ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ στο ‘ThemaOnline’ για αλληλεξάρτηση με ΔΗΣΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και VIDEO

Ο υποψήφιος του ΕΛΑΜ στο ‘ThemaOnline’ για αλληλεξάρτηση με ΔΗΣΥ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ και VIDEO

Συνέντευξη στο «ThemaOnline» παραχώρησε ο πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου και υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Χρίστος Χρίστου.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Στο πλαίσιο συνεντεύξεων και από τους πέντε βασικούς υποψήφιους, ο κ. Χρίστου απάντησε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις του «ThemaOnline».

Ερωτηθείς για τις προσδοκίες του, ο υποψήφιος Πρόεδρος εξήγησε ότι η συμμετοχή σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες δυναμώνει «τη φωνή του ΕΛΑΜ» και ένα καλό ποσοστό θα δώσει «ώθηση» ώστε να έχουν μεγαλύτερη απήχηση όσα πρεσβεύει το κόμμα.

Απαντώντας σε επερώτηση σχετικά με τις προσωπικότητες που προσέγγισε το ΕΛΑΜ για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε ότι «μετά από συζητήσεις μαζί τους» συμφωνήθηκε η δική του υποψηφιότητα.

Ο κ. Χρίστου, σχολιάζοντας ερώτησή μας για το αν η άνοδος των ακροδεξιών κινημάτων επηρεάζει και την Κύπρο και το αν το ΕΛΑΜ είναι τροχός της άμαξας που λέγεται «ευρωπαϊκός εθνικισμός», απάντησε ότι το κίνημα πρεσβεύει τον ελληνικό εθνικισμό, λέγοντας ότι «οι πολίτες πλέον έχουν βαρεθεί να ακούνε τα ίδια και τα ίδια». Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι «θα υπάρξει αύξηση και άνοδος του ΕΛΑΜ».

Σε δική μας πρόσθετη ερώτηση, σχολίασε και τη συνεργασία με τα υπόλοιπα εθνικιστικά κινήματα. Όπως είπε, το ΕΛΑΜ συνεργάζεται επιλεκτικά με κινήματα της Ευρώπης, καθώς υπάρχουν και κάποια με φιλοτουρκική στάση. Ο υποψήφιος Πρόεδρος δεν ήταν ξεκάθαρος στο αν αποτελεί «συνέχεια» της υποψηφιότητας Βίλντερς (Ολλανδία), Λεπέν (Γαλλία) και Μιχαλολιάκου (Ελλάδα).

Περαιτέρω, ο κ. Χρίστου, ερωτηθείς για τις συνεργασίες του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, εξήγησε ότι το ΕΛΑΜ θα στείλει και στους δύο εναπομείναντες υποψήφιους «ένα σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ερωτήσεις και για το εθνικό ζήτημα και για την οικονομία και για κοινωνικά ζητήματα και αναλόγως των δικών τους απαντήσεων» θα αποφασίσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Γελώντας και ερωτούμενος αν ήταν το δικό του Επιτελείο που επιχείρησε να εξαγοράσει τον Γιώργο Λιλλήκα, ο υποψήφιος είπε «σε καμία περίπτωση», ενώ μετά από ερώτηση για δικές του καταγγελίες δεν θέλησε να κατονομάσει τα δύο επιτελεία που τον προσέγγισαν για να μην επηρεάσει το αποτέλεσμα των προεδρικών, όπως είπε.

Ενδιαφέρουσα κρίνεται η απάντηση του Χρίστου Χρίστου σε ερώτηση για το Κυπριακό. Ρωτώντας τον πώς το σύνθημα «ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ» μετετράπη στη θέση για Ενιαίο Κράτος, δήλωσε ότι το ΕΛΑΜ είχε πάντα τη θέση αυτή, εξηγώντας ότι η «Ένωση» είναι σύνθημα που έλεγαν οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ και πως εκείνο που μπορεί να γίνει είναι μια ντε φάκτο Ένωση με την Ελλάδα μέσω της Άμυνας και των Ενεργειακών.

Τέλος, ερωτηθείς αν υπάρχει σχέση αλληλεξάρτησης με τον Δημοκρατικό Συναγερμό αναφορικά με τους ψηφοφόρους, εξέφρασε την άποψη ότι η δική του υποψηφιότητα είναι ενάντια στο παλαιοκομματικό κατεστημένο και ως εκ τούτου δεν μπορεί κάποιος να στηρίξει Χρίστου στον πρώτο γύρο και Αναστασιάδη στον δεύτερο.

Παράλληλα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η δική του ηγεσία δεν θα αμφισβητηθεί, αλλά πολλά από τα υπόλοιπα κόμματα θα έχουν πρόβλημα μετά τις προεδρικές εκλογές.

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

Κύριε πρόεδρε, ξεκινάμε με τις προσδοκίες σας. Γιατί κατεβαίνετε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, ξέροντας ότι το ΕΛΑΜ πριν πέντε χρόνια υποστήριξε κάποιον άλλον ως υποψήφιο; Γιατί εσείς;

Να διευκρινίσω καταρχήν ότι στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές του 2013, συμμετείχαμε για πρώτη φορά ως κίνημα, με την υποψηφιότητα του Γιώργου Χαραλάμπους, ενός ανθρώπου ο οποίος άνηκε στις τάξεις του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου. Αυτή τη στιγμή και μετά την είσοδό μας εντός του κοινοβουλίου, όπου έχουμε αποκτήσει θεσμικό ρόλο, οι συνθήκες είχαν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε τελικά επιλέγηκα από την Κεντρική Επιτροπή να είμαι εγώ ο άνθρωπος που θα εκπροσωπήσει το κίνημα στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές. Θέλαμε με αυτόν τον τρόπο να ξεκαθαρίσουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν στηρίζουμε ούτε τον Α ούτε τον Β υποψήφιο και είναι ένας στόχος ο οποίος έχει ήδη επιτευχθεί. Το δεύτερο, θεωρούμε ότι συμμετέχοντας σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες, δυναμώνουμε τη φωνή του ΕΛΑΜ και σίγουρα ένα καλό ποσοστό θα μας δώσει ώθηση, ώστε τα όσα πρεσβεύουμε και οι πολιτικές τις οποίες ακολουθούμε να έχουν μεγαλύτερη απήχηση από την κοινωνία και να μας δώσουν κι εμάς φυσικά τη δυνατότητα, με περισσότερη πλέον πίεση, με περισσότερη δύναμη, να προσπαθήσουμε να τις υλοποιήσουμε.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα αναφορικά με προσωπικότητες τις οποίες προσέγγισε το ΕΛΑΜ για υποψήφιους. Προσωπικότητες, εννοώ, πέραν του κινήματος.

Είναι κάτι το οποίο ισχύει. Είχαμε προσεγγίσει διάφορες ανεξάρτητες προσωπικότητες γιατί θεωρώ, αν μου επιτρέπετε, ότι στην Κύπρο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολλά να προσφέρουν, αλλά έχουν μείνει αναξιοποίητα κεφάλαια. Διότι ακριβώς δεν συμμετέχουν σε αυτό το κομματικό σύστημα.

Και δεν ήθελαν, φαντάζομαι, να συμμετάσχουν. Γι’ αυτό επιλέξατε τη δική σας υποψηφιότητα.

Εν τέλει και μετά από συζητήσεις μαζί τους, καταλήξαμε στο να είμαι εγώ ο υποψήφιος και αυτοί οι άνθρωποι να προσφέρουν τη στήριξή τους. Όπως και έγινε φυσικά.

Κύριε Χρίστου, η υποψηφιότητά σας είναι ένας κρίκος της αλυσίδας των ακροδεξιών κινημάτων της Ευρώπης; Δηλαδή, Βίλντερς στην Ολλανδία, Λεπέν στη Γαλλία, Μιχαλολιάκος στην Ελλάδα και εσείς στην Κύπρο;

Αυστρία, Φινλανδία και πολλές άλλες.

Ελβετία, Σλοβακία…

Ακριβώς. Να διευκρινίσω κάτι όμως. Εμείς δεν θεωρούμε ότι υπάρχει ακροδεξιά ιδεολογία και δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας, σε καμία περίπτωση, ακροδεξιούς. Δηλαδή, κάποιον ο οποίος μπορεί να περιγραφεί ολοκληρωμένα με αυτή τη φράση. Εμείς θεωρούμε ότι η δική μας ιδεολογία είναι ο εθνικισμός, ο ελληνικός εθνικισμός και πρεσβεύουμε ακριβώς τις αξίες της πατρίδας, της οικογένειας, των παραδόσεων, της ιστορίας, του πολιτισμού, της γλώσσας.

Σε ένα πολιτικό πλαίσιο όμως, για να έρθω στην ερώτησή σας, βλέπουμε αυτή τη στιγμή ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα εθνικιστικά κινήματα έχουν μια τρομερή άνοδο. Και αυτό μπορεί να εξηγηθεί και με πολιτικούς και με κοινωνικούς όρους. Οι πολίτες πλέον έχουν βαρεθεί να ακούνε συνεχώς τα ίδια και τα ίδια. Θέλουν μια φωνή -και στην περίπτωση της Κύπρου αυτή η φωνή είναι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο- η οποία να είναι αληθινή και να αντιμετωπίζει ουσιαστικά τα προβλήματα που έχουν στην καθημερινότητά τους. Άρα, λοιπόν, θεωρώ ότι όσον αφορά τα δικά μας δεδομένα θα υπάρξει αύξηση και άνοδος του ΕΛΑΜ και είμαστε σίγουρα ένα κίνημα το οποίο διαφαίνεται να έχει αρκετό μέλλον.

Μπορεί να μη σας ικανοποίησα πλήρως.

Να το προχωρήσουμε λίγο. Θεωρείτε ότι η ελληνικότητα, δηλαδή το πώς αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στον ελληνικό χώρο, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, μπορεί να έχει κοινό τόπο με τα υπόλοιπα εθνικιστικά κινήματα της Ευρώπης; Δηλαδή, πέραν του ζητήματος της μετανάστευσης, μπορεί να υπάρξει συνεννόηση με τη Λεπέν ή με άλλους ηγέτες;

Όσον αφορά τη συνεργασία με τα υπόλοιπα εθνικιστικά κινήματα, αλλά και όσον αφορά τις πολιτικές τις οποίες ακολουθούν, θεωρώ ότι ως ένα βαθμό αυτό μπορεί να επιτευχθεί κατόπιν διαπραγματεύσεων. Εμείς σαν βασικό ερώτημα για συνεργασία με οποιοδήποτε άλλο ευρωπαϊκό κίνημα ή απλές επαφές, θέτουμε το εθνικό μας ζήτημα και μιλώ για το Κυπριακό, επειδή υπάρχουν στην Ευρώπη κινήματα τα οποία ταυτίζονται με την άποψη του ΕΛΑΜ. Υπάρχουν όμως και κινήματα που ακολουθούν μια πιο φιλοτουρκική στάση και σε αυτές τις περιπτώσεις εμείς δεν επιδιώκουμε να έχουμε επαφές, κρατούμε αποστάσεις, διότι ακριβώς δεν θέλουμε να έρθουμε στη θέση των υπολοίπων κομμάτων της Κύπρου. Τα οποία μπορεί να συμμετέχουν εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή ακόμα και εντός ευρωκοινοβουλίου σε διάφορες ομάδες, όπως το ΕΛΚ παραδείγματος χάριν, αλλά αυτές οι ομάδες έχουν θέσεις οι οποίες δεν υπερασπίζονται τον κυπριακό Ελληνισμό και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Με την ευκαιρία, όμως, να σημειώσω και κάτι ακόμα, όσον αφορά τη συνεργασία με τα εθνικιστικά κινήματα. Πέραν του μεταναστευτικού υπάρχουν και άλλα ζητήματα. Το πρόβλημα της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας, αυτή τη στιγμή το βιώνει η Κύπρος σε πρώτο βαθμό, η Ελλάδα, αλλά είναι και ένα πρόβλημα για το οποίο ήδη αρκετά εθνικιστικά κινήματα έχουν πάρει θέση, όσον αφορά τον κύριο Ερντογάν, τον τρόπο διακυβέρνησης του, τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και είναι και ένας μοχλός πίεσης για τα δικά μας συμφέροντα το να έχουμε αυτά τα κινήματα μαζί μας.

Μιλώντας για συνεργασίες και για να επανέλθουμε στις εκλογές, υπάρχει πιθανότητα συνεργασίας είτε με τον νυν Πρόεδρο είτε με τον Νικόλα Παπαδόπουλο είτε με τον Σταύρο Μαλά που είναι οι επικρατέστεροι για να περάσουν στον δεύτερο γύρο;

Είναι οι επικρατέστεροι. Φυσικά ακόμα δεν έχουν γίνει οι εκλογές για να δούμε ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό το οποίο όμως θα πράξουμε σαν κίνημα είναι ότι την επομένη της πρώτης Κυριακής, θα αποστείλουμε και στους δύο εναπομείναντες υποψήφιους ένα σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ερωτήσεις και για το εθνικό ζήτημα και για την οικονομία και για κοινωνικά ζητήματα και αναλόγως των δικών τους απαντήσεων, εφόσον επιθυμούν να μας απαντήσουν, θα υπάρξει, μετά από συνεννόηση της Κεντρικής Επιτροπής, και η δική μας επίσημη τοποθέτηση.

Θέλω όμως να διευκρινίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ακολουθήσουμε μια νοοτροπία, η οποία συνηθίζεται στην Κύπρο και ιδιαίτερα από μικρότερα κόμματα, δηλαδή της ανταλλαγής. Η δική μας επιδίωξη είναι το να πετύχουμε μέσα από αυτές τις εκλογές πολιτικά οφέλη. Σε καμία περίπτωση, κομματικά ή προσωπικά. Για να το διατυπώσω πολύ πιο απλά, για χάρη μιας καρέκλας ή για κάποια λάφυρα της εξουσίας, δεν θα παραχωρήσουμε τη στήριξή μας στον οποιονδήποτε θεωρούμε ότι είναι ακατάλληλος να κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.

Στο θέμα που επικρατεί αυτές τις μέρες, μήπως «δωροδοκήσατε» εσείς τον Γιώργο Λιλλήκα για να αποσύρει την υποψηφιότητά του;

(Γέλια). Σε καμία περίπτωση δεν δωροδοκήσαμε τον Γιώργο Λιλλήκα. Δεν θα δωροδοκούσαμε ποτέ τον οποιονδήποτε και δεν νομίζω ότι σε εμάς αναφέρεται η επίμαχη πλέον δήλωσή του. Έχει κατονομάσει άλλωστε το επιτελείο.

Σωστά. Εσείς, όμως, πριν δυο περίπου μήνες αναφερθήκατε σε προσπάθειες άλλων να πείσουν εσάς να μην κατεβείτε ως υποψήφιος. Και αναφερθήκατε σε δυο επιτελεία.

Αυτό είναι αλήθεια. Απαντώντας σε ερώτηση συναδέλφου σας το είπα.

Μήπως θα κατονομάσετε αυτά τα επιτελεία;

Δεν θα το πράξω ακόμα για τον εξής θεωρώ σοβαρό λόγο: Επειδή έχουμε μπει στην τελική ευθεία για τις προεδρικές εκλογές, δεν θέλω με κανέναν τρόπο να επηρεάσω το αποτέλεσμα. Το ΕΛΑΜ έχει τη δική του υποψηφιότητα και αγωνιζόμαστε μέσα από την εκστρατεία την οποία διεξάγουμε αυτή τη στιγμή να επιφέρουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όσον αφορά τα δύο επιτελεία, όταν μίλησα είχα πει ότι ακριβώς η δική τους προσπάθεια ήταν να μας αποτρέψουν από το να συμμετέχουμε. Εφόσον πήραν την απάντησή τους και αυτό το θέμα έχει επιλυθεί, δεν θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή είναι ο κατάλληλος χρόνος για να μιλήσω. Αν επιθυμούμε να το πράξουμε μπορούμε οποιαδήποτε στιγμή.

Πώς κρίνετε τη στάση του κυρίου Λιλλήκα; Προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα;

Θεωρώ ότι –δεν ξέρω και τι ακριβώς συνέβη έτσι, πιθανολογώ αυτή τη στιγμή, χωρίς να γνωρίζω τα ακριβή γεγονότα- όταν έχει αποκαλύψει ποιον επιτελείο τον έχει προσεγγίσει, τα συμπεράσματα βγαίνουν από μόνα τους και ο κάθε πολίτης είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι συνέβηκε.

Μια σύντομη ερώτηση για το Κυπριακό. Όταν πρωτοεμφανίστηκε το ΕΛΑΜ, αν δεν κάνω λάθος το 2008, κυριαρχούσε στις τάξεις των μελών το σύνθημα «ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΙΣ». Εδώ και λίγο καιρό η θέση του ΕΛΑΜ στο Κυπριακό είναι το Ενιαίο Κράτος. Πώς έγινε αυτή η μετάβαση;

Δεν έχει γίνει κάποια αλλαγή των θέσεών μας ούτε κάποια μεταβίβαση. Από το 2008, αν μελετήσετε τις πολιτικές μας θέσεις, μιλούσαμε πάντα για Ενιαίο Κράτος, για τη συνέχιση δηλαδή της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς να την καταλύσουμε με κανέναν τρόπο. Είμαστε ενάντιοι της Ομοσπονδίας και αυτό το έχουμε δηλώσει και σε επίπεδο Εθνικού Συμβουλίου, θεωρούμε ότι οι διαπραγματεύσεις που διεξάγονται –και αυτή τη στιγμή ξεκινώντας φυσικά με προηγούμενες αποφάσεις του ΕΣ είναι σε λανθασμένη κατεύθυνση- οδηγούν μόνο σε νέα αδιέξοδα και ακριβώς γι’ αυτό, 43 χρόνια δεν έχουμε καταφέρει να επιτύχουμε το οτιδήποτε.

Το «ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΕΝΩΣΗ» ήταν το σύνθημα των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, ήταν το σύνθημα το οποίο προέκυψε μέσα από το δημοψήφισμα του 1950…

Είναι και πολιτική άποψη.

Φυσικά και είναι μια πολιτική άποψη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δεδομένα που, αξιοποιώντας τα, μπορούμε να επιτύχουμε μια ντε φάκτο Ένωση με την Ελλάδα.

Και για να γίνω πολύ πιο συγκεκριμένος εννοώ ότι η επαναφορά του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδος-Κύπρου, ο καθορισμός ενός Ενιαίου Ενεργειακού Δόγματος –είναι κάτι το οποίο πρόσφατα έχουμε βάλει στις προγραμματικές θέσεις για την αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου- και η κατασκευή αγωγού, ο οποίος διά μέσω της Ελλάδας θα τροφοδοτεί τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ευρωπαϊκές αγορές, παρακάμπτοντας πλήρως τον παράγοντα της Τουρκία, καθώς επίσης και η παρουσία, μέσω του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος, ελληνικών μαχητικών στην αεροπορική βάση της Πάφου. Αυτό θα ενισχύσει τους ήδη πολύ ισχυρούς δεσμούς του ελλαδικού κράτους και της Κύπρου, τα οποία αντιπροσωπεύουν το ελληνικό έθνος.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε ένα σχόλιο αναφορικά με τους ψηφοφόρους. Γνωρίζοντας τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι οι ψήφοι του ΕΛΑΜ και του Δημοκρατικού Συναγερμού μπορεί να είναι και κοινοί σε κάποιες περιπτώσεις. Υπάρχει αλληλεξάρτηση; Δηλαδή, οι ψηφοφόροι του Χρίστου Χρίστου θα ψηφίσουν Αναστασιάδη τη δεύτερη Κυριακή;

Με περιορίζετε. Εννοώντας ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο έχει αυτή τη στιγμή ψηφοφόρους ή πιθανούς υποστηρικτές οι οποίοι ανήκουν μόνο στις τάξεις του ΔΗΣΥ.

Όχι όλοι.

Ναι, σε ένα μεγάλο ποσοστό. Είμαστε ένα πρόσφατο κίνημα με πολύ λίγα χρόνια ζωής και ως εκ τούτου θέλω να πιστεύω ότι αποκτούμε τους δικούς μας υποστηρικτές, οι οποίοι όμως, αναλύοντας τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες προέρχονται από όλους τους κομματικούς χώρους. Και δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να αποκλείσουμε κανένα. Εάν η απόφαση του κινήματος για τη δεύτερη Κυριακή θα είναι «κατά βούληση», όταν έρθει η ώρα θα το ανακοινώσουμε επίσημα και θα εξηγήσουμε τους λόγους αυτής της απόφασης. Από κει και πέρα, ο κάθε άνθρωπος ο οποίος μας στηρίζει και προσδοκεί μέσω της στήριξης του ΕΛΑΜ να δώσει ένα μήνυμα στο παλαιοκομματικό κατεστημένο, δεν είναι τόσο εύκολο να πάει στον Δημοκρατικό Συναγερμό, όπως ούτε στο Δημοκρατικό Κόμμα ή οπουδήποτε αλλού γιατί ακριβώς εάν ήθελε να στηρίξει τον οποιονδήποτε άλλον υποψήφιο, θα τον στήριζε εξαρχής. Εμείς θεωρούμε ότι η δική μας υποψηφιότητα και το δικό μας κίνημα είναι ενάντια στο παλαιοκομματικό κατεστημένο και οι τέσσερις, λοιπόν, ανθυποψήφιοί μου αυτή τη στιγμή, οι τέσσερις βασικοί ανθυποψήφιοι, για εμάς προέρχονται από το ίδιο παλαιοκομματικό κατεστημένο. Και εκπροσωπούν τις ίδιες τακτικές, τις ίδιες πολιτικές και σε πολλές περιπτώσεις είναι και ίδιοι άνθρωποι.

Κάτι τελευταίο, κύριε Χρίστου. Στην περίπτωση ενός μη αξιοπρεπούς αποτελέσματος, δηλαδή αν λάβετε ένα ποσοστό χαμηλότερο από αυτό που περιμένετε, θα υπάρξει αμφισβήτηση στο κόμμα; Διότι αν κάποιος μελετήσει τη σύγχρονη πολιτική ιστορία –όχι της Κύπρου κατ’ ανάγκην- σε μιαν ήττα, εντός ή εκτός εισαγωγικών, η ηγεσία αμφισβητείται. Θα υπάρξει αυτό το πράγμα στο ΕΛΑΜ;

Θα υπάρξει αυτό το πράγμα αλλά όχι στο ΕΛΑΜ. Μετά τις εκλογές –και θα το ζήσουμε όλοι- σε αρκετά κόμματα αυτό το οποίο έχεις αναφέρει, θα συμβεί. Στο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δεν πρόκειται να συμβεί, γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πάρα πολύ θετικό. Και μπορείτε να σημειώσετε και την ημερομηνία, στην οποία συζητούμε και να το αναλύσετε αργότερα.

Σας ευχαριστούμε.

Το «ThemaOnline», στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου, έχει προγραμματίσει συνεντεύξεις με τους πέντε βασικούς υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Έξαρση τριών εποχικών λοιμώξεων στην Κύπρο - Μεγάλη πίεση στα νοσηλευτήρια

• Καζακστάν: Το τελευταίο μήνυμα επιβάτη στη σύζυγό του πριν την συντριβή του αεροσκάφους - Βίντεο

• «Αλμυρό» βούτυρο: Γιατί γίνεται όλο και πιο ακριβό - Εκτόξευση των τιμών σε όλη την Ευρώπη

• Google: Ξεκινά την παρακολούθηση όλων των συσκευών σε 8 εβδομάδες

• Τα στατιστικά του ΑΠΟΕΛ - Οι νίκες, οι σκόρερ και η βαθμολογία

• Πέντε αθλήτριες που παίρνουν «χρυσό» μετάλλιο ποζάροντας σε γνωστή πλατφόρμα



ΗΠΑ: Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία

ΗΠΑ: Η ανάπτυξη των πόρων στην Ανατολική Μεσόγειο θα πρέπει να προάγει τη συνεργασία

Στην ίδια λογική που τήρησε η αμερικανική διπλωματία και στο Τουρκο-λιβυκό μνημόνιο- χωρίς να καταδικάζει ανοικτά τις ενέργειες της Τουρκίας-κινήθηκε ο εκπρόσωπος του Στέιντ Ντιπάρτμεντ κληθείς από το ΡΙΚ να σχολιάσει την πρόθεση της Αγκυρας να εκμεταλλευτεί τις εξελίξεις στη Συρία και να δημιουργήσει τετελεσμένα προωθώντας την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών οι οποίες θα διαγράφουν από τον χάρτη την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top