ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πώς επηρεάζει τις Αμερικανικές Εκλογές η δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ – «Οι επόμενες 60 μέρες θα είναι θρίλερ»

Πώς επηρεάζει τις Αμερικανικές Εκλογές η δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ – «Οι επόμενες 60 μέρες θα είναι θρίλερ»

Δεκαετίες μετά που η πολιτική βία δεν έχει θέση στις προεκλογικές εκστρατείες των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ, ένας εκ των υποψηφίων, γίνεται θύμα απόπειρας δολοφονίας, δύο φορές μέσα σε δύο μήνες. 

Στα μέσα Ιουλίου μία σφαίρα πέρασε ξυστά από το κεφάλι του Τραμπ, ενώ μιλούσε σε συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια. Ο 20χρονος δράστης έπεσε νεκρός από πυρά ελεύθερου σκοπευτή και είχε προλάβει ωστόσο να ανέβει πάνω σε στέγη κτιρίου με άμεση θέα προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και να ανοίξει αρκετές φορές πυρ.

Δύο μήνες αργότερα και συγκεκριμένα το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια ενός γύρου γκολφ, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων έγινε ο προφανής στόχος ενός άλλου επίδοξου δολοφόνου, σύμφωνα με το FBI. Ο 58χρονος, Ράιαν Γουέσλι Ρουθ, οπλισμένος με Καλάσνικοφ, περίμενε στους θάμνους ενώ ο Τραμπ έπαιζε στο γήπεδο του γκολφ στο West Palm Beach προτού εντοπιστεί ο φερόμενος ως δράστης από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι άνοιξαν πυρ.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πολιτικός αναλυτής κ. Χαράλαμπος Χρυσοστόμου, ανέφερε ότι: «Όταν υποψήφιος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα λιγότερο των δυο μηνών, είναι θύμα απόπειρας δολοφονίας για δεύτερη φορά, τότε τίθενται θέματα ασφάλειας, μυστικών υπηρεσιών και αποτελεσματικότητας της αστυνομίας», συμπληρώνοντας ότι τα πιο πάνω ζητήματα θα ξανά έρθουν στην ατζέντα της προεκλογικής. 

Ερωτηθείς για το πώς θα επηρεαστούν επερχόμενες εκλογές του Νοεμβρίου, ο κ. Χρυσοστόμου, απάντησε ότι, το πρώτο θέμα που θα επηρεαστεί είναι η ατζέντα της συζήτησης, της προεκλογικής εκστρατείας.

«Θυμίζουμε ότι όταν έγινε η πρώτη απόπειρα, όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον Ντόναλντ Τραμπ και υπήρχε ένα κύμα συμπάθειας προς τον ίδιο και καταδίκης της απόπειρας δολοφονίας. Αμέσως μετά το debate με τον Τζο Μπάιντεν έφυγαν τα φώτα της δημοσιότητας από τον Τραμπ και όλοι ασχολούνταν με το αν συνέχιζε η όχι στην κούρσα. Το θέμα πλέον ήταν και ποιος τον αντικαθιστά και υπήρξε μια μετατόπιση του κέντρου βάρους της προσοχής προς την Κάμαλα Χάρις», είπε συγκεκριμένα υπογραμμίζοντας ότι τώρα επανήλθε στην ατζέντα ο Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της δεύτερης απόπειρας δολοφονίας εναντίον του.

Κληθείς να σχολιάσει αν η δεύτερη απόπειρα δολοφονίας θα επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα ότι: «λόγω της δεύτερης απόπειρας αλλάζει ξανά η ατζέντα της διαδικασίας και στην επιφάνεια είναι τα μέτρα ασφαλείας και γίνεται ξεκάθαρα προσπάθεια από το επιτελείο και τους οπαδούς του Ντόναλντ Τραμπ, να εκμεταλλευτούν και να αξιοποιήσουν το θέμα προς όφελος του».

Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοστόμου, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι οπαδοί του προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις δυο απόπειρες δολοφονίας εναντίον του με τρεις διαφορετικούς τρόπους οι οποίοι είναι:

1) Κάποιοι θεωρούν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει «Θεία Χάρη», πιστεύοντας πως πάντα τον προστατεύει ο θέος.

2) Ορισμένοι λένε ότι είναι αποτέλεσμα των κατηγοριών εναντίον του Τραμπ από τους Δημοκρατικούς

3) Το προφίλ του δράστη, ο οποίος φαίνεται να είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ήταν υπέρμαχος της ενίσχυσης και της στήριξης της Ουκρανίας στον πόλεμο και αφού ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι αν ήταν αυτός πρόεδρος δεν θα υπήρχε ο πόλεμος, άρα υπάρχουν και αυτοί που ενδεχομένως να πιστεύουν πως αν εκλεγεί ο Τραμπ θα σταματήσει και ο Πόλεμος στην Ουκρανία.

Καταλληκτικά ο κ.Χρυσοστόμου ανέφερε:«επειδή τα πράγματα είναι απολύτως οριακά μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις, οι επόμενες 60 μέρες που ακολουθούν θα είναι θρίλερ. Είναι κρίσιμο το γεγονός ότι μέσα σε σχεδόν δυο μήνες, έγιναν δυο απόπειρες εναντίον του Τραμπ και αυτό θα είναι το θέμα για το επόμενο διάστημα» 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Ετοιμάζεται για πτώχευση η Tupperware - Οι μετοχές της εταιρείας έκαναν... βουτιά

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους η Φον ντερ Λάιεν - Το χαρτοφυλάκιο που πήρε ο Καδής



ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

«Η κριτική είναι καλοδεχούμενη και η ειδικά η καλόπιστη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top