ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τριμεμερής Μητσοτάκη-Μακρόν-Χριστοδουλίδη για το Μεσανατολικό, τον Great Sea Interconnector και τους MED9

Τριμεμερής Μητσοτάκη-Μακρόν-Χριστοδουλίδη για το Μεσανατολικό, τον Great Sea Interconnector και τους MED9

Τριμερή συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Γαλλίας πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 24ης Σεπτεμβρίου, στη Νέα Υόρκη, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Γαλλίας κ. Εμανουέλ Μακρόν και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η , η οποία πραγματοποιήθηκε στο κτήριο των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, διεξήχθη κατ’ ιδίαν ανάμεσα στους τρεις ηγέτες.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «όπως ήταν αναμενόμενο, οι ανησυχητικές εξελίξεις στην περιοχή είναι το θέμα που κυριαρχεί όλων των συζητήσεων εδώ στη Νέα Υόρκη και μέσα σε αυτό το πλαίσιο στην κοινή συνάντηση που είχαμε με τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Έλληνα Πρωθυπουργό, λαμβάνοντας υπόψη και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Γαλλίας για τις εξελίξεις στην περιοχή, συζητήσαμε, έγινε ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση, μια κατάσταση που εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο συμφωνήσαμε ότι και κατά τη διάρκεια της Συνάντησης των εννιά μεσογειακών κρατών μελών της ΕΕ (MED9) που θα γίνει στην Πάφο, οι εξελίξεις στην περιοχή θα είναι το κυρίαρχο θέμα - μέσα σε αυτό το πλαίσιο χαιρετίζω και την παρουσία (στη MED9) του Βασιλιά της Ιορδανίας, αντιλαμβάνεστε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ιορδανία, ως μια χώρα πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή.

Από κει και πέρα στις συζητήσεις μας, αντικείμενο συζήτησης ήταν και η ηλεκτρική διασύνδεση ανάμεσα στην Κύπρο και την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη και το έντονο γαλλικό ενδιαφέρον, για γαλλική συμμετοχή στην υλοποίηση αυτού του στρατηγικής σημασίας έργου.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις συζητήσεις, κατά την αυριανή προσφώνηση μου στη Γενική Συνέλευση των ΗΕ, θα αναφερθώ συγκεκριμένα στις εξελίξεις στην περιοχή, στον ρόλο που διαδραματίζει η Κυπριακή Δημοκρατία, ένα ρόλο που έχει χαιρετίσει και ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ, αλλά και πολλοί ξένοι ηγέτες, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα απαντήσω και στη σημερινή παρέμβαση του Τούρκου Προέδρου, τόσο για τα περιφερειακά, αλλά και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και την προοπτική επανέναρξης των διαπραγματεύσεων». 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Δικαιολογείται ο τερματισμός της επιδότησης σε ηλεκτρισμό και του μηδενικού ΦΠΑ σε προϊόντα; - «Δίκοπο μαχαίρι»

• Μονή Αββακούμ: Ενώπιον Κακουργιοδικείου οι δύο εν αργία Αρχιμανδρίτες - Απαντούν στις κατηγορίες

• Απάντηση Μητσοτάκη στον Ερντογάν: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση δύο κρατών» - Ομιλία στη Γενική Συνέλευση ΟΗΕ

• Μέχρι πού θα φτάσει σήμερα η θερμοκρασία – Όσα μας επιφυλάσσει ο καιρός - Δείτε αναλυτικά το «μενού»



Διαφωνίες για την αντικατάσταση Προέδρου της Βουλής - Ποιοι συμφωνούν και ποιος ο «αχθοφόρος»

Διαφωνίες για την αντικατάσταση Προέδρου της Βουλής - Ποιοι συμφωνούν και ποιος ο «αχθοφόρος»

Τα όσα διαδραματίστηκαν το τελευταίο διάστημα μετά την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου να παύσει τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη και το τι ακολούθησε με την προειδοποίηση του βουλευτή του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία ότι θα προχωρούσε σε διορισμό Γενικού Ελεγκτή, ως προεδρεύων της Δημοκρατίας, ανάγκασαν την Πρόεδρο της βουλής Αννίτα Δημητρίου σε νέα πρωτοβουλία. Να καταθέσει εισήγηση ενώπιον των Αρχηγών των κομμάτων σε σύσκεψη αρχηγών η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, η οποία προβλέπει ότι η επιτροπή επιλογής του Σώματος, θα καθορίσει δύο βουλευτές ως αναπληρωτές του εκάστοτε Προέδρου της Βουλής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top