ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Θεωρούν ενοχλητικές λέξεις όπως 'κατοχή' και 'εγκλωβισμένοι' -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΓΛΩΣΣΑΡΙ: Θεωρούν ενοχλητικές λέξεις όπως 'κατοχή' και 'εγκλωβισμένοι' -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με κάθε επισημότητα παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τρίτης (10/7) το Γλωσσάρι που αφορά Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη 

Ο εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Χαρλέμ Ντεζίρ παρουσίασε σε μια αίθουσα γεμάτη εκπροσώπους των ΜΜΕ αυτό που ειπώθηκε ως Γλωσσάρι.

Μάλιστα μοιράστηκε εκτυπωμένο και εμπεριέχει «λέξεις που έχουν σημασία».

 Όπως επανέλαβε, το Γλωσσάρι δεν έχει σκοπό να δέσει τα χέρια των δημοσιογράφων αλλά να τους συμβουλέψει για την ευθύνη που έχουν σε ένα νησί που για «ιστορικούς λόγους διαιρέθηκε».

Λέξεις λοιπόν όπως Απαγωγή, Αττίλας, Σύνορα, Κύπριοι και Κυπριακό (μόνο για Ελληνοκύπριους), κυπριακός λαός, μπουντρούμι, εγκλωβισμένοι, απελευθερωτικός ή τρομοκρατικός αγώνας ΕΟΚΑ, ελεύθερες περιοχές, ήρωας ή μάρτυρας, παράνομη αστυνομία, παράνομο καθεστώς, ΕΙΣΒΟΛΗ, μητέρα πατρίδα, βόρεια Κύπρος, ΚΑΤΟΧΗ, κατοχικός στρατός, κατεχόμενες περιοχές, ψευδοκράτος και άλλες θεωρούνται ενοχλητικές.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός αίθουσας βρέθηκαν δημοσιογράφοι που αντιδρούν στο εν λόγω Γλωσσάρι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Ανακηρύχθηκαν σε πανηγυρικό κλίμα οι 56 νέοι βουλευτές μετά τις εκλογές - Σφραγίστηκε επίσημα η σύνθεση της Βουλής

Σε πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, η επίσημη τελετή ανακήρυξης των 56 νέων βουλευτών που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές της 24ης Μαΐου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε παρουσία πολιτικών αρχηγών, στελεχών κομμάτων, συγγενών και φίλων των εκλεγέντων, σηματοδοτώντας τη νέα σύνθεση της Βουλής των Αντιπροσώπων που αναμένεται να συνέλθει για πρώτη φορά στις 4 Ιουνίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE