ΚΟΣΜΟΣ

Τα πέντε κράτη που μπορούν να πλήξουν με πύραυλο κάθε γωνιά του πλανήτη

Τα πέντε κράτη που μπορούν να πλήξουν με πύραυλο κάθε γωνιά του πλανήτη

Μία εκπληκτική απεικόνιση της πυραυλικής εμβέλειας των δυνάμεων που μπορούν να πλήξουν με βαλλιστικό πύραυλο οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, σε ψηφιακή υδρόγειο παρουσίασαν ερευνητές, οι οποίοι μελέτησαν όλα τα δεδομένα, δηλαδή τα πραγματικά στοιχεία που έχουν στα χέρια τους, με βάση τις επίσημες ανακοινώσεις και αναφορές των διεθνών υπηρεσιών.

Όπως προκύπτει από τη μελέτη, μόλις πέντε κράτη είναι εκείνα που διαθέτουν πυραυλική εμβέλεια ικανή να καλύψει όλον τον πλανήτη, με τη Βόρεια Κορέα να μην συμπεριλαμβάνεται στη μικρή αυτή λίστα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα και αναδείχθηκαν από τα κορυφαία αμερικανικά ΜΜΕ, οι πέντε χώρες που μπροούν να «απειλήσουν» με πυραύλους κάθε γωνιά του πλανήτη, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Κίνα, η Βρετανία και η Γαλλία.

Όπως διαπιστώνετε και στις ψηφιακές υδρογείους, η Βόρεια Κορέα, η αποκαλούμενη και ως «παγκόσμια απειλή», δεν συμπεριλαμβάνεται στην «πεντάδα». Εντούτοις, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ έχει να παρουσιάσει μία εκπληκτική πρόοδο στην εξέλιξη του βαλλιστικού της προγράμματος. Σύμφωνα με τη μελέτη, η Βόρεια Κορέα μπορεί να πλήξει τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και άλλα μέρη του πλανήτη, με εξαίρεση τη Νότια Αμερική και περιοχές του Νότιου Πόλου.

Άλλα επτά κράτη έχουν αναπτύξει πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων για την άμυνά τους, με περιορισμένη, αν και ικανή, εμβέλεια κρούσης. Μετά την πρώτη «πεντάδα» και την... εμβόλιμη στην 6η θέση Βόρεια Κορέα, ακολουθεί το Ισραήλ, το οποίο μπορεί να απειλήσει το 90% της Αφρικής, ολόκληρη την Ευρώπη και μεγάλο μέρος της ασιατικής ηπείρου.

Στη λίστα των επτά κρατών με περιορισμένη πυραυλική εμβέλεια κρούσης, περιλαμβάνονται:

- η Ινδία, που μπορεί να απειλήσει μεγάλο μέρος της Ασίας, την αραβική χερσόνησο και το σύνολο του Ινδικού Ωκεανού, «αγγίζοντας» τα όρια της Αυστραλίας,

- η Σαουδική Αραβία, η οποίο περιορίζεται στην αραβική χερσόνησο και σε περιοχές της Ασίας και της Βορειοανατολικής Αφρικής,

- το Ιράν, με μικρότερη εμβέλεια, αλλά στις ίδιες περιοχές που μπορεί να πλήξει και η Σαουδική Αραβία,

- το Πακιστάν, που στρέφεται κυρίως προς την ινδική χερσόνησο,

- η Νότια Κορέα, που περιορίζεται σαφώς στην περιοχή της και στους «τοπικούς» κινδύνους που διατρέχει,

- και η Ταϊβάν, η οποία διαθέτει το μικρότερο εύρος και αφορά αποκλειστικά την περιοχή της.

Από ProtoThema

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Νέα τραγωδία: Έχασε την μάχη ο 52χρονος εγκαυματίας μετά την φωτιά σε εγκαταλελειμμένη οικία - Τα στοιχεία του στη δημοσιότητα

• Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες - Πότε τίθεται σε ισχύ και πόσο θα διαρκέσει

• Πέντε σημάδια που δείχνουν ότι βρίσκεστε στα όρια του αλκοολισμού: Τι να μην κάνετε στις γιορτές

• Περιπέτεια υγείας για τη Σοφία Μουτίδου: «Πέρασα δεινά ένα εικοσιτετράωρο»

• Αυστραλία: Βίασε τρεις γυναίκες σε μπάτσελορ - Συγκρατούμενος του στη φυλακή «εκδικήθηκε»

• Θλίψη στη Λευκωσία: Πέθανε ο Παντελής Ιγνατίου- Η παράκληση της οικογένειας - Δείτε φωτογραφία του



Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Λετυμπιώτης: «Στη βάση διεθνούς δικαίου να είναι η όποια συμφωνία Τουρκίας - Συρίας»

Η οποία πρόθεση σύναψης συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας - Συρίας, ως χώρες με παρακείμενες ακτές, θα πρέπει να βασίζεται στο Διεθνές δίκαιο και δη στο εθιμικό διεθνές δίκαιο της θάλασσας όπως αυτό αντανακλάται στην UNCLOS, και να λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην περιοχή αναφέρει σε δήλωσή του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top