Περισσότεροι από 50 νεκροί σε ενέδρα τζιχαντιστών ανταρτών στο Μάλι

Περισσότεροι από 50 νεκροί σε ενέδρα τζιχαντιστών ανταρτών στο Μάλι

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που επικαλείται δηλώσεις ενός τοπικού αξιωματούχου, αλλά και κατοίκων της περιοχής, ένα κομβόι οχημάτων και η στρατιωτική συνοδεία του, έπεσαν σε ενέδρα ενόπλων ανταρτών.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν κοντά στο χωριό Κομπέ σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από την πόλη Γκαό.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται ένοπλοι που σχετίζονται με το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα για περισσότερα από 10 χρόνια, αποσταθεροποιώντας το Μαλί, αλλά και τις γειτονικές του χώρες, την Μπουρκίνα Φάσο και το Νίγηρα.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE