Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη - Η λάβα έφτασε τα 30 μέτρα - Βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες από τη νέα έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα στη Χαβάη - Η λάβα έφτασε τα 30 μέτρα - Βίντεο

Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης έχει εισέλθει σε μια νέα φάση έκρηξης, εκτοξεύοντας πίδακες λάβας στον αέρα, ενώ παραμένει εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Ηφαιστείων της Χαβάης.

Το όρος Κιλαουέα στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης έχει ενεργοποιηθεί φωτίζοντας τον νυχτερινό ουρανό με έντονους κόκκινους πίδακες λάβας.

Η τελευταία δραστηριότητα, που συναρπάζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες για σχεδόν ένα χρόνο, ξεκίνησε στις 6 Δεκεμβρίου και περιλαμβάνει πίδακες που φτάνουν τα 15 με 30 μέτρα από τις οπές του βόρειου κώνου.

Η έκρηξη παραμένει περιορισμένη εντός του Εθνικού Πάρκου Ηφαιστείων της Χαβάης, αν και οι επιστήμονες της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και τη συμπεριφορά της λάβας.

Καμία γειτονική κοινότητα δεν βρίσκεται επί του παρόντος σε κίνδυνο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE