ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Μια ανάσα από το Πάσχα και η αγωνία αρκετών γονιών , κυρίως δημόσιας προδημοτικής και δημοτικής εκπαίδευσης, είναι πότε κλείνουν τα σχολεία.

Είναι φανερό ότι οι αργίες και οι διακοπές του καλοκαιριού, είναι περίοδοι, όπου οι γονείς καλούνται να βρουν λύσεις για την φροντίδα των παιδιών, ώστε να μην επηρεαστεί η επαγγελματική τους ζωή.

Φέτος οι ημερομηνίες κατά τις οποίες τα δημόσια σχολεία σε Δημοτική και Μέση εκπαίδευση θα παραμείνουν κλειστά λόγω διακοπών του Πάσχα τα σχολεία είναι 29η Απριλίου - 10η Μαΐου 2024.

Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τα κοινοτικά νηπιαγωγεία , υπάρχει η δυνατότητα να παραμείνουν ανοιχτά έως και την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαϊου, ενώ Μεγάλη Παρασκευή (3/5) μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα (6/5) παραμένουν κλειστά, ανοίγοντας ξανά την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024.

Για να λειτουργήσει ένα κοινοτικό νηπιαγωγείο κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες θα πρέπει ο ελάχιστος αριθμός μαθητών του κοινοτικού τμήματος που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν, να μην είναι μικρότερος από το 1/3 του αριθμού των παιδιών που φοιτούν στο κοινοτικό τμήμα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αν για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, σε ένα κοινοτικό τμήμα φοιτούσαν 21 παιδιά, τότε το τμήμα μπορεί να λειτουργήσει για το Πάσχα με ελάχιστο αριθμό παιδιών 7. Με τον ίδιο τρόπο αν τα παιδιά είναι 25 μπορεί να λειτουργήσει με ελάχιστο αριθμό παιδιών 8 κοκ. 2.13.7

Εφόσον εξασφαλιστεί με την πιο πάνω διαδικασία η λειτουργία του κοινοτικού νηπιαγωγείου για το Πάσχα, στις περιπτώσεις που τα κοινοτικά νηπιαγωγεία συστεγάζονται με τα δημόσια, εάν παραμένουν κενές θέσεις τότε μπορούν να δοθούν σε παιδιά που φοιτούν στα δημόσια τμήματα και ενδιαφέρονται να φοιτήσουν τις πιο πάνω ημερομηνίες. Σε καμία περίπτωση ο αριθμός των παιδιών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 ανά τμήμα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Θανατηφόρο στα κατεχόμενα: Ο 79χρονος Φώτης Φωτίου το θύμα του τροχαίου - Πήρε εξιτήριο η σύζυγός του



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top