ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Oι αλλαγές του Μπρούνο και τα… μάτια στους δανεικούς

Oι αλλαγές του Μπρούνο και τα… μάτια στους δανεικούς

Οι περισσότεροι εκτιμούν ότι θα κάμει δυο αλλαγές, σε σχέση με το προηγούμενο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, ο Μπρούνο Μπαλταζάρ στο μεθαυριανό ντέρμπι του «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Ότι θα επαναφέρει τον Αιρόσα στο δεξί άκρο της άμυνας, αντί του Χάρη Κυριάκου και στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα βάλει τον έμπειρο Μάρκο Σοάρες, αντί του όχι και τόσο «περπατημένου» Ιρένε Φιντέλις.

Βεβαίως ο Πορτογάλος τεχνικός, ιδιαίτερα τον τελευταίο ενάμισι μήνα, συνηθίζει να πηγαίνει κόντρα στις προβλέψεις. Επέλεξε να κάμει rotation, ακόμα και μετά τα νικηφόρα αποτελέσματα στις τελευταίες αγωνιστικές.

Δεν θα μας εκπλήξει για παράδειγμα, να ξεκινήσει με κανένα… Τεϊσέιρα στο κέντρο της άμυνας και να σπάσει το «κλασικό» δίδυμο Λαφράνς, Μιτρέα. Ο τελευταίος κουβάλησε «σουβενίρ» έναν τραυματισμό από το παιχνίδι με τη Σαλαμίνα, αλλά δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός.

Εκείνο που σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξει είναι τον φουνταριστό. Ο Μιγκέλ Αρουαμπαρένα σκόραρε στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια, γεγονός που τον «οπλίζει» με αυτοπεποίθηση και καλή ψυχολογία. Θα προσπαθήσει να κάμει το ίδιο και το βράδυ του Σαββάτου απέναντι στην Ανόρθωση, μια ομάδα που το κύριο της χαρακτηριστικό είναι ότι δέχεται πολύ δύσκολα τέρμα (όπως και η ΑΕΛ).  

Στο δυνατό ντέρμπι με την Κυρία, ελπίζουν στην ΑΕΛ ότι θα κινηθεί σε ψηλά επίπεδα απόδοσης ο Ντάνι Μπενίτεθ. Ο Ισπανός εξτρέμ επιστρέφοντας στην επίσημη δράση μετά από ένα μήνα, στο παιχνίδι με τη Νέα Σαλαμίνα, είχε σημαντική συμβολή στην επίτευξη της νίκης. Πρόκειται για ποιοτική μονάδα, που σε παιχνίδια όπως αυτό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», θα είναι ιδιαίτερο ωφέλιμο για την ομάδα να πάρει πρωτοβουλίες.

Να σημειώσουμε και την επιστροφή του Αντρέα Αβραάμ σε γνώριμο περιβάλλον, μετά από ενάμισι χρόνο. O Κύπριος διεθνής άσος, είχε φορέσει τη φανέλα της Ανόρθωσης για μια τριετία (2013-16). Πέρσι είχε βγει εκτός συνόρων, αγωνιζόμενος για λογαριασμό της ΑΕΛ Λαρίσης.

Στη Λεμεσιανή ομάδα είναι αρκετά ευχαριστημένοι για την μέχρι σήμερα προσφορά του 30χρονου παίχτη. Τις τελευταίες 3 αγωνιστικές που παίζει στην κλασική του θέση ως εξτρέμ, δίδει πολύ περισσότερα στην ομάδα. Έχει καλή συνεργασία με τον… διάδοχο του στη θέση του αριστερού μπακ, τον Χρήστο Γουίλερ.

Ο πρώην παίχτης του Απόλλωνα και της Καρμιώτισσας, παιχνίδι με παιχνίδι παρουσιάζεται βελτιωμένος. Δείχνει ότι θα δικαιώσει αυτούς που αποφάσισαν να του φορέσουν τα γαλαζοκίτρινα το περασμένο καλοκαίρι. Να θυμίσουμε ότι πλήρωσε και ένα μικρό ποσό στον Απόλλωνα η διοίκηση Σοφοκλέους, για να πάρει τα δικαιώματα του 20χρονου παίχτη.

Στις τάξεις των οπαδών της ΑΕΛ, σχολιάζεται θετικά το ότι φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, στην ομάδα παίζουν περισσότεροι Κύπριοι παίχτες.  Στο ματς με τη Νέα Σαλαμίνα είχαν ξεκινήσει τέσσερις, οι Νικολάου, Γουίλερ, Αβραάμ και Χάρης Κυριάκου.

Είναι και αρκετοί άλλοι Κύπριοι που παίζουν δανεικοί σε άλλες ομάδες, πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλοι αυτοί είναι υπό παρακολούθηση, μερικοί λογικά θα επιστρέψουν το καλοκαίρι του 2018 στη βάση τους.

Εκείνος που ξεχωρίζει από τους δανεικούς, είναι ο Αντρέας Φράγκου του Άρη. Στην ταξιαρχία πήγε το καλοκαίρι ο Αντρέας Κυριάκου, σιγά-σιγά παίρνει κι αυτός ευκαιρίες συμμετοχής.

Καλά πάει και 18χρονος επιθετικός Στυλιανός Παντελή στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Αυτοί βεβαίως είναι πιο… προβεβλημένοι, σε σχέση με τα άλλα παιδιά που πήγαν σε ομάδες Β΄κατηγορίας. 

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ: «Είναι η ώρα της προσωπικής ενδοσκόπησης» - Δείτε βίντεο

Τις ευχές του σε όλους τους πολίτες ενόψει της Ανάστασης και του Πάσχα έδωσε σε τηλεοπτικό πασχαλινό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top