Κυπριακό: Μεταξύ τεχνικών λύσεων και πολιτικών ναρκών - Η διπλωματία σε ρόλο «χαρτογράφου»
Η άτυπη πενταμερής της Νέας Υόρκης κατέδειξε για ακόμα μία φορά την αναντιστοιχία ανάμεσα στην τεχνική πρόθεση και την πολιτική βούληση.
«Κανείς δεν σκέφτηκε όμως να μην το διαχειριστεί και πρέπει να κάνουμε τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να μην συμβεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον», τόνισε ο υπουργός στο κρατικό κανάλι.
Όπως σημειώνει, τα προβλήματα με τις ανακλήσεις αυτή τη στιγμή είναι δύο: πρώτον να ολοκληρωθεί η διαδικασία των ανακλήσεων το συντομότερο δυνατόν, και δεύτερον να βρεθεί μια ρύθμιση που να ενημερώνεται ο οδηγός ότι το όχημά του τυγχάνει ανάκλησης.
Όσον αφορά τη διαδικασία αντικατάστασης αερόσακων, ο υπουργός είπε ότι προχωρά ανάλογα με το απόθεμα που είχαν οι διανομείς και αναμένεται να έρθουν και νέες παραλαβές.
«Μπαίνει και θέμα υποστατικών και ανθρώπινου δυναμικού για να μπουν στους ρυθμούς που θέλουν. Ζήτησαν τη συνδρομή της Κυβέρνησης στο να εξευρεθούν επιπλέον υποστατικά. Εμείς είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε. Αναμένω εντός Μαρτίου να το δούμε να πραγματοποιείται (να ανέβουν δηλαδή οι ρυθμοί)», ανέφερε.
«Ο χρόνος των οκτώ μηνών που έχει δοθεί εκτιμήθηκε με βάση τις δυνατότητες. Κάποιοι επικαλούνται δυσκολίες. Ο ένας διανομέας που έχει τις 30 χιλιάδες οχήματα λέει ίσως δεν τα καταφέρει στους οκτώ, αλλά στόχος μας είναι να τελειώσουμε και νωρίτερα», είπε.
Όσον αφορά τις διοικητικές χρεώσεις, ο Αλέξης Βαφεάδης εξήγησε ότι υπάρχει ευρωπαϊκός κανονισμός που κατανέμει τις ευθύνες. Δύο εταιρείες είναι που χρεώνουν οπότε αναμένεται να επηρεάζονται από τις χρεώσεις περίπου 25 χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων.
«Αναμένεται να επηρεαστούμε και από τις ανακλήσεις Citroen στη Γαλλία και μόλις έχουμε ενημέρωση θα ενημερώσουμε με τη σειρά μας το κοινό. Σε αυτή την περίπτωση ξεκίνησε με μια τυπική ανάκληση και το εξέλιξε ο κατασκευαστής σε μην οδηγείτε το όχημά σας», υπέδειξε.
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις