ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Έκανε έκτρωση λόγω οικονομικών δυσκολιών - Έξαλλος ο πατέρας όταν το έμαθε – Στο δικαστήριο μητέρα και γιατρός

ΚΥΠΡΟΣ: Έκανε έκτρωση λόγω οικονομικών δυσκολιών - Έξαλλος ο πατέρας όταν το έμαθε – Στο δικαστήριο μητέρα και γιατρός

Μετά την έκτρωση εν αγνοία του πατέρα, γυναίκα και γιατρός τέθηκαν υπό πενθήμερη κράτηση για αδικήματα που αφορούν “συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος” και “προμήθειας φαρμάκων ή οργάνων ή άσκηση βίας οποιουδήποτε είδους με σκοπό την άμβλωση”.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα «Πολίτης», γυναίκα η οποία είναι η ίδια αλλά και ο σύντροφος της άνεργοι, χωρίς δικό τους σπίτι και ενώ είναι ήδη γονείς ενός παιδιού, προχώρησε σε έκτρωση στην 8η εβδομάδα κύησης, χωρίς να το γνωρίζει ο πατέρας του παιδιού που κυοφορούσε. Σύμφωνα με τον «Π», η υπόθεση έφτασε στο δικαστήριο μετά από την σύλληψη των δύο προσώπων, όταν ο πατέρα του παιδιού πληροφορήθηκε για την έκτρωση και μετέβη στην κλινική και προκάλεσε ανησυχία και ζημιές. Η γυναίκα έφτασε στην κλινική για την έκτρωση με την συνοδεία της μητέρας του συντρόφου της, ενώ όταν συνελήφθη η μητέρα εξέφρασε άγνοια για τον νόμο που αφορά τις εκτρώσεις και αφού ζήτησε συγνώμη, απέδωσε την έκτρωση σε οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η οικογένεια, αναφέρει ο «Π». Όσον αφορά την σχετική νομοθεσία, μέχρι και σήμερα στα “ποινικά αδικήματα εναντίον των ηθών” του Ποινικού Κώδικα πειριλαμβάνεται και ο “ιατρικός τερματισμός της εγκυμοσύνης”, ενώ η έκτρωση επιτρέπεται μόνο σε περιπτώσεις όπου η εγκυμοσύνη είναι αποτέλεσμα βιασμού, όταν η συνέχιση της κύησης συνεπάγεται κίνδυνος για τη ζωή της γυναίκας ή του τέκνου και όταν η συνέχιση της κύησης ενέχει κίνδυνο να οδηγήσει στη γέννηση παιδιού που θα πάσχει από τέτοιες φυσικές ή ψυχικές ανωμαλίες, οι οποίες θα το καθιστούν σοβαρά ανάπηρο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

*H φωτογραφία είναι αρχείου

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top