LIKE ONLINE

8 σημάδια ότι μπορεί να είσαι ιδιοφυΐα

8 σημάδια ότι μπορεί να είσαι ιδιοφυΐα

Tι είναι αυτό που κάνει έναν άνθρωπο ιδιοφυΐα; Τι είναι αυτό που πραγματικά τον χαρακτηρίζει; Υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποιος είναι τόσο έξυπνος; Ευτυχώς, υπάρχουν και μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις κι εσύ για να καταλάβεις εάν είσαι μια ιδιοφυΐα ή αν είναι όλα στο μυαλό σου.

Κάνεις πολλές ερωτήσεις

Εάν έχεις την τάση να κάνεις συνέχεια πολλές ερωτήσεις, είναι σημάδι ότι είσαι ιδιοφυΐα. Το να κάνεις ερωτήσεις δείχνει την προθυμία σου να μάθεις και να εξερευνήσεις τα πράγματα που δεν καταλαβαίνεις.

Ονειροπολείς συνεχώς

Οι άνθρωποι που είναι ιδιοφυΐες πιάνουν συχνά τον εαυτό τους να ονειροπολεί. Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι οι έξυπνοι άνθρωποι ονειροπολούν επειδή έχουν υπερβολική εγκεφαλική δύναμη ώστε να εμποδίσουν το μυαλό τους να περιπλανηθεί.

Είσαι ακατάστατος

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν την ακαταστασία. Ωστόσο, έχει αποδειχθεί ότι τα ακατάστατα περιβάλλοντα ενθαρρύνουν την καινοτόμο σκέψη. Οπότε, εάν έχεις την τάση να είσαι ακατάστατος, μην αισθάνεσαι άσχημα. Αυτό, μπορεί απλώς να σημαίνει πως έχεις ένα έξυπνο μυαλό.

Μιλάς στον εαυτό σου

Το να μιλάς στον εαυτό σου έχει από καιρό στιγματιστεί ως παράξενο. Αλλά, αν έχεις τη συνήθεια να το κάνεις αυτό, τότε είναι σημάδι που είσαι ιδιοφυΐα. Η αυτοομιλία σε βοηθάει να έρχεσαι σε επαφή με το μέσα σου και να επεξεργάζεσαι τα πράγματα πιο γρήγορα.

Απολαμβάνεις τη μοναξιά

Οι περισσότεροι άνθρωποι απολαμβάνουν να περνούν λίγο χρόνο μόνοι τους, αλλά οι έξυπνοι άνθρωποι πραγματικά το εκτιμούν υπερβολικά αυτό. Είναι εύκολο να αποκαλείς αυτούς τους ανθρώπους αντικοινωνικούς, αλλά είναι απλώς εξαιρετικά έξυπνοι. Με βάση τα ερευνητικά στοιχεία, οι εσωστρεφείς άνθρωποι έχουν περισσότερη δραστηριότητα στον μετωπιαίο λοβό σε σύγκριση με τους εξωστρεφείς. Αυτό τείνει να συνδέεται με εκτελεστικές λειτουργίες όπως οι γνωστικές δεξιότητες, ο προγραμματισμός και η οργάνωση.

Είσαι ανήσυχος
Υπολογίζεται ότι το 4% του παγκόσμιου πληθυσμού πάσχει από αγχώδη διαταραχή, αλλά αν είσαι πολύ ανήσυχος, μπορεί να οφείλεται απλώς στο ότι είσαι έξυπνος. Η έρευνα δείχνει ότι όσοι έχουν υψηλότερη νοημοσύνη τείνουν να έχουν ψυχικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του άγχους.

Ακούς περισσότερο και μιλάς λιγότερο

Οι άνθρωποι με υψηλή ευφυΐα είναι συνήθως ακροατές παρά ομιλητές. Και πάντα, όσοι είναι ιδιαίτερα έξυπνοι έχουν ένα κοινό: το να είναι εξαιρετικοί ακροατές. Οι εξαιρετικά ευφυείς άνθρωποι μπορούν να αντιληφθούν τις αλληλεπιδράσεις ολιστικά και όχι ατομικιστικά, γεγονός που τους καθιστά τους καλυτέρους συνομιλητές εκεί έξω.

Θέλεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα

Το να θέλεις να δοκιμάζεις νέα πράγματα και εμπειρίες, δείχνει μια έμφυτη περιέργεια. Και η περιέργεια είναι πάντα ένδειξη υψηλής νοημοσύνης. Θέλεις να γνωρίζεις τον κόσμο γύρω σου, κι αυτό είναι μόνο προτέρημα.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Tο τέλειο έγκλημα: Δίδυμοι κατηγορήθηκαν για ληστεία 7 εκατ. αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι για τον πιο απίστευτο λόγο

• Νέες εικόνες με τον 50χρονο ψυχίατρο στο Μαγδεμβούργο 24 ώρες πριν το μακελειό - Έπινε μπύρες χαλαρός σε σνακ μπαρ

• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

ΔΗΚΟ: Οι αντικομματικές συμπεριφορές, η τάση για φυγή και στο βάθος ο Οδυσσέας

Είναι γνωστό πλέον και κανείς δεν μπορεί να το κρύψει, ούτε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ότι στο ΔΗΚΟ επικρατεί μια ανησυχία εδώ και καιρό, λόγω των διαφορετικών και έντονων απόψεων που ακούγονται κυρίως από τρεις βουλευτές του κόμματος, για το κυπριακό. Χρίστος Ορφανίδης, Παύλος Μυλωνάς και Ζαχαρίας Κουλίας, είναι οι βουλευτές που βρίσκονται απέναντι στην ηγεσία του κόμματος σε ότι αφορά στον τρόπο που πολιτεύεται και στηρίζει την κυβέρνηση Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top