Ο Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για τις υποθέσεις δωροδοκίας

Ο Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για τις υποθέσεις δωροδοκίας

Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης για διαφθορά. 

Ο 70χρονος Μενέντεζ, γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ με τρεις θητείες, κρίθηκε πέρυσι ένοχος από ενόρκους σε δικαστήριο του Μανχάταν για 16 κατηγορίες διαφθοράς, μεταξύ των οποίων δωροδοκία, εκβιασμός και δράση ως ξένος πράκτορας.

Παραιτήθηκε από τη Γερουσία λίγο μετά την καταδίκη του.

Από πολυετή έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Μενέντεζ είχε δεχθεί δωροδοκίες με τη μορφή μετρητών και ράβδων χρυσού, με αντάλλαγμα να βοηθήσει τις κυβερνήσεις του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE