ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΠΑΦΟΣ: Πατέρας με τέσσερα παιδιά αναγκάζεται να ζητά τρόφιμα από υπεραγορά για να ζήσει- «Ζητώ βοήθεια…» VIDEO

ΠΑΦΟΣ: Πατέρας με τέσσερα παιδιά αναγκάζεται να ζητά τρόφιμα από υπεραγορά για να ζήσει- «Ζητώ βοήθεια…» VIDEO

Άλλη μια ιστορία συνανθρώπου μας που αντικατοπτρίζει την «σκληρή» πραγματικότητα της Κύπρου το 2018 βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Στην εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση» ζήτησε παρέμβαση Κύπριος πολίτης, ο οποίος όπως και πολλοί άλλοι συνάνθρωποι μας δυσκολεύονται με τα τωρινά δεδομένα και τους «μισθούς της πείνας» να ζήσουν την οικογένεια τους.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ήταν λήπτης Ελάχιστον Εγγυημένου Εισοδήματος, ενώ το τελευταίο διάστημα εργάζεται λαμβάνοντας μισθό της τάξεως των 760 ευρώ. Του ζήτησαν να βρει δουλειά και του υποσχέθηκαν συμπλήρωμα του εισοδήματος του κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ.

Όπως είπε έχει τέσσερα παιδιά, το ενοίκιο του είναι 550 ευρώ, ο τελευταίος  λογαριασμό της ΑΗΚ είναι 190 ευρώ ενώ για το νερό καλείται να πληρώσει 90 ευρώ. «Σήμερα ήταν η τελευταία μέρα για να πληρώσω το ρεύμα και δεν μπόρεσα να τους δώσω ούτε σεντ» ανέφερε.

Συμπλήρωσε πως έπαιρνε και επίδομα ενοικίου, το οποίο πλέον δεν λαμβάνει καθώς όπως του είπαν πλέον εργάζεται με το ποσό που του προσφέρουν να είναι 23 ευρώ και 50 σεντ.

«Έχει πέντε μήνες που ζούμε…κάποτε ζητώ βοήθεια, κάποια υπεραγορά με βοήθησε, είμαι πολύ στεναχωρημένος» τα λόγια του πολύτεκνου πατέρα που τόνισε πως όταν απευθύνθηκε στο Γραφείο Ευημερίας του είπαν ότι «εδώ δεν είναι τράπεζα για να σας βοηθήσουμε»

«Έίμαι Κυπραίος, έκανα 26 μήνες στρατό όταν μου το ζήτησε η πατρίδα μου, τώρα ζητώ και εγώ βοήθεια» με τους παρουσιαστές να αντιλαμβάνονται ότι είναι απαράδεκτα να συμβαίνουν όλα αυτά που καταγγέλλει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top