Ο Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για τις υποθέσεις δωροδοκίας

Ο Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκιση για τις υποθέσεις δωροδοκίας

Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ καταδικάστηκε σε 11 χρόνια φυλάκισης για διαφθορά. 

Ο 70χρονος Μενέντεζ, γερουσιαστής από το Νιου Τζέρσεϊ με τρεις θητείες, κρίθηκε πέρυσι ένοχος από ενόρκους σε δικαστήριο του Μανχάταν για 16 κατηγορίες διαφθοράς, μεταξύ των οποίων δωροδοκία, εκβιασμός και δράση ως ξένος πράκτορας.

Παραιτήθηκε από τη Γερουσία λίγο μετά την καταδίκη του.

Από πολυετή έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Μενέντεζ είχε δεχθεί δωροδοκίες με τη μορφή μετρητών και ράβδων χρυσού, με αντάλλαγμα να βοηθήσει τις κυβερνήσεις του Κατάρ και της Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

VIDEO - ΠτΔ: Αναλαμβάνουμε την Προεδρία ΕΕ σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής

Η Κυπριακή Δημοκρατία αναλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια στιγμή βαθιάς αλλαγής, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην επίσημη ιστοσελίδα της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ καθώς η χώρα ανέλαβε την 1η Ιανουαρίου 2026 την Προεδρία της ΕΕ για έξι μήνες.

BEST OF TOTHEMAONLINE