ΥΓΕΙΑ

Γυμναστική: 10 tips για να την αγαπήσετε και να τη βάλετε στη ζωή σας

Γυμναστική: 10 tips για να την αγαπήσετε και να τη βάλετε στη ζωή σας

Όλα είναι στο μυαλό, όπως και η σκέψη ότι κάθε αρχή είναι δύσκολη. Ο μοναδικός προβληματισμός που πρέπει να έχετε είναι η εξεύρεση χρόνου και τόπου για άθληση, μέχρι να την ενσωματώσετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Ο χρόνος ψυχολογικής προετοιμασίας για άθληση

Πρόσφατη έρευνα του Cedric X. Bryant, PhD, FACSM, Διευθύνοντα Σύμβουλου του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης, σχετικά με το χρόνο διαμόρφωσης μιας συνήθειας, αξιοποίησε τη μηχανική μάθηση με στόχο την παρακολούθηση χιλιάδων συμμετεχόντων και την απάντηση στο ερώτημα: πόσος χρόνος χρειάζεται για τη μετατροπή μιας ασχολίας σε συνήθεια; Οι δύο συνήθειες που εξέτασαν οι επιστήμονες ήταν η επίσκεψη στο γυμναστήριο και το πλύσιμο των χεριών.

Προς έκπληξη όλων, διαπιστώθηκε ότι το απλούστατο πλύσιμο των χεριών, χρειάστηκε εβδομάδες για να συνηθιστεί, αντιθέτως, μια πιο σύνθετη ενέργεια όπως η τακτική επίσκεψη σε γυμναστήριο, διαμορφώθηκε σε τρόπο ζωής πολύ πιο σύντομα. Μάλιστα με τη διαφορά των 6 ή και περισσότερων μηνών, οι συμμετέχοντες συνήθισαν πρώτα το γυμναστήριο και μετά το πλύσιμο των χεριών.

Δεν φταίει η δράση αλλά η πολλή σκέψη 

Για αρχή, είναι κομβικής σημασίας η συνειδητοποίηση των ρεαλιστικών προσδοκιών σας από τη ζωή. Αν λόγου χάρη, περιμένετε να γίνετε ολυμπιονίκες μέσα σε 21 ημέρες, θα απογοητευτείτε. Αντ’ αυτού, επικεντρωθείτε στη μακροπρόθεσμη διαδικασία διαμόρφωσης της γυμναστικής ως τρόπου ζωής.

Τα 10 κόλπα που θα κάνουν τη γυμναστική ρουτίνα σας:

  1. Ξεκινήστε με μικρά βήματα. Αποφύγετε τις υπερβολικές απαιτήσεις από τον εαυτό σας, εστιάστε σε μικρά βήματα και ακολουθείστε ένα πρόγραμμα γυμναστικής που να εξυπηρετεί τις ανάγκες σαςνα ανταποκρίνεται στις ικανότητές σας και να μην συμπίπτει με τις καθημερινές σας ευθύνες. Η επίτευξη μικρών εφικτών στόχων, σας ενθαρρύνει να συνεχίσετε την προσπάθειά σας.
  2. Να είστε σε φόρμα γενικά. Δεν χρειάζεται να να πηγαίνετε καθημερινά στο γυμναστήριο, μπορείτε να θέσετε ως στόχο την επίσκεψη στο γυμναστήριο δύο φορές την εβδομάδα και συμπληρωματικά, να αθλείστε συχνότερα μέσω μιας μεσημεριανής βόλτας ή μιας ολιγόλεπτης προπόνησης στο σπίτι.
  3. Ασχοληθείτε με απολαυστικές δραστηριότητες. Η άσκηση θα πρέπει να είναι μια διαφυγή από το καθημερινό άγχος, όχι ένας πρόσθετος στρεσογόνος παράγοντας, για το λόγο αυτό είναι σημαντικό να είστε ευχαριστημένοι κατά τη διάρκειά της. Έτσι, αν ο 30λεπτος περίπατος στο διάδρομο δεν είναι το φόρτε σας, δοκιμάστε έναν 15λεπτο περίπατο πριν από τη δουλειά.
  4. Χρησιμοποιείστε ημερολόγιο. Η αίσθηση της μονιμότητας που δίνει ο προγραμματισμός της τακτικής άσκησης, αποκτά ειδική βαρύτητα για εσάς.
  5. Κοινωνικοποιηθείτε μέσω της άθλησης. Η συναναστροφή με έναν σύντροφο με σκοπό την άσκηση, η συμμετοχή σε ένα ομαδικό μάθημα γυμναστικής ή η εύρεση ενός κοινοτικού προγράμματος άσκησης σας δίνει ένα πολύ ισχυρό κίνητρο, να μην εγκαταλείψετε την άθληση.
  6. Παρακολουθείστε την πρόοδό σας. Μια εφαρμογή παρακολούθησης της άσκησής σας, αποτελεί έναν μικρό στόχο-σταθμό για την επίτευξη σπουδαιότερων.
  7. Αναγνωρίστε τον προσωπικό λόγο που αθλείστε. Είτε για αισθητικούς λόγους, είτε για λόγους που αφορούν αποκλειστικά την υγεία σας, είναι απαραίτητο να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τις αφορμές, για να ισχυροποιείτε το κίνητρό σας.
  8. Προετοιμαστείτε καλά. Φροντίστε από την προηγούμενη ημέρα να έχετε έτοιμο τον εξοπλισμό της άσκησή σας, έτσι ώστε να μην σας αποθαρρύνει η ιδέα ότι έχετε δύο επιπλέον βήματα προετοιμασίας.
  9. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας. Αναγνωρίστε την εξέλιξή σας και κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας για αυτή.
  10. Να είστε θετικοί και υπομονετικοί. Μην δίνετε υπερβολική έμφαση στην τελειότητα, απλά προσπαθήστε.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εξελίξεις στην υπόθεση με το σκάφος στον Πρωταρά - Συνελήφθη ο 57χρονος οδηγός

• Πόλεμος στο Ισραήλ - Washington Post: Ο Μπάιντεν ετοιμάζει τελεσίγραφο «take it or leave it» για κατάπαυση πυρός

• Τιτανικός: Νέες αποκαλυπτικές εικόνες με την αποσύνθεση του πλοίου στον βυθό του Ατλαντικού ωκεανού

• Aυστραλία: Μωρό εννέα μηνών δέχτηκε επίθεση με καυτό καφέ σε πάρκο – Υποβλήθηκε σε δύο χειρουργεία

• Κάμερες σε σχολεία: Όλα έτοιμα για να πατήσουν record - Πώς θα ξεκινήσει η λειτουργία τους



Αβέρωφ: «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί»- Τα λάθη της Κυβέρνησης, η πολιτική ζημιά και όσα συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Αβέρωφ: «Ο τόπος πρέπει να κυβερνηθεί»- Τα λάθη της Κυβέρνησης, η πολιτική ζημιά και όσα συζήτησε με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Καλεσμένος στο Sigma, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», βρέθηκε ο βουλευτής και τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top