ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΔΕΚ: Προτείνει την ποινικοποίηση της χρήσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από πολίτες της ΚΔ

ΕΔΕΚ: Προτείνει την ποινικοποίηση της χρήσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου από πολίτες της ΚΔ

Για ακρωτηριασμό της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας σε περίπτωση έμμεσης ή άμεσης αναγνώρισης του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου κάνει λόγο η ΕΔΕΚ.

Στην ανακοίνωση της, η ΕΔΕΚ προτείνει την ποινικοποίηση της χρήσης του παράνομου αεροδρομίου από τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο αντιμετωπιστεί η επιχειρηματολογία των ξένων που χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, «ως ένα εκ των μέτρων που πρέπει να ληφθούν, για αποτραπούν οι σχεδιασμοί της τουρκικής πλευράς, για έμμεση ή άμεση αναγνώριση του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου».

«Επίσης, εισηγούμαστε να αξιοποιηθούν, μέσω ενός στρατηγικού σχεδίου, οι ανησυχίες όλων των Διεθνών και Ευρωπαϊκών οργανισμών ασφάλειας πτήσεων (ICAO, EUROCONTROL, EASA, IATA, IFALPA), γειτονικών χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τους κινδύνους στην ασφάλεια πτήσεων στο FIR Λευκωσίας όπου διακινούνται 400,000 πτήσεις ετησίως και που μεταφέρουν 60 εκατομμύρια επιβατών και οι οποίοι κίνδυνοι προκαλούνται από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΕΔΕΚ σημειώνει παράλληλα πως χρειάζεται η χάραξη Εθνικής Στρατηγικής Αερομεταφορών, στην ετοιμασία της οποίας θα πρέπει να εμπλακούν ειδικοί, με εμπειρογνωμοσύνη και τεχνογνωσία.

«Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους, ότι τυχόν έμμεση ή άμεση αναγνώριση του παράνομου αεροδρομίου της κατεχόμενης Τύμπου, θα ακρωτηριάσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα ενισχύσει τις τουρκικές επιδιώξεις για χωριστό FIR στην Κύπρο και το λιγότερο, αλλά όχι ευκαταφρόνητο, θα μειώσει αισθητά τα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα αυξήσει τα έσοδα του ψευδοκράτους. Απευθύνουμε έκκληση στους συμπατριώτες μας που χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της κατεχόμενης Τύμπου, να σταματήσουν να το πράττουν, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική τους ασφάλεια και συνδράμουν την τουρκική επιδίωξη για αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας», επεσημαίνεται καταληκτικά.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Πώς επηρεάζει τις Αμερικανικές Εκλογές η δεύτερη απόπειρα κατά του Τραμπ – «Οι επόμενες 60 μέρες θα είναι θρίλερ»

• Αυτές οι λοιμώξεις έκαναν την εμφάνιση τους μετά το «πρώτο κουδούνι» - Πότε ένα παιδί πρέπει να μένει στο σπίτι

• Ετοιμάζεται για πτώχευση η Tupperware - Οι μετοχές της εταιρείας έκαναν... βουτιά

• ΟΚΥπΥ: Απαντά για τον γιατρό που λαμβάνει υπερωρίες τριπλάσιες του μισθού του - «Φέρνει εισοδήματα πέραν των 3 εκατομμυρίων»

• Ταυτοποιήθηκε η σορός που εντοπίστηκε στην Αγία Νάπα – Ανήκε σε πρόσωπο που είχε δηλωθεί ελλείπον

• Ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους η Φον ντερ Λάιεν - Το χαρτοφυλάκιο που πήρε ο Καδής



ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

ΠτΔ: Η κακόπιστη κριτική δημιουργεί συμπάθεια από την κοινωνία - «Δεν επιλέγω ομάδα ανάλογα με τους πόσους φιλάθλους έχει»

«Η κριτική είναι καλοδεχούμενη και η ειδικά η καλόπιστη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top