Νίκος Κόσης για οργανωμένο έγκλημα: «Η αστυνομία φοβάται να τα βάλει μαζί τους»

Νίκος Κόσης για οργανωμένο έγκλημα: «Η αστυνομία φοβάται να τα βάλει μαζί τους»

Πληρωμένοι αστυνομικοί υπήρχαν από τότε που ήμουν Υπουργός Δικαιοσύνης, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοσης σε συνέντευξη του για το οργανωμένο έγκλημα.

Ο Νίκος Κόσης διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης επί διακυβέρνησης Κληρίδη το 1997-2002. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Πολίτης, δήλωσε πως «αν δεν λάβουμε μέτρα, αν δεν δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η Αστυνομία έχει το πάνω χέρι, τότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν και χειρότερα», αναφερόμενος στα τελευταία γεγονότα που ανησύχησαν τους πολίτες.

Συνεχίζοντας ο Ν. Κόσης είπε «Πρέπει να έχεις και την τόλμη να πολεμήσεις το οργανωμένο έγκλημα. Προτού αποκτήσει την οικονομική βάση που απέκτησε σήμερα, που πλέον φοβάται και η Αστυνομία να τα βάλει μαζί του». Ενώ ταυτόχρονα δηλώνει πως ενώ έχουμε 5-6 χιλιάδες αστυνομικούς που στην πλειονότητα τους είναι εξαίρετοι, υπάρχουν και επίορκοι που συνεργάζονται με το έγκλημα.

Όσον αφορά το πως θα πρέπει να χειριστεί η Αστυνομία το οργανωμένο έγκλημα ο πρώην υπουργός ανέφερε πως πρέπει να αρχίσει πόλεμος εναντίον του για να περιοριστεί και πως ο τρόπος αντιμετώπισης είναι ο έλεγχος του πόθεν έσχες των 50-60 ατόμων που εμπλέκονται.

Ενώ για το θέμα των αστυνομικών που συνεργάζονται με το έγκλημα ο κ. Κόσης ανέφερε πως υπήρχαν πάντα πληρωμένοι μέσα στην Αστυνομία, αλλά ο αριθμός τους ήταν περιορισμένος. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Κλειστή η πόρτα της ΔΗΠΑ για το ΔΗΚΟ – Επαφές Καρογιάν με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές του 2026

Επαφές με εν δυνάμει υποψηφίους για τις βουλευτικές εκλογές του 2026 ξεκίνησε η ΔΗΠΑ, με τον Μάριο Καρογιάν να αναλαμβάνει προσωπικά αυτή την εκστρατεία.

BEST OF TOTHEMAONLINE