ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέχρι που έφτασαν οι πληρότητες το φετινό καλοκαίρι – Οι προοπτικές για τον χειμώνα

Μέχρι που έφτασαν οι πληρότητες το φετινό καλοκαίρι – Οι προοπτικές για τον χειμώνα

Οι καλοκαιρινές διακοπές για τον περισσότερο κόσμο έχουν ήδη τελειώσει με το τέλος του Αυγούστου και τον ερχομό του φθινοπώρου αφού πλέον επιστρέφουν πίσω στις εργασίες τους.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, αναφορικά με τις πληρότητες στα ξενοδοχεία για το φετινό καλοκαίρι ανέφερε η τουριστική περίοδος με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής θα διαρκέσει μέχρι και τις αρχές Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε, ο φετινός Αύγουστος ήταν μια αντανάκλαση της περσινής χρονιάς με υψηλές πληρότητες και ουσιαστική τουριστική εισροή, «κάτι που μας γεμίζει με αισιοδοξία και δείχνει το θετικό αποτύπωμα αλλά και την ανθεκτικότητα της τουριστικής βιομηχανίας».

Όσον αφορά την καλοκαιρινή περίοδο, ο κ. Ρουσουνίδης ανέφερε ότι, γενικότερα το καλοκαίρι κινήθηκε σε επίπεδα της περσινής χρονιάς παρ’ ότι υπάρχει απόκλιση που αφορά τον απόλυτο αριθμό αφίξεων με τον απόλυτο αριθμό διανυκτερεύσεων αλλά εν μέσω των  γεωπολιτικών εξελίξεων και προκλήσεων, λόγω της οικονομικής ύφεσης και των μεγάλων διοργανώσεων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου δεν επηρέασαν σημαντικά την βιομηχανία.

Συγκεκριμένα, για τον μήνα Αύγουστο, η μέση πληρότητα κινήθηκε πέραν του 80% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις πέραν του 90%.

Ερωτηθείς για τις προβλέψεις για τον φετινό χειμώνα, ο κ. Ρουσουνίδης, σημείωσε ότι ακόμη υπάρχει μια πολύ σημαντική αβεβαιότητα λόγω της έκρυθμης κατάστασης στα γεωπολιτικά ζητήματα στην περιοχή μας και πρόσθεσε ότι, «αναμένεται να φτάσει τα περσινά επίπεδα», κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• «Επίθεση» σκάφους στον Πρωταρά: «Μήλο της Έριδος»… οι χελώνες - Παραδέχτηκε τις κατηγορίες ο χειριστής

• Εργάζεσαι με μερική απασχόληση; Μάθε ποια είναι τα δικαιώματα σου και οι υποχρεώσεις του εργοδότη

• Χειροπέδες σε δυο νεαρούς: Έριξαν πυροβολισμούς σε γαμήλιο γλέντι στην Πάφο

• Αυτός είναι ο λόγος που ο Αντρέας Γεωργίου και η Σιμώνη Χριστοδούλου δεν μοίρασαν μπομπονιέρες στον γάμο τους

• «Τσάκωσαν» καταζητούμενο με το που «πάτησε» Κύπρο: Υπό κράτηση τρία άτομα για τα 70 κιλά ναρκωτικά



Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Κόμματα: Μωσαϊκό θέσεων στο Κυπριακό - Έτοιμος ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τριμερή

Έτοιμος δηλώνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για μια τριμερή συνάντηση στη Νέα Υόρκη και όπως ο ίδιος ανέφερε στους Δημοσιογράφους, έχει βολιδοσκοπεί από πλευράς των ΗΕ για συγκεκριμένες ημερομηνίες και έχει απαντήσει θετικά. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως τα ΗΕ έχουν ήδη καταρτίσει σχέδιο για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top