ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαρίνα Λάρνακας: Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών - Τα αιτήματα τους

Μαρίνα Λάρνακας: Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών - Τα αιτήματα τους

Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το Σάββατο μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Ελλιμενισμένων Σκαφών στην Μαρίνα Λάρνακας, ζητώντας την άμεση επαναφορά των τελών ελλιμενισμού, αλλά και βελτιωτικά έργα στη Μαρίνα Λάρνακας.

Ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών πραγματοποίησαν πορεία από την Μαρίνα Λάρνακας μέχρι την είσοδο της λεωφόρου Αθηνών όπου απέκοψαν συμβολικά για λίγα λεπτά την κυκλοφορία, φωνάζοντας συνθήματα και κρατώντας πανό στα οποία έγραφαν, μεταξύ άλλων "το κράτος μας διώχνει από την Λάρνακα και από την Κύπρο", "Μαρίνα & Λιμάνι Λάρνακας Τερματικό Βασιλικού διαφθορά και ανικανότητα", "Εσείς χάσατε τις εγγυήσεις εμείς θα τα πληρώσουμε", "Κύπρος νησί χωρίς ναυτικό όραμα".

Ο Πρόεδρος του Σωματείου Κρις Στέκας δήλωσε πως «είμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε ακόμα μια φορά για τους χειρισμούς του κράτους και ειδικά του Υπουργείου Μεταφορών για το θέμα της Μαρίνας Λάρνακας».

Είπε ότι η Μαρίνα Λάρνακας διοικείται και ανήκει σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο «επέλεξε και ανέθεσε την μεγάλη επένδυση για την Μαρίνα και το Λιμάνι στην ΚΙΤΙΟΝ». «Είναι το Υπουργείο που παρακολουθούσε την πρόοδο του μεγάλου έργου και ενθάρρυνε την ΚΙΤΙΟΝ να βάζει αυξήσεις» ανέφερε, για να προσθέσει πως «είναι ο ίδιος ο Υπουργός που μας διαβεβαίωνε μέχρι την τελευταία στιγμή ότι τα έργα της Κίτιον προχωρούν βάσει προγράμματος».

Ο κ. Στέκας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις πρόσφατες εξελίξεις με τη διαχείριση της Μαρίνας και του Λιμανιού, που πέρασε στα χέρια της Αρχής Λιμένων και του Υπουργείου Μεταφορών μετά το τέλος της σύμβασης με την εταιρεία Κίτιον, λέγοντας πως το Υπουργείο «σήμερα υπόσχεται στο Δήμο, στους Λαρνακείς και σε εμάς έργα σε χρόνο ρεκόρ στην Μαρίνα».

Έκανε λόγο για πρακτικές που «συγκρούονται με τις αρχές ίσης μεταχείρισης και μη διάκρισης» και οι οποίες, σύμφωνα με τον κ. Στέκα επιβαρύνουν τους ιδιοκτήτες σκαφών στην Μαρίνα Λάρνακας «με διπλάσια τέλη σε σχέση με άλλους κρατικούς χώρους ελλιμενισμού».

Μίλησε για «αποτυχία» των κυβερνώντων να διαχειριστούν σωστά το έργο, λέγοντας ότι «ζητούν να πληρώσουμε εμείς οι ιδιοκτήτες σκαφών τα σπασμένα».

Ζήτησε από το κράτος και από τον Δήμο Λάρνακας να σταθεί κοντά στην κοινωνία, στις σχολές στους ομίλους, στον ναυτικό αθλητισμό, στους επαγγελματίες, στον απλό κόσμο και «όχι να μας επιβαρύνει με αδικαιολόγητες αυξήσεις και να μας εκδιώχνει».

Ακόμη αναφέρθηκε στο αίτημα «να γίνουν άμεσα κάποια απολύτως απαραίτητα βελτιωτικά έργα στη Μαρίνα Λάρνακας, πρωτίστως η εκβάθυνση της εισόδου της Μαρίνας και συντήρηση στις πίσω αποβάθρες».

«Θέλουμε να είμαστε μέρος των συζητήσεων για το τι μέλλει γενέσθαι στα θέματα Μαρίνων και βασικών υποδομών στη Λάρνακα και γενικότερα στην Κύπρο και να συμμετέχουμε στις σχετικές επιτροπές» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καλοκαίρι με βροχές ο συνδυασμός του καιρού - Όσα αναφέρει Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ» για τις επόμενες μέρες

• Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία - Δείτε μισθούς και όλες τις λεπτομέρειες

• Παππούς στην Λάρνακα τρώει ηλιόσπορο γιατί δεν έχει κάτι άλλο να φάει - Συγκλονιστικό βίντεο

• Καταγγελίες και αντιδράσεις γονέων για το κόστος στολών σε Γυμνάσια - Οι επιστολές και η ξεκάθαρη απάντηση ΥΠΑΝ

• Μείωση 8,9% στον αριθμό εγγεγραμμένων ανέργων τον Αύγουστο – Πίνακες

• Famagusta: Οριστικά εκτός Τουρκίας από το Netflix – Η πρώτη αντίδραση του Κούλλη Νικολάου



Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες το επόμενο διάστημα ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Περιοδεία σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου και την ΄ύπαιθρο θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, όπω ςο ίδιος ανακοίνωσε σήμερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top