ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μονή Αββακούμ: Νέα ανακοίνωση των δικηγόρων - Από που προήλθαν οι €807.000 - Τα ζητούν πίσω οι μοναχοί

Μονή Αββακούμ: Νέα ανακοίνωση των δικηγόρων - Από που προήλθαν οι €807.000 - Τα ζητούν πίσω οι μοναχοί

Νέα ανακοίνωση εξέδωσαν σήμερα (19/4) οι δικηγόροι των Μοναχών της Μονής Αββακούμ αναφορικά με τις €807.000 που κατασχέθηκαν από το χρηματοκιβώτιο που βρέθηκε στη Μονή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, τα χρήματα στο προσωπικό χρηματοκιβώτιο του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου «δεν προέρχονταν από εισφορές των πιστών, αλλά ανήκαν σε άλλα πρόσωπα οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος τα παιδιά των οποίων είναι μέλη της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι».

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σκοπός της αίτησης που καταχώρησαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας οι δικηγόροι των Μοναχών κα. Ανδριάνα Κλαΐδη με τον κον Άθω Κανναουρίδη στις 16/04/2024 ήταν για να αποδειχθεί ότι, τα χρήματα €807.000 (Οκτακοσίων Επτά Χιλιάδων Ευρώ) που βρίσκονταν στο προσωπικό χρηματοκιβώτιο του Ηγουμένου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου ως διαχειριστής των χρημάτων και καταπιστευματοδόχος, δεν προέρχονταν από εισφορές των πιστών, αλλά ανήκαν σε άλλα πρόσωπα οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος τα παιδιά των οποίων είναι μέλη της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι. Το υλικό που παρουσιάζουν προς υποστήριξη της αίτησης είναι γνήσιο και προέρχεται από ανεξάρτητες πηγές όπως (πιστοποιητικά αναλήψεων και ηλεκτρονικών μεταφορών τραπεζικών λογαριασμών από Κυπριακές Τράπεζες, πιστοποιητικά του τμήματος φορολογίας / φόρου και κοινωνικών ασφαλίσεων) που αποδεικνύουν την νομιμότητα της προέλευσης των χρημάτων και καταρρίπτουν τον ισχυρισμό του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα προς την Αστυνομία ότι το ποσό αυτό προέρχεται από εισφορές των πιστών.

Δεύτερος λόγος που καταχωρήσαμε την εν λόγω αίτηση για ακύρωση των διαταγμάτων με τον συνάδελφο κ. Άθω Κανναουρίδη, είναι για να αποδειχθεί ότι η Αστυνομία δεν αποκάλυψε αυτά τα στοιχεία είχε στην κατοχή της ως όφειλε ή εύκολα θα εντόπιζε, πριν να ζητηθούν τα διατάγματα δέσμευσης και επιβάρυνσης από τον Γενικό Εισαγγελέα δια την νόμιμη προέλευση των €807.000 (Οκτακοσίων Επτά Χιλιάδων Ευρώ) με αποτέλεσμα το δικαστήριο να παραπλανηθεί και να εκδώσει διατάγματα δέσμευσης της περιουσίας των πελατών μας.

Επιπρόσθετα πιο πάνω αξίζει να σημειωθεί όσον αφορά την εκκλησιαστική πτυχή της υπόθεσης, όπως έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και από την αρχή με τον συνάδελφο κον. Αναστάσιο Βαβούσκο που χειρίζεται την εκκλησιαστική δικαιοσύνη, εάν οι πελάτες μας κληθούν από την Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας θα παραστούν κανονικά με τους δικηγόρους τους σε όλα τα στάδια της Εκκλησιαστικής Δικαστικής Διαδικασίας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top