Απαγόρευση κινητών: Εν αναμονή της εγκυκλίου - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο και πότε θα δούμε αποτελέσματα

Απαγόρευση κινητών: Εν αναμονή της εγκυκλίου - Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο και πότε θα δούμε αποτελέσματα

Σύντομα αναμένεται να εφαρμοστεί η απαγόρευση της ενεργοποίησης και χρήσης κινητών τηλεφώνων και άλλων ηλεκτρονικών έξυπνων συσκευών από μαθητές σε Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται αυτή την στιγμή σε αναμονή μέχρι την δημοσίευση της εγκυκλίου στην Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Διευθυντής της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης ανέφερε ότι η εγκύκλιος αναμένεται να δημοσιευθεί σύντομα, ούτως ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου.

«Θα δημοσιευθεί σύντομα γιατί θα περάσουν κάποιες μέρες ώσπου να δημοσιευθεί η απόφαση της βουλής. Πέρασε από την Βουλή και αναμένεται να βγει για να εφαρμοστεί το μέτρο», σημείωσε.

Ερωτηθείς πότε αναμένεται να δούμε αποτελέσματα στα σχολεία, ο Δρ. Μαρκάτζιης ανέφερε ότι αναμένονται άμεσα αποτελέσματα όταν εφαρμοστεί το μέτρο.

«Από την στιγμή που εφαρμοστεί ο νόμος, θα δούμε αποτελέσματα. Ακόμα και με όλες τις δυσκολίες αλλά θα δούμε τα αποτελέσματα. Δεν θα βλέπεις τους μαθητές σκυμμένους στα κινητά, ούτε να βγάζουν βίντεο. Θα παίρνουν ανάσα γιατί όταν συγκεντρώνονται πάνω στα τηλέφωνα τους δεν παίρνουν», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι τα κινητά δεν απαγορευτήκαν μόνο για τους βανδαλισμούς αλλά για λόγους ασφάλειας, υγείας και πνευματική ηρεμία.

Κληθείς να απαντήσει αν το Υπουργείο Παιδείας εξετάζει νέα μέτρα, ο Δρ. Μαρκάτζιης επεσήμανε ότι αυτή την στιγμή δεν εξετάζονται κάποια άλλα μέτρα.

«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί. Πριν πάρουμε νέα μέτρα, πρέπει να καταφέρουμε την επιτυχημένη εφαρμογή των υφιστάμενων», είπε καταληκτικά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

15 χρόνια από την τραγωδία στο Μαρί – ΠτΔ: «Συγγνώμη εκ μέρους της Πολιτείας για τα λάθη που οδήγησαν στην έκρηξη»

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώνονται από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, μια τραγωδία που σημάδεψε βαθιά την Κύπρο και κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος. Κατά το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης τίμησε τη μνήμη τους, υπογραμμίζοντας το χρέος της Πολιτείας να διασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών και ζητώντας συγγνώμη για τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία.

BEST OF TOTHEMAONLINE