«Δεν πρόκειται περί λάθους»: Οι εξηγήσεις των Δημόσιων Έργων για τις «ανάποδες» στάσεις λεωφορείων

«Δεν πρόκειται περί λάθους»: Οι εξηγήσεις των Δημόσιων Έργων για τις «ανάποδες» στάσεις λεωφορείων

Την φιλοσοφία πίσω από τον σχεδιασμό των «ανάποδων» στάσεων λεωφορείο αναλύει ο Εκτελεστικός Μηχανικός Δημόσιων Έργων, μετά τις διάφορες καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο κ. Αριστοτέλης Σάββα ξεκαθάρισε πως «δεν πρόκειται περί λάθους», καθώς έχουν σχεδιαστεί από Κύπριο βιομηχανικό σχεδιαστή και κατασκευάζονται στην Κύπρο. «Δεν πρόκειται για τις συνηθισμένες στάσεις λεωφορεία, αλλά για έξυπνες στάσεις λεωφορείων».

Όπως ανέφερε στις περισσότερες περιπτώσεις οι έξυπνες στάσεις λεωφορείων διαθέτουν τον πυλώνα από την πλευρά που έρχεται το λεωφορείο για να παρέχει ασφάλεια, αλλά και την απαραίτητη πληροφόρηση στο κοινό. Εξάλλου πρόσθεσε τέτοιου είδους παραδείγματα υπάρχουν και στο εξωτερικό.

Ο πυλώνας είναι τοποθετημένος με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να παρέχει μια υποτυπώδη ασφάλεια στους επιβάτες σε περίπτωση σύγκρουσης. Το κοινό προστατεύεται τόσο από διερχόμενα οχήματα, όσο και από αέρα και πιτσίλισμα νερού.

Πέραν από τα πιο πάνω στον πυλώνα των στάσεων λεωφορείο θα τοποθετηθεί οθόνη η οποία θα παρέχει πληροφόρηση στο κοινό για την διαδρομή και τον χρόνο άφιξης του λεωφορείου. Επιπλέον θα υπάρχει κουμπί από το οποίο άτομα με προβλήματα όρασης θα μπορούν να ακούν ποιο λεωφορείο αναμένεται να αφιχθεί και σε πόσο χρόνο.

Ο κ. Σάββα επισήμανε πως έχουν επιλεχθεί μέτριου μεγέθους στάσεις λεωφορείων έτσι ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν και σε δύσκολές περιπτώσεις, ενώ διαθέτουν και χώρο για ΑμεΑ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

ΠτΔ: Η λύση στην παρανομία του σφετερισμού είναι η επίλυση του Κυπριακού - Καταδικάζει τις επιθέσεις κατά γεωργών στη Νεκρή Ζώνη

Η λύση στην παρανομία σε σχέση με τους σφετερισμούς περιουσιών στις κατεχόμενες περιοχές, είναι η επίλυση του Κυπριακού, τόνισε, την Τρίτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, που θα φιλοξενήσει μεγάλο μέρος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE