LIKE ONLINE

PlayStation 6: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την next-gen κονσόλα

PlayStation 6: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για την next-gen κονσόλα

Η επόμενη γενιά κονσολών της Sony, το PlayStation 6 (PS6), φαίνεται να πλησιάζει, με την εταιρεία να ετοιμάζεται να μας αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες σύντομα.

Ήδη από τις αρχές του 2024, η Naomi Matsuoka, Ανώτερη Αντιπρόεδρος της Sony, δήλωσε στο Bloomberg ότι το PS5 εισέρχεται στα τελευταία στάδια του κύκλου ζωής του. Παρόλο που δεν αναφέρθηκε ρητά στην ύπαρξη του PS6, είναι σαφές ότι η Sony ήδη προετοιμάζεται για την επόμενη της κονσόλαΑν και μέχρι στιγμής υπάρχουν μόνο φήμες, δεν είναι ποτέ πολύ νωρίς για να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε για τις δυνατότητες της επόμενης γενιάς κονσολών. Πώς θα συγκριθεί το PS6 με το PS5; Θα μεταφερθούν κάποια από τα καλύτερα παιχνίδια του PS5 στο PS6; Και τι θα γίνει με τα παιχνίδια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα για το PS5;

Ημερομηνία Κυκλοφορίας του PS6: Σενάρια και Προβλέψεις

Η μεγαλύτερη ένδειξη για το πότε θα μπορούσε να κυκλοφορήσει το PS6 μας έρχεται από ένα επίσημο έγγραφο της Microsoft, ως μέρος της εξαγοράς της Activision Blizzard. Σύμφωνα με αυτό το έγγραφο, “μέχρι την κυκλοφορία της επόμενης γενιάς κονσόλας PlayStation”, η Sony θα έχει χάσει την πρόσβαση στο “Call of Duty”. Αν και η ακριβής ημερομηνία έχει αφαιρεθεί, η Microsoft είχε προτείνει στη Sony να διατηρήσει τα παιχνίδια της Activision Blizzard στις κονσόλες της έως το 2027. Αυτό υποδηλώνει ότι η Microsoft δεν αναμένει νέα κονσόλα PlayStation πριν από το 2027.

Τιμή του PlayStation 6: Εκτιμήσεις

Η τιμή του PS6 είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ακρίβεια χωρίς να γνωρίζουμε τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά του. Ωστόσο, με βάση τις προηγούμενες τιμές και τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά, θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε το PS6 να κοστίζει λιγότερο από $500 κατά την κυκλοφορία του. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να φτάσει κοντά στο δυσάρεστο όριο των $600.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά του PS6

Αν και οι ακριβείς προδιαγραφές του PS6 είναι περιορισμένες, αναμένεται ότι η Sony θα συνεχίσει τη συνεργασία της με την AMD για να εξοπλίσει το PS6, όπως και το PS5. Οι επόμενης γενιάς επεξεργαστές της AMD αναμένεται να κυκλοφορήσουν το 2025, οπότε είναι πιθανό το PS6 να βασίζεται σε αυτή την τεχνολογία. Επιπλέον, αναμένουμε ότι το PS6 θα έρθει με έναν νέο SSD που θα μειώνει ακόμη περισσότερο τους χρόνους φόρτωσης και θα προσφέρει τουλάχιστον 1TB αποθηκευτικού χώρου, ειδικά αν η κονσόλα είναι αποκλειστικά ψηφιακή.

Χαρακτηριστικά του PS6

Σύμφωνα με πληροφορίες, το PS6 θα φέρει μια μοναδική λειτουργία που ονομάζεται PlayStation Spectral Super Resolution (PSSR), η οποία θα επιτρέπει τα παιχνίδια να τρέχουν είτε σε 4K ανάλυση με 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο (fps) είτε σε 8K με 60 fps. Μια πιο αδύναμη εκδοχή της PSSR αναμένεται να ενσωματωθεί στο PS5 Pro, αλλά θα αξιοποιηθεί πλήρως στο PS6.

ΠΗΓΗ: gr.gizchina.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πολίτης εντόπισε αμυντική χειροβομβίδα σε χωράφι στη Λευκωσία - Αποσυναρμολογήθηκε από πυροτεχνουργό

• Σχολικά για όλα τα «βαλάντια»: Τσάντες από 4€ μέχρι 200€ - Ποιες οι τιμές για γραφική ύλη και ρουχισμό

• Ανοίγουν τα σχολεία: Ποιοι μαθητές είναι δικαιούχοι δωρεάν προγεύματος - Τα κριτήρια και οι αυξημένοι αριθμοί

• Η «πύλη της Κολάσεως» βρίσκεται στη Γη, είναι ορατή από το διάστημα και μεγαλώνει ανησυχητικά γρήγορα

• Δημήτρης Σούγλης: Η σύζυγος του νίκησε τον καρκίνο και εκπλήρωσε το τάμα της



ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση

ΠτΔ: Πρόθεση να μην υπάρχει καμιά ασάφεια για ηλεκτρική διασύνδεση

Πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να μην υπάρχει καμιά ασάφεια γύρω από την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, το βράδυ της Πέμπτης, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε σύσκεψη όλων των μερών στην Κύπρο την ερχόμενη Τρίτη για το θέμα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top