Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης ο Μάριος Ελληνας κατηγορήθηκε από 8 συνολικά άτομα ότι τα προσέγγισε προκειμένου να συμμετάσχουν σε επενδυτικά προγράμματα στο εξωτερικό.
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Γιάννης Πολυχρόνης, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, «η θέση του πελάτη μου ήταν ότι τα χρήματα στάλθηκαν στο λογαριασμό συγκεκριμένου ατόμου στη Γερμανία, προκειμένου να τα επενδύσει σε πλατφόρμες και σε χρηματιστήρια κινητών αξιών. Ωστόσο ο Γερμανός αντί να επενδύσει τα χρήματα που του εστάλησαν, αυτός τα καταχράστηκε».
Σύμφωνα με τον κ. Πολυχρόνη, «από την έρευνα που διενήργησε η Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι τα χρήματα που έστειλε ο κατηγορούμενος, όντως βρίσκονται στο λογαριασμό του συγκεκριμένου ατόμου στη Γερμανία».
Πρόσθεσε ότι «το Δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Μάριος Ελληνας δεν οικειοποιήθηκε τα χρήματα που πήρε από τους παραπονούμενους και ότι δεν πλούτισε από αυτά, δεδομένου ότι είχαν σταλεί στο εξωτερικό για να επενδυθούν. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές προσπάθειες από τον κατηγορούμενο να αποζημιώσει τους παραπονούμενους, μέσω της προσωπικής του περιουσίας, της οποίας εκκρεμεί η πώληση».
Ανέφερε ακόμα ότι «το Δικαστήριο αποδέχθηκε ως μετριαστικούς παράγοντες το λευκό ποινικό του μητρώο, τις προσωπικές του συνθήκες, τη καθυστέρηση στην εκδίκαση της υπόθεσης, το αίσθημα αδικίας που νοιώθει ο παραπονούμενος λόγω της μη δίωξης του Γερμανού και της μη προσαγωγής του στο Δικαστήριο, για τον οποίο η Αστυνομία είχε εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης».
Στην απόφαση του το Δικαστήριο έκρινε ότι «τέτοιου είδους αδικήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα προκειμένου να αποδίδονται αποτρεπτικά μηνύματα στην κοινωνία».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι και πέντε χρόνια!
Από ΚΥΠΕ