«Είμαι ενοχλημένος και από τον Ακκιντζί και από Ερντογάν αλλά δεν πολιτεύομαι με το συναίσθημα αλλά με ρεαλισμό και με γνώμονα το καλό του τόπου», έγραψε στο twitter ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.
Την ίδια ώρα το ΚΥΠΕ μετέδωσε δηλώσει του κ. Νεοφύτου αναφέροντας τα εξής:
Την ανησυχία και τον προβληματισμό του για την πορεία του εθνικού ζητήματος, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, καλώντας σε εθνική ενότητα και όχι σε “κούρσες για ποιος θα κάτσει στην καρέκλα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας”.
Σε δηλώσεις στα γραφεία του ΔΗΣΥ ο κ. Νεοφύτου είπε “ανησυχώ και προβληματίζομαι από ένα ενδεχόμενο αδιέξοδο. Γνωρίζω πολύ καλά, και όχι λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον, πως έως τώρα δεν λύσαμε το Κυπριακό εξαιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας και των τουρκικών θέσεων που παραμένουν σε αρκετά σημαντικά ζητήματα αμετακίνητες. Η εθνική μας ευθύνη είναι μέσα από τον διάλογο να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να σπάσουμε την τουρκική αδιαλλαξία”.
Οπως είπε, δεν μπορεί το Κυπριακό, που δημιουργήθηκε λόγω της τουρκικής εισβολής, να παραμένει άλυτο λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας και να υπάρχει έστω και ο παραμικρός κίνδυνος στο τέλος να επιρριφθούν ευθύνες για αδιέξοδο στην ε/κ πλευρά.
“Γι αυτό και η δική μας πλευρά πρέπει να μείνει συνεπέστατη, στοχοπροσηλωμένη στο διάλογο, όχι με σκοπό να εκθέσουμε, - δεν είναι προτεραιότητα μας εθνική μέσα από τον διάλογο να επιρριφθούν ευθύνες - αλλά η εθνική μας προτεραιότητα είναι να λύσουμε το Κυπριακό σε μια βιώσιμη λύση. Εάν όμως αυτό δεν καταστεί εφικτό, τουλάχιστον η ευθύνη να μην βαραίνει την ε/κ κοινότητα”, ανέφερε.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πρόταση του ΔΗΣΥ για άρση του αδιεξόδου, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι τέτοια ζητήματα που άπτονται λεπτών χειρισμών δεν λέγονται δημοσίως.
Ανέφερε ότι ο ΔΗΣΥ κατέθεσε απόψεις και προβληματισμούς ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου ενώ διαθέτει κανάλια επικοινωνίας με τα Ηνωμένα Εθνη, και με την Ευρώπη, με τις σημαντικές χώρες που διαδραματίζουν ρόλο, με τους Πρεσβευτές των Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με τα τ/κ κόμματα που μοιράζονται τον εθνικό στόχο της επίλυσης του Κυπριακού μέσα από μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία.
Επιπρόσθετα, υπενθύμισε ότι υπάρχουν και αρκετά τ/κ κόμματα που θέλουν δικό τους κράτος ή ενσωμάτωση με την Τουρκία.
“Μετά από 43 χρόνια που ζούμε και βιώνουμε τα αποτελέσματα της εισβολής και κατοχής πρέπει να πράξουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν - και ομολογουμένως τους τελευταίους μήνες δηλητηριάστηκε η κοινή γνώμη και στις δύο κοινότητες. Δεν θα μπω σε συγκεκριμένους λόγους, καταγράφω μια ιστορική πραγματικότητα”, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι “προκρίνω την εθνική ενότητα για τον εθνικό στόχο της επανένωσης, παρά τις κούρσες για ποιος θα κάτσει στην καρέκλα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας σε μια μοιρασμένη πατρίδα”.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα
• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις
• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις