Περισσότεροι από 50 νεκροί σε ενέδρα τζιχαντιστών ανταρτών στο Μάλι

Περισσότεροι από 50 νεκροί σε ενέδρα τζιχαντιστών ανταρτών στο Μάλι

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που επικαλείται δηλώσεις ενός τοπικού αξιωματούχου, αλλά και κατοίκων της περιοχής, ένα κομβόι οχημάτων και η στρατιωτική συνοδεία του, έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων ανταρτών.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν κοντά στο χωριό Κομπέ σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πόλη Γκαό.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται ένοπλοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα για περισσότερα από 10 χρόνια, αποσταθεροποιώντας το Μαλί, αλλά και τις γειτονικές του χώρες, την Μπουρκίνα Φάσο και το Νίγηρα.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, για κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ μιλούν αμερικανικά ΜΜΕ

LIVE: Το Ισραήλ επιτέθηκε στο Ιράν, για κοινή επιχείρηση με ΗΠΑ μιλούν αμερικανικά ΜΜΕ

Αναφορές για έκρηξη που ακούστηκε στην πρωτεύουσα του Ιράν, την Τεχεράνη, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ επικαλούμενα μαρτυρίες αυτοπτών, την ίδια ώρα σειρήνες ήχησαν στο Ισραήλ, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν για «την πιθανότητα εκτόξευσης πυραύλων». Λίγη ώρα αργότερα το Ισραήλ ανακοίνωσε προληπτικό πλήγμα κατά του Ιράν, ενώ όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΤnews στο Τελ Αβίβ, Γιώργος Σιδέρης ο Υπουργός Άμυνας Ίσραελ Κατζ κήρυξε ειδική και άμεση κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE