LIKE ONLINE

Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη αποκαλύπτει την αλήθεια που δεν ήξερε κανείς

Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη αποκαλύπτει την αλήθεια που δεν ήξερε κανείς

Φιλί. Είναι μια από τις πιο πρωτόγονες ανθρώπινες παρορμήσεις και το πρώτο πράγμα που κάνουμε… με το κάποιον, με τον οποίο είμαστε ερωτευμένοι πριν περάσουμε στο επόμενο επίπεδο μαζί του.

Ωστόσο το γιατί ακριβώς φιλιόμαστε είναι ένα ερώτημα που ιντριγκάρει τους επιστήμονες εδώ και αιώνες και δεν υπήρχε ξεκάθαρη απάντηση.

Πώς ξεκινήσαμε να φιλιόμαστε;

Ο καθηγητής Adriano Lameira, ένας εξελικτικός ψυχολόγος στο Πανεπιστήμιο Warwick, ισχυρίζεται ότι το φιλί έχει την προέλευσή του στους προγόνους μας, πριν από εκατομμύρια χρόνια.

Η πράξη του πολύ ελαφρού φιλιού με σφιγμένα χείλη ήταν κάποτε μια έξυπνη τεχνική για να αφαιρέσεις τις ψείρες ο ένας από τη γούνα του άλλου, υποστηρίζει ο Lameira.

Μόλις πριν από μερικά εκατομμύρια χρόνια άρχισε να αποκτά σεξουαλική χροιά και να γίνεται μια πράξη που δείχνει ότι κάποιος μας αρέσει.

Άλλες θεωρίες για το γιατί φιλιόμαστε κυμαίνονται από τη σκλήρυνση του ανοσοποιητικού μας συστήματος μέσω της ανταλλαγής βακτηρίων, έως μια μορφή… επιθεώρησης του άλλου με τον να τον «μυρίζουμε».

Όπως όλα δείχνουν, λοιπόν, το φιλί ξεκίνησε ως κάτι εντελώς διαφορετικό και κατάληξε να είναι το απόλυτο… σημάδι ερωτικής έλξης δυο ανθρώπων. Πριν… έρθουν τα επόμενα στάδια!

Πηγή: in.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Χωρίς τέλος το θρίλερ με τα νεκρά βρέφη στην Ελλάδα - Τα ερωτήματα και το ξέσπασμα της 24χρονης που λέει «δεν είμαι η νέα Πισπιρίγκου»

• Στα χέρια της Αστυνομίας άλλος ένας για την επίθεση εναντίον ντελιβερά στη Λεμεσό

• Τρομοκρατική επίθεση στο Τελ Αβίβ: Φορτηγό έπεσε σε στάση λεωφορείων - Δείτε βίντεο

• Φωτογραφίσεις μαθητών στο σχολείο και στις σχολικές γιορτές: Υπάρχει δικλείδα ασφαλείας προσωπικών δεδομένων για τα παιδιά;

• Αντώνης Αβούρης: Ο Κύπριος που αναδείχθηκε ως ο καλύτερος νεαρός chef της Γαλλίας μιλά στο «Τ»

• Μαυρίκιος Μαυρικίου-Ιλάειρα Ζήση: Το πρώτο ταξίδι της κόρης τους στην Ελλάδα - Το βίντεο από το αεροπλάνο



Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Ανάλυση: Πώς φτάσαμε να μιλάμε για συνομοσπονδία - It takes two to tango

Το 2017 στη διάσκεψη του Κραν Μοντανά, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκοουτέρες σε μία από τις δηλώσεις του τότε, έλεγε ότι το πώς θα ζήσουν οι Ε/κ και οι Τ/κ είναι ένα θέμα που αφορά τους ίδιους. Άλλωστε σε εκείνη τη διάσκεψη στην οποία «φτάσαμε πολύ κοντά στην πηγή, αλλά δεν διανύσαμε το τελευταίο μίλι» όπως λένε διάφοροι εδώ στο νησί, το ζητούμενο ήταν η ασφάλεια και οι εγγυήσεις. Από τότε μέχρι σήμερα, τα πράγματα κυλούσαν αργά και βασανιστικά, με το κυπριακό να παραμένει στάσιμο και χωρίς να υπάρχει καμία ελπίδα για επανέναρξη των συνομιλιών, από εκεί που μείναμε στο Κραν Μοντανά και εντός του πλαισίου Γκουτέρες, το οποίο και αυτό έγινε σαν «το μνήμα του Αγ. Νεοφύτου».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top