LIKE ONLINE

Η Google συνεχίζει τον πόλεμο στους ad-blockers - Καταργεί από τον Chrome πασίγνωστο extension

Η Google συνεχίζει τον πόλεμο στους ad-blockers - Καταργεί από τον Chrome πασίγνωστο extension

Συνεχίζοντας την μάχη κατά των ad blockers που έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες με το YouTube, η Google αφαίρεσε τώρα την γνωστή επέκταση uBlock Origin από το Web Store του Google Chrome.

Συγκεκριμένα, πρόσφατα πολλοί χρήστες ανέφεραν ότι το uBlock Origin εμφανίζεται πλέον ως μη διαθέσιμο στο Chrome Web Store, με τη σελίδα της επέκτασης να αναφέρει ότι δεν συμμορφώνεται πλέον με τις «βέλτιστες πρακτικές» του Chrome. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές, όπως για παράδειγμα στην χώρα μας και στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα, η σελίδα εξακολουθεί να είναι προσβάσιμη. Παρόλα αυτά, και εντός ΕΕ έχει προστεθεί το προειδοποιητικό μήνυμα που αναφέρει χαρακτηριστικά:

Αυτή η επέκταση ενδέχεται σύντομα να μην υποστηρίζεται πλέον επειδή δεν ακολουθεί τις βέλτιστες πρακτικές για τις επεκτάσεις Chrome.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας της Google να μεταφέρει τα extensions του Chrome από την τεχνολογία Manifest V2 που υποστηρίζεται εδώ και πολλά χρόνια στο Manifest V3 που θα είναι ωστόσο αρκετά πιο περιορισμένο.

Η Google παρουσίασε αρχικά το Manifest V3 το 2018, ισχυριζόμενη ότι θα βελτιώσει την ασφάλεια, περιορίζοντας την πρόσβαση των επεκτάσεων σε ορισμένα δεδομένα του προγράμματος περιήγησης και του ιστού. Ωστόσο, αυτή η νέα έκδοση της τεχνολογίας περιορίζει τη λειτουργικότητα πασίγνωστων επεκτάσεων, όπως το uBlock Origin, που βασίζονται στη βαθύτερη πρόσβαση για τον αποτελεσματικό αποκλεισμό των διαφημίσεων.

Οι προγραμματιστές τέτοιων δημοφιλών εργαλείων έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για αυτούς τους περιορισμούς, καθώς θα τους αναγκάσουν να προσαρμόσουν τις επεκτάσεις τους σε ένα πιο περιοριστικό πλαίσιο, με αποτέλεσμα λιγότερο αποτελεσματικές εκδόσεις, όπως το uBlock Origin Lite.

Για τους χρήστες που εξακολουθούν να βασίζονται στο uBlock Origin πάντως, η επέκταση θα συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τον Ιούνιο του 2025 στο πλαίσιο μιας πολιτικής της Google που επιτρέπει την προσωρινή χρήση επεκτάσεων Manifest V2. Ωστόσο, μετά την εν λόγω προθεσμία, το uBlock Origin και παρόμοια εργαλεία θα πάψουν να λειτουργούν στο Chrome, εκτός εάν συμμορφωθούν με το νέο πλαίσιο Manifest V3. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες του Chrome θα πρέπει πιθανότατα να στραφούν σε εναλλακτικά προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων ή σε εντελώς άλλους browsers.

ΠΗΓΗ: Unboxholics.gr

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Άγριος καυγάς μεταξύ Φειδία και Τορναρίτη στο Tiktok: «Μου λένε έφερες τον τουρκόσπορο» - Δείτε βίντεο

• Σοβαρή καταγγελία: Εξωσχολικός ξυλοφόρτωσε μαθητή Λυκείου και τον έστειλε στο Νοσοκομείο

• Πτώση οροφής: Η ανακοίνωση του καταστήματος - Ανεστάλη η λειτουργία του

• Ξεσπά η αδερφή της «Gigi» μετά το podcast με τον Φειδία - Δείτε βίντεο

• Έρχονται προαγωγές υπαξιωματικών στην Εθνική Φρουρά – Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν

• Θα έχουμε τελικά τεχνητή βροχή στην Κύπρο; Ποιες οι πιθανότητες επιτυχίας και οι κίνδυνοι - Μετεωρολογικός Λειτουργός στο «Τ»

• Σημάδια βελτίωσης από την Εθνική όμως το Κόσοβο ήταν ανώτερο και ουσιαστικό



Κυπριακό: Θετικό βήμα ενδεχόμενη πρόταση ΓΓ ΟΗΕ για συνέχιση της προσπάθειας, εκτιμά η ε/κ πλευρά

Κυπριακό: Θετικό βήμα ενδεχόμενη πρόταση ΓΓ ΟΗΕ για συνέχιση της προσπάθειας, εκτιμά η ε/κ πλευρά

Η ε/κ πλευρά εκτιμά πως αν το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη θα έχει συνέχεια και θα παραπέμπει σε συνέχιση της προσπάθειας για επανέναρξη των συνομιλιών, αυτό θα ήταν ένα θετικό βήμα, ωστόσο ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο τι μορφή μπορεί να πάρει η προσπάθεια καθώς ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δεν έχει μοιραστεί τις σκέψεις του με τις πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top