ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Το μόνο που κατάφεραν Κρις και Λιάγκας είναι να συμπαθήσω τον Φειδία

Το μόνο που κατάφεραν Κρις και Λιάγκας είναι να συμπαθήσω τον Φειδία

Είπα να μην ξαναγράψω για τον Φειδία, τουλάχιστον όχι τόσο σύντομα μετά από αυτό και αυτό, όμως αλήθεια δεν μ’ αφήνουν ν’ αγιάσω (αν και με δεδομένη την ανύπαρκτη σχέση μου με τη θρησκεία αυτό είναι πρακτικά αδύνατο, αλλά κουβέντα να γίνεται). Και όχι μόνο αυτό αλλά με τα όσα ακούω και διαβάζω τις τελευταίες μέρες θα με κάνουν, αν όχι να τον συμπαθήσω, τουλάχιστον να τον υπερασπιστώ.

Γιατί αν υπάρχει κάτι που με εκνευρίζει περισσότερο από τον ημιμαθή jackass-youtuber-που-εξελέγη-ευρωβουλευτής-για-πλάκα είναι ο ακροδεξιός, υπερσυντηρητικός, αρτηριοσκληρωμένος μπουμερίστικος όχλος που πρώτα τον αποθέωσε και τώρα του επιτίθεται γιατί ο πιτσιρικάς ανακάλυψε στα 24 του ότι υπάρχει άλλη μισή πατρίδα και άλλη μισή ιστορία.

Έτσι μετά την πρώτη τουφεκιά που έριξε ο πρώην μέντοράς του Χριστόφορος Τορναρίτης χαρακτηρίζοντάς τον «αππωμένο, αχάριστο πελλοκοπελλούδιν» (σε μια σουρεαλιστική εκδοχή της εχθρότητας μεταξύ πρώην συνεργατών που δόξασαν Μακάριος και Γρίβας ή Professor X και Magneto εάν είστε της ποπ κουλτούρας) τη σκυτάλη πήρε ο γνωστός δικηγόρος, πρόεδρος του νομικού συμβουλίου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ και πρακτικά full time σχολιαστής της επικαιρότητας αλά-Statler & Waldorf του Muppet Show (αλλά χωρίς το χιούμορ) Κρις Τριανταφυλλίδης που απασφάλισε εναντίον του Φειδία επειδή είδε μια φωτογραφία όπου ο ευρωβουλευτής χαλαρώνει σε ξενοδοχείο της Κερύνειας φορώντας ρόμπα και καπνίζοντας ναργιλέ και του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. “Ντροπή σου παλιόπαιδο” και “εμείς φταίμε που στιγμιαία παρασυρόμαστε από καραγκιόζηδες όπως εσένα” του έγραψε μεταξύ άλλων στο Χ επαναλαμβάνοντας και τα γνωστά περί μαθημάτων ιστορίας, σεβασμού και παχυλών ευρωπαϊκών μισθών.

Εν τω μεταξύ η φωτογραφία είναι του 2019(!) αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για τον Κρις (μετά επέμενε πως είδε μια πανομοιότυπη αλλά πρόσφατη) που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε ότι αφορά τα κατεχόμενα. Ακολούθως έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν έχει κάτι με όσους επισκέπτονται τα κατεχόμενα φροντίζοντας βέβαια να τονίσει πως ο ίδιος έχει να πατήσει εκεί από τον Ιούλιο του ‘74 αλλά είναι η ιδιότητα του ευρωβουλευτή που τον εξόργισε (αν και βέβαια το ‘19 ο Φειδίας ήταν ένας σεμνός και ταπεινός YouTuber). Αναρωτιέμαι εάν ο κ. Τριανταφυλλίδης έδειξε την ίδια “ευαισθησία” και στα στόρι του εν ενεργεία βουλευτή του ΔΗΣΥ Νίκου Τορναρίτη από ψαροταβέρνα της Κερύνειας. Φαντάζομαι το ψαράκι του Νίκου προωθεί περισσότερο “τη λύση του Κυπριακού όπως πρέπει να λυθεί, βιώσιμα, δίκαια και χάριν και των δύο κοινοτήτων” (δικά του λόγια) απ’ ότι τον ναργιλέ του Φειδία (που σημειώστε πως είναι ο χαρακτηριστικός τρόπος καπνίσματος των Οθωμανών – μάλλον θα έχει να πατήσει 50 χρόνια και στην ελεύθερη παλιά Λευκωσία ο Κρις).

Και το θέμα θα σταματούσε εκεί -μιλάμε άλλωστε για τον τρίτο πιο εκνευριστικό Κρις μετά τους Tucker και Rock- εάν δεν μυρίζονταν αίμα τα ελλαδικά πρωινομεσημβρινάδικα που έσπευσαν με τη σειρά τους να στήσουν τον 24χρονο ευρωβουλευτή στον τοίχο για... εσχάτη προδοσία. Ποιοι; Οι καλαμαράδες που ποστάρουν με περισσή ευκολία “έπρεπε να πάρουν οι Τούρκοι και την άλλη μισή” κάθε φορά που Κυπραίος νικάει σε talent show και στην συντριπτική τους πλειοψηφία ξέρουν ότι απλά ένα πρωί η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο. Μάλιστα ένας αρκετά ζοχαδιασμένος νεαρός του “Πρωινού” του Λιάγκα κουνούσε το δάχτυλο στον Φειδία (που ήταν ζωντανά σε παράθυρο) απαντώντας στα λεγόμενα του ευρωβουλευτή για “μισή ιστορία” και “γεγονότα και δεδομένα που οδήγησαν στην εισβολή” με περισπούδαστο ύφος “μα ποια δεδομένα κύριε Παναγιώτου, όλοι ξέρουμε τι έγινε τον Αύγουστο του ‘74 στην Κύπρο”, επιβεβαιώνοντας αυτό που όλοι ενδόμυχα φοβόμασταν: οι καλαμαράδες έμαθαν για το ‘74 από το... Famagusta του Mega.

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι το “Πρωινό” του Λιάγκα που παρέδιδε μαθήματα πατριωτισμού στον Φειδία κατηγορώντας τον ότι “έκανε το αίμα likes” την επομένη κάλυψε τον τραγικό θάνατο του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Τζορτζ Μπάλντοκ έτσι:

Ναι, ένας νέος άνθρωπος πέθανε πρόωρα με τραγικό τρόπο, ο ποδοσφαιρικός κόσμος είχε παγώσει, οι συμπαίκτες του έκλαιγαν σαν μωρά και ο ΓυμνοσάΛιαγκας σχολίαζε για πόση ώρα την πολυτέλεια, τις ανέσεις και τη... συγκλονιστική θέα στη θάλασσα του σπιτιού του αδικοχαμένου παίκτη! Κι αυτά τα δημοσιογραφικά παρτάλια έχουν το θράσος να μοιράζουν πιστοποιητικά πατριωτισμού και να παραδίδουν μαθήματα ιστορίας, όταν όχι μόνο δεν γνωρίζουν την τύφλα τους αλλά δεν διαθέτουν ούτε γαμημένη στοιχειώδη ανθρωπιά.

Προσωπικά ο Φειδίας δεν με έχει πείσει για τις αγνές του προθέσεις, δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ άνθρωπο που γεννήθηκε, ανατράφηκε και θησαύρισε στον ψεύτικο, απατηλό και παραπλανητικό κόσμο των σόσιαλ όπου το 95% είναι μούφα, στήσιμο, εφέ και φίλτρα. Κι αυτή η φάση “επαναπροσέγγισης” που περνά πολύ πιθανό να είναι ακόμα ένα επικοινωνιακό τρικ για περισσότερο controversy - η μαγική λέξη που φέρνει κλικς, views, followers, engagement, ads και εν τέλει revenue. Άλλωστε σε προτροπή follower να μιλήσει και με κανένα Γριβικό και όχι μόνο με Μακαριακούς (δεν σας κάνω πλάκα, ευτυχισμένο το 1972!) εκείνος απάντησε “τα γέριμα, τους λέω να έρθουν και δεν έρχονται” ενώ υπόσχεται πως θα συνεχίσει την προσπάθεια. Ορίστε ο διάλογος:

Όταν συμβεί αυτό κατά πάσα πιθανότητα οι όροι θα αντιστραφούν και θα έχουμε προοδευτικούς που τώρα τον χουμίζουν να τον σταυρώσουν ως  υμνητή της χούντας, απολογητή του Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β’, εκκολαπτόμενο φασιστάκι κλπ. Το “πατάω σε δύο βάρκες” ποτέ δεν δούλεψε στ’ αλήθεια (εκτός ίσως απ’ τον Βαν Νταμ και το σπαγγάτο στις νταλίκες) ειδικά όταν μασκαρεύεται σε άβγαλτο νεαρό που θέλει να μάθει ΟΛΗ την αλήθεια με τον μάλλον άτσαλο, βιαστικό και επιπόλαιο τρόπο που επιχειρεί ο Φειδίας απευθυνόμενος σε ένα κοινό με μέσο attention span 8 δευτερολέπτων. Βέβαια και ένα νεανικό μυαλό να ανοίξει ο Φειδίας σχετικά με το ‘63, το ‘67, το ‘72, την Τόχνη, την Αλόα, τον Σανταλάρη, την ΕΟΚΑ Β’ θα είναι κέρδος για τον τόπο. Αρκεί φυσικά να μην το συγχίσει μετά όταν του παρουσιάσει την “άλλη πλευρά” στο πλαίσιο κάποιας πλασματικής “ολοκληρωμένης εικόνας” που όντως θα ξεπλένει τους ολετήρες του νησιού.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Το επικό σχόλιο του Χριστόφορου Τορναρίτη σε ανάρτηση του Φειδία - Δείτε φωτογραφία

• Τζορτζ Μπάλντοκ: Πνιγμός η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή - Η επίσημη ενημέρωση

• Τυφώνας Milton: Αστροναύτης κατέγραψε την πορεία του από το διάστημα

• Νέα απάτη μέσω WhatsApp - Έτσι παριστάνουν την Αστυνομία - Τι να προσέξετε

• Πότε έρχεται η νέα μείωση επιτοκίων τον Οκτώβριο – Ο λόγος που δεν έγινε αισθητή ακόμα στην Κύπρο – Οικονομολόγος στο «Τ»

• Δρ. Καραγιάννης στο «Τ»: Πόσο επικίνδυνος είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου, πώς μεταδίδεται και ποια τα συμπτώματα - Πρέπει να ανησυχούμε;

• Πέθανε γνωστός Έλληνας ηθοποιός - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο



ΠτΔ-Φον Ντερ Λάιεν: Φόρεσαν τα αθλητικά τους και πήγαν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ-Φον Ντερ Λάιεν: Φόρεσαν τα αθλητικά τους και πήγαν βόλτα στο παραλιακό μέτωπο Κάτω Πάφου - Δείτε φωτογραφίες

Επίσκεψη στο παραλιακό μέτωπο της Πάφου πραγματοποίησε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης μαζί με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο προκειμένου να συμμετάσχει στην 11η Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (MED9).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top