Τραγωδία στη Μεσόγειο: Έως και 250 μετανάστες πνίγηκαν σε δύο ναυάγια ανοικτά της Λιβύης

Τραγωδία στη Μεσόγειο: Έως και 250 μετανάστες πνίγηκαν σε δύο ναυάγια ανοικτά της Λιβύης

Περίπου 250 μετανάστες θεωρείται βέβαιο ότι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο στα ναυάγια δυο φουσκωτών πλοιαρίων που εντοπίστηκαν στα ανοικτά της Λιβύης από μια ΜΚΟ, δήλωσε η εκπρόσωπος της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Pro-Activa Open Arms Λάουρα Λανουτσά.

Διευκρίνισε ότι μέλη της οργάνωσής της ανέσυραν πέντε ανθρώπινες σορούς που επέπλεαν κοντά στα φουσκωτά, περίπου 24 χιλιόμετρα από τις ακτές της Λιβύης, και πρόσθεσε πως γενικά σε αυτού του είδους τις βάρκες επιβιβάζονται 120 ως 140 άνθρωποι.

"Θεωρούμε ότι η μόνη εξήγηση (για τα ναυάγια αυτά) είναι ότι τα φουσκωτά ήταν γεμάτα κόσμο", δήλωσε η Λανουτσά στο Γαλλικό Πρακτορείο. "Εδώ και πάνω από έναν χρόνο, δεν έχουμε δει ποτέ κάποιο από αυτά τα πλεούμενα να μην είναι ασφυκτικά γεμάτο", πρόσθεσε.

Η Λανουτσά ανέφερε ότι οι σοροί που ανασύρθηκαν ανήκαν σε πολίτες κρατών της Αφρικής, ηλικίας 16 ως 25 χρονών.

Πνίγηκαν κατά τα φαινόμενα περίπου 24 ώρες πριν από την ανακάλυψή τους, το πρωί σήμερα Πέμπτη, βόρεια της Σαμπράτας, όπου βρίσκεται ένα από τα σημαντικότερα λιβυκά λιμάνια.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες στη θάλασσα, ακόμη και τους χειμερινούς μήνες οι αποπλεύσεις πλεούμενων από τη Λιβύη προς την Ευρώπη αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες.

Πάνω από 5.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί στη θάλασσα από την Κυριακή, κάτι που αύξησε στους 21.000 τον αριθμό των μεταναστών οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στην Ιταλία φέτος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Τα αποτελέσματα της Νέας Υόρκης…με «πολιτικό ρεαλισμό»

Επιστρέψαμε από τη Νέα Υόρκη, πανηγυρίζοντας ότι καταφέραμε κάτι, 51 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα μας είπε ο ΓΓ των ΗΕ μετά το τέλος ακόμα μιας σύναξης, άτυπης ή τυπικής-αυτό ολίγο μας ενδιαφέρει- για να μας πει ότι το θέμα είναι πολύπλοκο-και εμείς οι αφελείς, που νομίζαμε ότι είναι θέμα εισβολής και κατοχής- Προχωράμε λοιπόν σε νέα ΜΟΕ που περιλαμβάνουν τη δημιουργία συμβουλευτικού οργάνου, για τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών, την ανταλλαγή πολιτιστικών αντικειμένων, την παρακολούθηση της ποιότητας του αέρα και την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μικροπλαστικα.

BEST OF TOTHEMAONLINE