Μέτρα κατά Ρωσίας εξετάζει η Βρετανία για το θέμα Λιτβινένκο

Μέτρα κατά Ρωσίας εξετάζει η Βρετανία για το θέμα Λιτβινένκο

Ντέιβιντ Κάμερον : «Θα συνεχίσουμε με προσοχή τη συνεργασία με τη Ρωσία σε τομείς όπου είναι απαραίτητο»

Η Μεγάλη Βρετανία εξετάζει ανάληψη περαιτέρω δράσεων κατά της Ρωσίας, μετά το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η Δικαιοσύνη Αγγλίας και Ουαλίας για πιθανή εμπλοκή του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν στη δολοφονία του Αλεξάντερ Λιτβινένκο, το 2006, στο Λονδίνο.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε το γραφείο του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον.

«Το συμπέρασμα ότι ο φόνος ενεκρίθη στα ανώτατα κλιμάκια του ρωσικού κράτους είναι εξαιρετικά ενοχλητικό», ανέφερε η εκπρόσωπος του κ. Κάμερον στους δημοσιογράφους. «Αυτός δεν είναι αποδεκτός τρόπος συμπεριφοράς για οποιοδήποτε κράτος, πόσο μάλλον για μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

«Υπό το φως των συμπερασμάτων, εξετάζουμε ποιες περαιτέρω δράσεις μπορούμε να αναλάβουμε», τόνισε.

Το Κρεμλίνο αρνείται επισήμως κάθε εμπλοκή στη δολοφονία του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

«Η συνεργασία με τη Ρωσία όπου είναι απαραίτητο θα συνεχιστεί»

Η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι ανέφερε, πάντως, ότι η χώρα της θα συνεχίσει τη συνεργασία με τη Ρωσία, σε όσους τομείς αυτό κρίνεται «απολύτως απαραίτητο».

Το κριτήριο για τους τομείς αυτούς θα είναι «τα ζωτικά συμφέροντα της Μεγάλης Βρετανίας».

Η βρετανική κυβέρνηση, πάντως, θα καλέσει τον Ρώσο πρέσβη στο Λονδίνο για εξηγήσεις σε ό,τι αφορά το ζήτημα Λιτβινένκο, ενώ θα προχωρήσει και σε πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ατόμων που συνδέονται με την υπόθεση.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας: Τι σημαίνει και τι αναμένεται μετά από 90 ημέρες – Οι «εκκρεμότητες» του Τραμπ και τα θετικά για την Κύπρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Κίνα συμφώνησαν για τη μείωση των δασμών σε αγαθά που διακινούνται μεταξύ των δύο χωρών. Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί σημαντική αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου, ο οποίος έχει προκαλέσει αναταράξεις επηρεάζοντας τις περισσότερες χώρες.