ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσήλωση στις βασικές αρχές επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Ν. Δένδιας στην Πενταμερή

Προσήλωση στις βασικές αρχές επίλυσης του Κυπριακού, εξέφρασε ο Ν. Δένδιας στην Πενταμερή

Για πλήρη συντονισμό με την κυπριακή πλευρά και προσήλωση στις βασικές αρχές επίλυσης του Κυπριακού, όπως αυτές ορίζονται από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, κάνουν λόγο ελληνικές διπλωματικές πηγές.

Όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην παρέμβασή του σήμερα στη συνεδρίαση της άτυπης πενταμερούς επεσήμανε ότι η Ελλάδα, προσέρχεται στη συνάντηση αυτή με εποικοδομητική διάθεση και με καλή πίστη.
 
Παράλληλα, επεσήμανε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιθυμεί την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού, το πλαίσιο της οποίας πρέπει να είναι πλήρως συμβατό με το Χάρτη του ΟΗΕ, τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δηλαδή μια Δικοινοτική, Διζωνική Ομοσπονδία, καθώς και το ευρωπαϊκό κεκτημένο.
 
Ειδικά ως προς το τελευταίο σημείο, έκανε ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να διασφαλίζει τη συνέχιση της ουσιαστικής συμμετοχής της Κύπρου στην λήψη αποφάσεων εντός της ΕΕ, χωρίς εξωτερικές παρεμβολές. Υπογράμμισε, επίσης, ότι δεν υπάρχει περιθώριο εξέτασης οποιασδήποτε εναλλακτικής εκτός του ανωτέρω πλαισίου.
 
Πηγές του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, σημειώνουν, επίσης, ότι ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στο καθεστώς των εγγυήσεων, τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την κατάργηση του αναχρονιστικού αυτού συστήματος και της δυνατότητας επέμβασης τρίτων χωρών, καθώς και της πλήρους απομάκρυνσης των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων από το νησί.
 
ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top