H Ιωάννα Φο παραδίδει μάθημα για το πώς ξεκινάμε το δικό μας κανάλι στο YouTube!
ΚΑΙ ΝΑΙ το περιεχόμενο έχει κατακτήσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ στον χώρο του μάρκετινγκ. Το ξέρουμε, το έχουμε δει να σαρώνει οποιαδήποτε άλλη καμπάνια ή προσπάθεια απλής πώλησης εκεί έξω. Από το B2C μέχρι και το B2B!
Οπότε θεωρώ πολύ χρήσιμο το σημερινό μας άρθρο για τρεις λόγους: πρώτον, μπορεί να δώσει επαγγελματική και οικονομική διέξοδο σε ανθρώπους που δεν γνώριζαν αυτή την επιλογή, δεύτερον, μπορεί να φέρει στη προσκήνιο ταλέντα και μυαλά που μέχρι τώρα δεν μοιραζόντουσαν μαζί μας τις γνώσεις και τα προτερήματά τους και, τρίτον, είναι αλήθεια ότι το YouTube αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε σημείο που τείνει να αντικαταστήσει την τηλεόραση σιγά σιγά! Επομένως, γιατί να μην δούμε τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχω κατασταλάξει ότι χρειάζονται για να ξεκινήσουμε το δικό μας YouTube κανάλι – είτε είμαστε ένα άτομο που θέλει να μοιραστεί την τέχνη του είτε μια εταιρεία που θέλει να μοιραστεί τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της με το κοινό!
Πάμε να δούμε λοιπόν τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσουμε:
Πρώτο βήμα είναι να επιλέξουμε για ποιο πράγμα θέλουμε να μιλάμε
Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ’ όλα! Να βρούμε ένα αντικείμενο που μας αρέσει και μας παθιάζει. Εάν πάλι υπάρχουν πολλά αντικείμενα που αγαπάμε εξίσου, πρέπει να κάνουμε μια λίστα με όλες μας τις ιδέες και στην συνέχεια κάνουμε έρευνα με δύο δεδομένα στον νου μας: το πρώτο είναι το με ποιο από αυτά τα θέματα θα ταυτιστεί περισσότερος κόσμος και, το δεύτερο, για πιο έχουμε να πούμε και εμείς παραπάνω πράγματα, να δώσουμε περισσότερη αξία. Εμένα, για παράδειγμα, μου αρέσει να μιλάω για οικονομικά (νομίζω είναι γνωστό) αλλά μου αρέσει να μιλάω και για DND – ναι dungeons and dragons το γνωστό παιχνίδι! Όμως, με ποιο από τα δύο θέματα υπήρχαν περισσότερες πιθανότητες να ταυτιστεί και να βοηθηθεί ο περισσότερος κόσμος εκεί έξω; Επίσης για ποιο πράγμα είχα παραπάνω πράγματα να πω και περισσότερη αξία να δώσω; Νομίζω η απάντηση είναι ξεκάθαρη και για αυτό είμαστε και σήμερα εδώ και σας ευχαριστώ για αυτό.
Εδώ πρέπει να κάνουμε και μια μικρή σημείωση. Αυτό που ανέφερα παραπάνω ως μια καλή αρχή δεν είναι να αρχίσουμε να ψάχνουμε τι είναι πιασάρικο για να το κάνουμε κι εμείς την δεδομένη στιγμή. Γιατί οι μόδες έρχονται και παρέρχονται και θα καταλήξουμε να μιμηθούμε κάποιον άλλο δημιουργό και τότε θα εκλείψει η μοναδικότητά μας, δεν θα είμαστε πια εμείς. Πρέπει να μιλήσουμε για ότι αγαπάμε. Πριν 4 χρόνια που ξεκινούσα ΣΙΓΟΥΡΑ δεν ήταν μόδα να μιλάμε για οικονομικά στο youtube! Και τώρα υπάρχει πολύς κόσμος που το κάνει!
Βήμα δεύτερο ξεκινάμε με ό,τι έχουμε
Μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που λαμβάνω αφορά το αν χρειαζόμαστε επαγγελματικό εξοπλισμό για να ξεκινήσουμε και η απάντηση είναι ένα περίτρανο ‘’όχι’’. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επενδύσουμε σε μια πανάκριβη κάμερα ή επαγγελματικό φωτισμό για να ξεκινήσουμε. Εγώ για καιρό δημιουργούσα το περιεχόμενό μου με το κινητό μου και ένα ring light το οποίο κοστίζει 30-40€. Ναι, πρώτη προσθήκη ήταν ένα μικρόφωνο που μου κόστισε 80 ευρώ, αλλά στην αρχή έγραφα από την κάμερα του υπολογιστή μου και είχα τα ακουστικά αυτά με το καλώδιο που έρχονται δώρο με το κινητό! Και για φωτισμό; Το φως του δωματίου της λάμπας του πολύφωτου! Εδώ λίγο επανερχόμαστε ουσιαστικά στο πρώτο βήμα, αφού το σημαντικό είναι η αγάπη, το μεράκι και το να έχουμε κάτι να πούμε. Στην τελική, τα κινητά μας σήμερα είναι τόσο εξελιγμένα που μπορούν να μας χαρίσουν πολύ καλή ποιότητα εικόνας και ήχου. Αυτό που θα μπορούσαμε να πάρουμε για αρχή αν δεν θέλουμε να γράφουμε από υπολογιστή είναι ένα μικρόφωνο πέτου το οποίο είναι αρκετά οικονομικό, μπορούμε να το βρούμε online και με 5€!
Αλλά το περιεχόμενο δεν τελειώνει στην δημιουργία του. Μετά από αυτό έρχεται το μοντάζ. Όσον αφορά αυτό, εγώ στην αρχή ή δεν έκανα καθόλου μοντάζ ή επεξεργαζόμουν τα βίντεο μόνη μου από τον υπολογιστή. Κάποιες από τις εφαρμογές που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δωρεάν για να επεξεργαστούμε τα βίντεο μας είναι το OpenShot ή το Shotcut ή το Da Vinci! Και για την αρχή θα κάνουν μια χαρά την δουλειά!
Βήμα τρίτο είναι η συνέπεια στην δημιουργία περιεχομένου
Όταν μιλάμε για YouTube, η συνέπεια είναι το κλειδί για την επιτυχία, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να έχουμε καθορίσει εξαρχής πόσο συχνά μπορούμε να ανεβάζουμε βίντεο και να μένουμε με συνέπεια στον προγραμματισμό αυτό. Μπορούμε π.χ για αρχή να ανεβάζουμε μεγάλης έκτασης βίντεο μία φορά την εβδομάδα στο YouTube. Να πούμε δηλαδή ότι κάθε Τετάρτη μεσημέρι στις 14:30 θα ανεβαίνει βίντεο. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι σαν να έχουμε δώσει ραντεβού με την κοινότητά μας, κάτι που μας βοηθάει να συνδεθούμε πολύ περισσότερο! Ταυτόχρονα, μπορούμε να ανεβάζουμε και πάλι με προγραμματισμό shorts, με μεγαλύτερη συχνότητα, και να τροφοδοτούμε με αυτά Instagram και Tik Tok ταυτόχρονα! Έτσι, θα μπορέσουμε και να προωθήσουμε το κανάλι μας, μιας και ο αλγόριθμος σε Τικ Τοκ και Instagram θα κάνει τη δουλειά του και είναι και οι δυο αλγόριθμοι πιο εύκολοι από του YouTube!.
Σε όλο αυτό δεν ξεχνάμε να αλληλοεπιδρούμε με το κοινό μας, απαντώντας σε ερωτήσεις και σχόλια και, χτίζοντας σιγά σιγά την κοινότητά μας!
Τέταρτο βήμα: δεν φοβόμαστε να είμαστε εμείς
Δεν υπάρχει πιο γοητευτικό πράγμα στον κόσμο από το να είμαστε αληθινοί και αληθινές! Ναι, άλλοι και άλλες θα μας αγαπήσουν και θα αρέσουμε ακριβώς γι’ αυτό, δηλαδή για τον μοναδικό μας χαρακτήρα με τα ελαττώματα και τα προτερήματά του! Από την άλλη, θα υπάρξει και κόσμος που δεν θα συμφωνήσει μαζί μας, που θα μας προσβάλει ίσως, που απλά θα είναι troll, αλλά αυτό δεν θα κρατήσει πολύ! Αλήθεια σας το λέω παιδιά, αργά η γρήγορα η κοινότητά μας θα διαμορφωθεί και θα αρχίσει να γεννάται κάτι πολύ ωραίο.
Πολύ σημαντικό να παραμείνουμε εμείς, να μην χαθούμε. Το αναφέρω γιατί οι άνθρωποι έχουμε την τάση να καταπιέζουμε τον εαυτό μας στην προσπάθειά να αποφύγουμε μια αρνητική κριτική και να αρέσουμε σε όλο τον κόσμο! Λάθος!
Εμένα δεν με συμπαθούν οι crypto bros γιατί δεν πιστεύω στα κρύπτο! Ούτε με λατρεύουν οι άνθρωποι που επενδύουν επιθετικά γιατί εγώ είμαι άνθρωπος των μερισμάτων. Σίγουρα, επίσης, δεν με εκτιμάει με την πρώτη κάποιος που θα δει τις απόψεις μου για το αν πρέπει να αγοράζουμε σπίτια ή όχι, αλλά είναι απολύτως εντάξει! Δεν χρειάζεται να συμφωνούμε σε όλα, αρκεί να είμαστε ευγενικοί άνθρωποι, να κάνουμε διάλογο, να ακούμε απόψεις, να ανοίγουμε το μυαλό μας και να μαθαίνουμε από τους γύρω μας!
Δεν φοβόμαστε να είμαστε η πιο αυθεντική εκδοχή μας γιατί έτσι θα μπορέσουμε να αντέξουμε στην έκθεση και να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε ακόμη και όταν τα πράγματα θα δυσκολεύουν!
Και φτάνοντας στο τέλος του κειμένου, μια ακόμη «συμβουλή».
Δεν χρειάζεται να αποθαρρυνόμαστε αν δεν έχουμε αρκετές προβολές ή subscribers. Ξέρω ότι έχουμε βάλει πολλή δουλειά και χρόνο για να παράξουμε περιεχόμενο, αλλά το καλό πράγμα αργεί να γίνει και, εφόσον συνεχίσουμε δυναμικά, θα γίνει!
Πηγή: fortune.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις