Εξετάζεται αύριο το αίτημα της οικογένειας του Θανάση Νικολάου για επιστροφή των οστών

Εξετάζεται αύριο το αίτημα της οικογένειας του Θανάση Νικολάου για επιστροφή των οστών

Την επιστροφή των οστών του δολοφονηθέντος στρατιώτη Θανάση Νικολάου, τα οποία βρίσκονται υπό φύλαξη στην ΑΔΕ Λεμεσού, από το 2020, ζητά η οικογένεια του, η οποία θα βρεθεί αύριο, Πέμπτη ενώπιον της θανατικής ανακρίτριας, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η μητέρα του Θανάση, Ανδριάνα Νικολάου, η σχετική αίτηση κατατέθηκε στο δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη, όπου ζητείται η έκδοση διατάγματος για επιστροφή του οστικού σκελετού και των πλακιδίων του υοειδούς οστού, λόγω ολοκλήρωσης των εξετάσεων για τα αίτια θανάτου.

Αύριο, Πέμπτη, στις 9:30, πρόσθεσε, έχει οριστεί η διαδικασία για εξέταση της αίτησης από την θανατική ανακρίτρια, στην παρουσία εκπροσώπου της Νομικής Υπηρεσίας, ενώ η ίδια ενημερώθηκε για την πρόθεση των δικηγόρων του ιατροδικαστή Πανίκου Σταυριανού, να φέρουν ένσταση και να ζητήσουν ανάταξη των οστών για επανεξέταση τους.

«Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να βεβηλώσει και να ιεροσυλήσει πάνω στα οστά του γιου μου», ανέφερε η κ. Νικολάου.

Ερωτηθείσα σχετικά με το τι θα γίνει με τα οστά, εάν αυτά της παραδοθούν, είπε πως θα συζητήσει το θέμα με την Μητρόπολη και το ενδεχόμενο, αυτά να παραμείνουν σε λειψανοθήκη.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της υπόθεσης δολοφονίας του Θανάση, μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος των δυο ανεξάρτητων ποινικών ανακριτών, η Ανδριάνα Νικολάου επανέλαβε ότι στόχος είναι η άσκηση ποινικών διώξεων.

«Δεν μπορούμε να πούμε αν θα είναι ιδιωτικές ή όχι, αλλά θα πρέπει να μπουν δικηγόροι που γνωρίζουμε εμείς γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στην Νομική Υπηρεσία», συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE