάχνουν για σχετικά εύκολο χαρτζιλίκι ενώ παράλληλα στέλνουν και τα refugees go home μηνύματά τους, φαντάζομαι πως θα είναι τελείως συμπτωματικό - είναι γνωστό άλλωστε πως οι περισσότεροι Κύπριοι αστυνομικοί δεν μπορούν να διακρίνουν έναν ρατσιστή ακόμα κι αν φοράει λευκή ρόμπα με ψηλή μυτερή κουκούλα που στέκεται δίπλα από φλεγόμενο σταυρό. Οι επιθέσεις είναι ρατσιστικές για τους απλούστατους λόγους α) διαπράττονται ως επί το πλείστον από γηγενείς β) τα θύματα είναι στο σύνολό τους μετανάστες και γ) εάν γινόταν τόση συχνότητα και βιαιότητα σε βάρος Κυπρίων επαγγελματιών θα είχε πέσει η κυβέρνηση (εντάξει, λέμε και καμιά μαλακία για να περνάει η ώρα, τέλος πάντων θα είχαμε περισσότερες αντιδράσεις και σίγουρα μεγαλύτερη κινητοποίηση της Αστυνομίας). Αλλά ξέρουν τι κάνουν οι τσόγλανοι. Χτυπάνε βιοπαλαιστές που πολύ πιθανό δεν θα βρουν ποτέ το δίκιο τους (αν μπουν καν στον κόπο να καταγγείλουν την επίθεση) ενώ ταυτόχρονα έχουν πείσει τον εαυτό τους (και μεγάλη μερίδα της κοινής γνώμης) ότι επιτελούν κοινωφελές έργο. “Να μην ερχόταν εδώ, να μην τους λήστευαν” η λογική του ττόπουζου που επίσης αναρωτιέται τι φορούσε το θύμα βιασμού. Την περασμένη εβδομάδα εκατοντάδες ντελιβεράδες βγήκαν στους δρόμους ζητώντας άμεση λήψη μέτρων από τις αρμόδιες Αρχές ενώ η Wolt με ανακοίνωσή της αποκάλυψε πως ήδη από πέρσι τον Ιούνιο “είχε απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές, με σχετική επιστολή, εκφράζοντας την ανησυχία της για τη φύση και τη συχνότητα των επιθέσεων που δέχονται οι διανομείς, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο”.

Αυτή είναι η μία πλευρά. Η άλλη, αλληλένδετη αλλά σχιζοφρενικά αντικρουόμενη είναι τα πολλαπλά οφέλη για την κυπριακή οικονομία (και κατ’ επέκταση την κοινωνία) από την εισροή μεταναστών στο νησί. Σύμφωνα με ένα αρκετά διαφωτιστικό ρεπορτάζ του “Πολίτη” που αξιοποιεί στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας για την αγορά εργασίας και του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τους ασφαλισμένους, οι μετανάστες αυξάνουν τη ζήτηση για αγαθά και υπηρεσίες, ενισχύοντας έτσι την οικονομική δραστηριότητα οδηγώντας σε μεγαλύτερες επενδύσεις και ανάπτυξη σε τομείς όπως η στέγαση, η εκπαίδευση και η υγειονομική περίθαλψη. Παράλληλα οι ξένοι καλύπτουν θέσεις εργασίας σε τομείς όπως η γεωργία, η οικοδομική βιομηχανία, ο τουρισμός και οι υπηρεσίες που οι περισσότεροι Κυπραίοι δεν θα πλησίαζαν ούτε με στολή αμιάντου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η αύξηση των εργαζομένων από το εξωτερικό έφερε αύξηση της συνολικής απασχόλησης, με την απασχόληση των γηγενών να αυξάνεται καταρρίπτοντας τον μύθο που θέλει τους ξένους να παίρνουν τις δουλειές μας (σημειώστε επίσης πως το μέσο  εισόδημα των Κυπρίων να είναι υψηλότερο από εκείνο των ξένων). Το 2023, η συνολική απασχόληση αυξήθηκε στο 61,4% (από 53,5% το 2014) με εκείνη των Κυπρίων να φτάνει το 58,9% (από 51,7%), των κοινοτικών στο 77% (από 54,8%) και των υπηκόων τρίτων χωρών στο 66,1% (από 74,5%). Σε απόλυτους αριθμούς, οι ενεργοί ασφαλισμένοι (μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι) στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων το 2023 ήταν 580.023, από τους οποίους το 59,5% Κύπριοι (345.302), το 17,1% κοινοτικοί (99.372) και το 22,8% από τρίτες χώρες. Οι Κύπριοι αυξήθηκαν σε 345.302 ασφαλισμένους το 2023 από 292.819 το 2014 (+15,20%), οι κοινοτικοί σε 99.372 από 73.047 (+26%) και οι ασφαλισμένοι από τρίτες χώρες σε 132.196 από 45.711 (+65%).

Βέβαια όταν παραθέτεις αυτά τα στοιχεία ακούς ως “αντίλογο” κωλοτούμπες τύπου “εννοούμε τους εγκληματίες και τους λάθρο” όμως πρόκειται για καθαρόαιμες παπαριές ενδεικτικές του IQ ραδικιού που χαρακτηρίζει τα απανταχού ρατσιστόμουτρα. Εκτός κι αν σοβαρά θέλουν να πιστέψουμε πως έχουν τσεκάρει τα χαρτιά και τη διαγωγή ΚΑΘΕ ξένου που θέλουν να πετάξουν στη θάλασσα. Ο Κυπραίος θέλει να είναι και παπάς και τατάς. Και να έχει στη δούλεψή του σκλάβους χωρίς ωράριο που θα πληρώνει ψίχουλα και θα τους νοικιάζει τρώγλες για μεζονέτες ΚΑΙ θα μοιράζει ψόφους εναντίον τους στα σόσιαλ, συνήθως με Παναγίτσες και ελληνικές σημαίες στη φωτο προφίλ.

Βγάζει νόημα; Η “υποκρισία” θα μπορούσε να δικαιολογήσει αυτού του είδους τη συμπεριφορά αλλά ακόμα κι αυτή είναι πολύ sophisticated έννοια για το είδος τους.

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Περιμένεις να λάβεις επίδομα, σύνταξη ή βοήθημα; Μάθε ποιες αιτήσεις εξετάζονται αυτές τις ημέρες

• Τελευταία στιγμή οι αποφάσεις για express διαδρομή Λεμεσού – Λευκωσίας – Ποια η τιμή του εισιτηρίου - Πώς επηρεάζει η έλλειψη οδηγών

• Στεγαστικό: Σε τρεις άξονες η συμβολή ΚΟΑΓ για προσιτή στέγη -Λεπτομέρειες

• Παλέρμο: Ποιοι είναι οι έξι νεκροί του ναυαγίου - Αγνοείται ένα ακόμη άτομο, μία σορός δεν έχει ανασυρθεί από το σκάφος

• Όλα όσα χρειαζόμαστε για νεανικό μυαλό που λειτουργεί ρολόι – Στην κορυφή το μαγνήσιο

• ΗΠΑ: Ο Τραμπ πίσω από αλεξίσφαιρο γυαλί στην πρώτη υπαίθρια συγκέντρωση μετά την απόπειρα δολοφονίας του



Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Εν μέσω αντιδράσεων - Συγκαλεί την Πολιτική Ομάδα Κυπριακού ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Συνέρχεται την Παρασκευή 23 Αυγούστου για πρώτη φορά από την ημέρα που ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε τη σύστασή της, η Πολιτική Ομάδα Κυπριακού. Πρόκειται για ένα συμβουλευτικό σώμα, το οποίο θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και των πολιτικών κομμάτων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top