Ένα κέντρο φιλοξενίας που προορίζεται για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες άνοιξε σήμερα στη Νυρεμβέργη (νότια),, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει 8 ανθρώπους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μίκαελ Γκλας, υπεύθυνος της οργάνωσης που ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εκπόνηση αυτού του σχεδίου.
Αυτό το κέντρο είναι το πρώτο αυτού του είδους που άνοιξε στη Γερμανία ωστόσο ένα άλλο, μεγαλύτερο, αναμένεται να ανοίξει τον Φεβρουάριο στο Βερολίνο.
«Κανείς δεν έχει ακόμα εγκατασταθεί ωστόσο πρόκειται για ζήτημα μίας ή δύο ημερών, οι χώροι είναι έτοιμοι» εξήγησε ο Γκλας, ηλικίας 55 ετών, υπεύθυνος της οργάνωσης "Fliederlich".
«Στην παρούσα φάση, 4 άνθρωποι που προέρχονται από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Αιθιοπία υπέβαλαν αίτημα» διαμονής στο κέντρο αυτό που στεγάζεται σε «μία μικρή διώροφη κατοικία» και μπορεί συνολικά να «φιλοξενήσει 8 ανθρώπους», διευκρίνισε ο ίδιος.
«Οι προκαταλήψεις δεν εξαφανίζονται μόλις διασχίσει κανείς τα σύνορα» υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ εξήγησε ότι οι ομοφυλόφιλοι που δέχονται απειλές στην χώρα τους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση στα κέντρα προσφύγων στη Γερμανία.
Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων μηνών, η οργάνωση Fliederlich επικοινώνησε με περίπου 20 πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν αυτήν την κατάσταση και ζήτησαν βοήθεια. Οι μισοί εξ αυτών επιθυμούσαν τη δημιουργία ενός «ασφαλούς χώρου» για να μείνουν.
Στο Βερολίνο, το κέντρο φιλοξενίας, που θα διαθέτει περίπου 120 θέσεις, αναμένεται να ξεκινήσει να λειτουργεί «την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου» εξήγησε στην εφημερίδα "Neues Deutschland" ο Μάρτσελ ντε Γκρουτ, υπεύθυνος της οργάνωσης Schwulenberatung, που θα αναλάβει τη λειτουργία του χώρου.
Κανένα στατιστικό στοιχείο δεν είναι διαθέσιμο στη Γερμανία σχετικά με εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των σεξουαλικών μειονοτήτων στα κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων.
Σύμφωνα με την οργάνωση ομοφυλόφιλων και λεσβιών του Βερολίνου- Βραδεμβούργου (LSVD), το διάστημα μεταξύ Αυγούστου και Δεκεμβρίου του 2015, 95 άνθρωποι ζήτησαν βοήθεια από την οργάνωση αυτή καταγγέλλοντας περιστατικά επιθέσεων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Απόφαση-Σοκ από το Ηνωμένο Βασίλειο: Με ηλεκτρονική Visa η είσοδος στη χώρα
• Τέσσερα πράγματα που ποτέ δεν πρέπει να αναζητήσεις στην Google - Ο λόγος
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις