Επικρίσεις κατά του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί διατύπωσε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, με αφορμή την παραχώρηση της λεγόμενης τ/κ ιθαγένειας σε εποίκους εν μέσω της διαδικασίας διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.
«Είναι μια προσπάθεια καθαρής αλλοίωσης του δημογραφικού χαρακτήρα του νησιού μας και θέλω να ελπίζω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα αφήσει ασχολίαστο, αλλά ούτε θα αποδεχθεί στα πλαίσια αυτών των διαπραγματεύσεων την όποια νομιμοποίηση των εποίκων μέσα από τη λεγόμενη τ/κ ιθαγένεια», ανέφερε ο κ. Λιλήκας σε σημερινές του δηλώσεις.
Επέκρινε ακόμη τον κ. Ακκιντζί λέγοντας ότι γίνεται «μέρα με την μέρα όλο και πιο κυνικός όσον αφορά σημαντικές πτυχές του Κυπριακού όπως είναι τα ζητήματα του εδαφικού αλλά και της περιουσίας όπου ξεκάθαρα πλέον και προκλητικά ο κ. Ακκιντζί θέλει να αναγνωρίσει τον πρώτο λόγο στους σφετεριστές ή τους χρήστες όπως τους αποκαλούν».
Αναφέρθηκε και στην «έμμεση απειλή του κ. Ακκιντζί με την αναφορά του στο Μπαρμπαρός για τη μη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει λύση του Κυπριακού», σημειώνοντας ότι αυτή η απειλή «πρέπει να προβληματίσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως προς τις πραγματικές προθέσεις τόσο του κ. Ακκιντζί αλλά και της Άγκυρας».
«Η όποια διασύνδεση της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων με τη λύση του Κυπριακού», είπε, «θα μας οδηγήσει σε αδιέξοδα και θα καταστήσει το φυσικό αέριο όμηρο της καλής θέλησης της Τουρκίας. Αναμένουμε ότι η Κυβέρνηση και ο Πρόεδρο στο σύντομο μέλλον θα ανακοινώσουν χρονοδιαγράμματα για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων και για νέο γύρο αδειοδότησης, χωρίς να διασυνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το αποτέλεσμα των διακοινοτικών συνομιλιών».
Επίσης,ο κ. Λιλλήκας καυτηρίασε την εξίσωση, όπως είπε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας των προσφύγων που εκδιώχθηκαν δια της στρατιωτικής βίας από τα σπίτια τους με τους Τ/κ που οικειοθελώς μεταφέρθηκαν από τις ελεύθερε περιοχές στα κατεχόμενα. «Η διατύπωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατ` εμάς, συμβάλλει στο να δημιουργήσει ακόμη περισσότερη σύγχυση στη διεθνή κοινότητα, με κανένα τρόπο δεν μπορούν να εξισωθούν οι πρόσφυγες με τους Τ΄/κ οι οποίοι αποφάσισαν να ζήσουν στα κατεχόμενα εδάφη μας», κατέληξε.
Πηγή: KYΠΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις