LIKE ONLINE

Εισέπνευσε 500 μπαλόνια από ήλιον και έμεινε μόνιμα παράλυτος: Η απίστευτη περιπέτεια ενός 27χρονου

Εισέπνευσε 500 μπαλόνια από ήλιον και έμεινε μόνιμα παράλυτος: Η απίστευτη περιπέτεια ενός 27χρονου

Σε αναπηρικό καροτσάκι θα περάσει όλη του τη ζωή ένας νεαρός που εισέπνευσε 500 μπαλόνια από ήλιον μέσα σε μια εβδομάδα.

Τη ζωή του κατέστρεψε ένας 27χρονος από το Ηνωμένο Βασίλειο λόγω μιας κακής συνήθειας, παροτρύνοντας τα παιδιά να την αποφεύγουν προκειμένου να μην έχει κανένα την τύχη του.

O Connor Wilton εισέπνευσε για πλάκα 500 μπαλόνια από ήλιον μέσα σε μια εβδομάδα, κάτι που του προκάλεσε μόνιμη αναπηρία και παράλυση στα χέρια. Τον βρήκε ο πατέρας του στο πάτωμα τον Νοέμβριο του 2022. Λίγο αργότερα παραδέχθηκε ότι είχε κάνει κατάχρηση από ήλιον.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί έκαναν την σοκαριστική διάγνωση. Λόγω σοβαρής νευρικής βλάβης, ανεπάρκειας βιταμίνης Β12 και υποξείας εκφύλισης του νωτιαίου μυελού από χρήση υποξειδίου του αζώτου, ο 27χρονος έμεινε παράλυτος και πέρασε τρεις μήνες στο κρεβάτι νοσοκομείου και τέσσερις μήνες σε μονάδα νευροαποκατάστασης.

Τα χέρια του Connor είχαν ελάχιστο έλεγχο των μυών, με αποτέλεσμα να λυγίζουν σαν «χέρια δεινοσαύρων», ενώ αναγκάστηκε να φοράει πάνα για τους πρώτους πέντε μήνες. Ο 27χρονος ενημερώθηκε ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να ξαννα να σταθεί όρθιος και πως θα παίρνει 30 ταμπλέτες την ημέρα.

Η κακή αυτή συνήθεια του Connor ξεκίνησε όταν ήταν 18 ετών. Άρχισε να εισπνέει αέριο από 480 μπαλόνια κάθε Σαββατοκύριακο. «Τον Οκτώβριο του 2022 το έκανα κάθε Σαββατοκύριακο. Άρχισα να είμαι άρρωστος όλη την ώρα. Δεν πίστευα ότι είχε να κάνει με το υποξείδιο του αζώτου για να είμαι ειλικρινής. Ήμουν αρκετά αφελής. Μετά άρχισα να με τσακίζουν τα πόδια. Μια μέρα ο μπαμπάς μου με βρήκε πεσμένο στο πάτωμα», ανέφερε.

«Δεν μπορούσα να νιώσω τα πόδια μου σωστά. Γκρίνιαζα γιατί δεν μπορούσα να κλάψω. Δεν μπορούσα να κλάψω για έξι ημέρες. Οφείλεται στο ότι τα νεύρα και οι μύες μου είχαν παραλύσει από τη μέση και κάτω. Ήταν απολύτως φρικτό. Δεν μπορούσα να ελέγξω τους μύες μου. Τα χέρια μου είχαν αρχίσει να λυγίζουν σαν χέρια δεινοσαύρων. Δεν μπορούσα να σηκώσω ούτε το τηλέφωνό μου», συνέχισε.

«Το υποξείδιο του αζώτου έβγαλε όλη τη Β12 από το σώμα μου και το άφησε από οξυγόνο. Έτσι έκανα ένεση βιταμίνης Β12 στα πόδια μου κάθε δύο ημέρες για τρεις μήνες. Τώρα πρέπει να την κάνω μία φορά κάθε τρεις μήνες. Ακόμα και σήμερα είμαι ανάμεσα σε αναπηρικό καροτσάκι και πατερίτσες. Είμαι αρκετά ανεξάρτητος τώρα, αλλά είμαι με πατερίτσες όλη την ώρα. Έχω ένα προσαρμοστικό αυτοκίνητο, το οποίο οδηγώ με τα χέρια μου», πρόσθεσε ο οποίος δηλώνει μετανιωμένος για το κακό που έκανε στον εαυτό του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Λεμεσός: Έκλεισε η συμφωνία με Τσίρειο για Park and Ride - Όλα τα μέτρα που εξετάζονται για το κυκλοφοριακό

• Μονή Αββακούμ: Δεν αποφάσισε ακόμη ο Γ. Στυλιανού αν θα εκπροσωπήσει τους μοναχούς - Τι τον προβληματίζει

• Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι σε αυτές τις περιοχές - Ο καιρός μέχρι το Σάββατο

• Έκλεβε εργαλεία και υλικά από υπό ανέγερση οικοδομή - Χειροπέδες σε 36χρονο

• Αισθητός ο σεισμός στην Πάφο: Προκάλεσε ανησυχία - Καμία αναφορά για ζημιές

• Τα νεότερα με την κατάσταση υγείας του 2χρονου κοριτσιού που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό



Απόφαση Υπουργικού: Επεκτείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για εθελοντές πυροσβέστες

Απόφαση Υπουργικού: Επεκτείνεται η ασφαλιστική κάλυψη για εθελοντές πυροσβέστες

Την επέκταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε όλες τις ομάδες εθελοντών που στελεχώνουν εθελοντικές ομάδες Δήμων και Κοινοτήτων για θέματα πρόληψης και καταστολής πυρκαγιών, αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, στη βάση πρότασης που κατέθεσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top